מבחן מסכם של האולימפידע - נושא תקשורת וחובבות

4z5ca

New member
מבחן מסכם של האולימפידע - נושא תקשורת וחובבות

אתמול, יום שלישי, הסתיימה האולימפידע במוזיאון המדע בחיפה. 8 נערים ונערות מתוך 32 עלו לשלב הגמר - חידון שישודר בטלוויזיה.
ערוץ 1 או 2 (פרטים בהמשך) כחלק מהמבחן המסכם התבקשתי לכתוב שאלות בנושאי ההרצאות והסדנאות שהעברתי. בואו נראה אם אתם "חובבים אמיתיים"... להזכירכם המשתתפים פגשו לראשונה את חובבות הרדיו ו ARDF באולימפידע אז חלק מהשאלות לא 100% מציאותיות או BY THE BOOK. הפותרים נכונה יזכו בסמיילי
וארוחת קפה זוגית מלאה חינם במכונת הקפה במשרדי האגודה
שאלות בנושא תקשורת חובבי רדיו למבחן אולימפידע 1. חובב רדיו מפעיל את תחנתו כחוק ע"פ תנאי הרישיון. במהלך ההפעלה מגלה החובב כי הוא מפריע למערכת הקשר האווירית של מגדל הפיקוח בשדה התעופה. מה עליו לעשות ? א. מכיוון שההפרעה בתדר שאסור לחובבי רדיו לשדר מותר להתעלם ולהמשיך לשדר כרגיל. ב. למרות שההפרעה בתדר שאסור לחובבי רדיו לשדר עליו להפסיק את השידור מיד ולבדוק את תחנתו. ג. להתקשר למגדל הפיקוח לבקש שיחליפו ערוץ שידור/קליטה. ד. לגלות את כיוון השידור של מגדל הפיקוח 2. חובב רדיו בחיפה מפעיל את תחנתו כחוק ע"פ תנאי הרישיון ומשוחח עם חברו בת"א בפס VHF בתדר 144.700 Mhz. במהלך ההפעלה מגלה החובב כי הוא מפריע לתחנה פיראטית בתחום תדרי תחנות רדיו ציבורי. מה עליו לעשות ? א. אם ההפרעה ב AM עליו להעלות את עוצמת השידור ב. אם ההפרעה ב FM עליו לעלות בתדר השידור ג. תחנת רדיו פיראטית אינה חוקית לכן על החובב להמשיך לגרום להפרעות. ד. בכל מקרה שתחנת החובב גורמת להפרעות עליו להפסיק את השידור ולבדוק את תקינות המשדר 3. מהם תנאי הסביבה המשפיעים על קיום ואיכות קשר בפס תדרי HF באמצעות גלי רקיע ? א. גובה אנטנה, גובה צמרות העצים,לחות ואיכות הקרקע. ב. עוצמת שידור, עוצמת קליטה, מהירות וכיוון הרוח. ג. עוצמת שידור,מחזור כתמי שמש, שעות היום וסוג אנטנה. ד. גובה אנטנה, אורך אנטנה, מהירות מיתוג ושיטת איפנון. 4. מקלט התחנה מכוון על 7.048 MHz ונשמעות שתי תחנות חובבים בו זמנית, אחת חזקה דוברת רוסית ושניה חלשה דוברת איטלקית. מדוע לדעתך הן לא מפריעות אחת לשניה ? א. גלי רקיע מרוסיה נחסמים בגלל עומס ביונוספרה לכיוון איטליה. ב. אסור לחובבי רדיו לדבר ברוסית או איטלקית בקשר לכן התחנות מתעלמות אחת מהשניה. ג. תחנה שלישית מישראל משדרת וחוסמת את התדר. ד. תנאי קשר בגלי רקיע בין רוסיה, איטליה וישראל משתנים במהלך היום. שאלות 7-5 מתייחסות לקטע הבא: תדר 7.050Mhz LSB ידוע כתדר שבו משוחחים חובבים ישראלים עם עמיתיהם בעולם בעברית בשיטת "שולחן עגול" . מנהל השולחן העגול ( נקרא גם "מנהל הרשת" ) מעביר את רשות השידור לכל אחד מהמשתתפים בתורו ע"פ רשימת אותות הקריאה ששמע או נמסרו לו בתחילת הקשר (כמו חדר צ'ט עם מנהל אחראי ותור הודעות) 5. המנהל העביר את רשות השידור לתחנת המוזיאון בפעם הראשונה. אלו פרטים מזהים נמסור בתחילת השידור ע"פ נהלי קשר של חובבי רדיו ? א. שם, גיל, כתובת ומספר טלפון. ב. שם, כתובת מגורים, כתובת דואר אלקטרוני ומספר טלפון. ג. אות קריאה מלא, שם המפעיל, מיקום שידור, דיווח קליטה כללי. ד. אות קריאה מלא, שם המפעיל, תדר שידור ותדר קליטה. 6. תחנת 4X4NSM ממוקמת במוזיאון המדע בחיפה ואנו מעוניינים לקלוט את כל חובבי הרדיו המשתתפים בשולחן העגול. איננו יודעים את מיקום התחנות המשדרות. באיזו אנטנה נבחר ? א. אנטנה כיוונית עם עקומת קרינה רחבה ב. אנטנה כלל כיוונית רגילה ג. שתי אנטנות כלל כיוונית עם מיתוג מהיר ד. אנטנה כיוונית עם עקומת קרינה צרה 7. נבחרת לנהל את רשת "השולחן העגול". חמש דקות לפני זמן התחלת הרשת נשמעות בתדר ההפעלה תחנות חובבי רדיו מלבנון וירדן. כדי לקיים את ההפעלה עליך: א. לשדר ב AM כי בשיטה זו אפשר לשמוע מספר תחנות יחד. ב. לשדר ב FM כי בשיטה זו נחסום את התדר ולא נשמע את התחנות המפריעות. ג. לשדר ב LSB בתדר פנוי קרוב. ד. לשדר ב USB מחובר למחשב. ------------ תדהר 4Z5CA
(c) כל הזכויות שמורות. כמובן. ניתן להשתמש בחומר לצרכי לימוד והדגמת התחביב נא ליצור עמי קשר בעניין. אין להשתמש בחומר בצורה מסחרית לכשפל להעתיק למכור וכו וכו.

4z5ca

New member
שאלות בנושא ציד שועלים למבחן אולימפידע

אתמול, יום שלישי, הסתיימה האולימפידע במוזיאון המדע בחיפה. 8 נערים ונערות מתוך 32 עלו לשלב הגמר - חידון שישודר בטלוויזיה.
ערוץ 1 או 2 (פרטים בהמשך) כחלק מהמבחן המסכם התבקשתי לכתוב שאלות בנושאי ההרצאות והסדנאות שהעברתי. בואו נראה אם אתם "חובבים אמיתיים"... להזכירכם המשתתפים פגשו לראשונה את חובבות הרדיו ו ARDF באולימפידע אז חלק מהשאלות לא 100% מציאותיות או BY THE BOOK. הפותרים נכונה יזכו בפיל וורוד
(אין שועלים בתפוז) וארוחת קפה זוגית מלאה חינם במכונת הקפה במשרדי האגודה
שאלות בנושא ציד שועלים למבחן אולימפידע הגרף הבא מתאר שתי מדידות היקפיות שבוצעו בזמן "ציד שועלים" למציאת משדר המפריע לתקשורת בשדה תעופה. קו הכחול הרציף - עוצמת צליל המיתוג ברמקול מקלט הציד ביחס לכיוון האנטנות במערכת גילוי כיוון ע"פ הפרשי פאזה ומיתוג אנטנות (מערכת שבה השתמשתם במשחק ציד שועלים בקמפוס הטכניון ) קו אדום מנוקד - עוצמת אות הרדיו במקלט הציד ביחס לכיוון אנטנה כיוונית רגילה. מרכז הגרף - עוצמה חלשה היקף הגרף - עוצמה חזקה דוגמא לקריאת נתונים: בכיוון הפארק ( A ) מדדנו צליל חזק בגלאי כיוון אבל אות רדיו חלש במקלט. בכיוון שדה התעופה ( D ) מדדנו צליל חלש מאוד ועוצמת אות רדיו בינונית-חלשה. ( B ) - אגם ( C ) - עיר שאלות: 1. לפי הנתונים בגרף המדידות. היכן נמצא השועל ? א. A ב. B ג. C ד. B+D 2. לאיזה כיוון עלינו להתקדם כדי לשפר את המדידה בשיטת הטריאנגולציה ? א. צפון-מזרח ב. דרום-מערב ג. A או C ד. להשאר במקום ולמדוד שוב. 3. שני סקרנים, אחד בעיר ( C ) והשני בפארק ( B ) מפעילים את מכשירי הקשר שברשותם ומאזינים לערוץ בו נגרמת ההפרעה ומתבצעות המדידות. מה תהיה קריאת הכיוון החדשה בציוד המדידה של הציד ? א. A או C ב. B או D ג. כל כיוון אפשרי ד. לא יהיה שינוי 4. גרף מדידת עוצמת צליל המיתוג ברמקול מקלט הציד אינו סימטרי. הסיבה האפשרית לכך היא - א. בצפון מערב אין עצמים שמחזירים את אות הרדיו. ב. בדרום מזרח יש תחנת מוניות מוסתרת בתוך העיר המשדרת על ערוץ המדידה. ג. האנטנות וציוד הבדיקה לא מאופסים. ד. כל התשובות נכונות. ------------
אפשר ומומלץ להזמין הרצאה, הדגמה, סדנא, משחק "ציד שועלים" או כל שילוב אחר שיעלה על רוחכם. אין מינימום משתתפים , 5 זוגות או שלשות זה האופטימום אבל גם 32 משתתפים הסתדרו יפה. בתי ספר, מתנ"סים, מפעלים, העשרה, ימי הולדת, ימי עיון, תרבות יום א' - כל רעיון בא בחשבון. "בפרטי" או בנייד. תדהר 4Z5CA 052-2877722
(c) כל הזכויות שמורות. כמובן. ניתן להשתמש בחומר לצרכי לימוד והדגמת התחביב נא ליצור עמי קשר בעניין. אין להשתמש בחומר בצורה מסחרית לכשפל להעתיק למכור וכו וכו.

zukik

New member
חובבי הרדיו ממשיכים לצעוד במקום ?

http://www.rohde-schwarz.com/www/dev_center.nsf/frameset?OpenAgent&website=com&navig=/www/dev_center.nsf/html/nav,10,11,119,1197&content=/www/dev_center.nsf/html/tms100_tms200 http://www.dopsys.com/ser5900.htm

4z5ca

New member
דופסיס... הלווווו מדובר בהדרכת בני נוער לא

לא בפיצוח אגוזים !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
חזור לעבוד יא

zukik

New member
אכן אבל ...

אם רוצים להכשיר את דור העתיד רצויי להראות להם עם מה באמת יש סיכויי לתפוס את המפריענים על R7 ואת תחנות הרדיו הפיראטיות שמפריעות לשדה התעופה שלנו כמו שאתה בעצמך היפנתה את הדור הותיק מעל גבי פורום זה ללמוד את ה DRM שהיא שיטה חדשנית

4z5ca

New member
מתחילים מהבסיס ומושגי יסוד. בני נוער רגילים..

בני נוער "רגילים" או הקהל הרחב צריכים הקדמה רחבה יותר מההרצאה וסדנא שהעברתי באולימפידע בשביל לפתור כזה מבחן. לנו זה נראה מגוחך - אבל להם זה היה מסובך ואפילו קשה מאוד לחלקם ! להדגמה שעשיתי היו שני חלקים 1. הרצאה + סדנא - להראות "תנאי מעבדה" שהכל עובד ומצליחים למצוא משדר קרוב על תדר אחד שבערך יודעים את מיקומו. בתיאוריה הכל עובד. 2. "משחק ציד שועלים" בקמפוס - 5 משדרים, 5 מקלטים, 5 DFים, 5 ערוצים מפוזרים ברחבי הקמפוס. בסוף המשחק עשינו סיכום ושאלתי אותם אם זה עבד כמו בהרצאה או שהיו בעיות.. כמעט אכלו אותי שם כי היו להם החזרות, לא הסתדרו עם הכיוונים זה כל הזמן ציפצף המשדרים עבדו לפרקים אז הם התבלבלו. אקיצר - המסקנה היתה שבמציאות הדברים עובדים קצת שונה לא פשוט לרדוף אחרי הפרעות וצריך קצת יותר מאנטנה כיוונית... זה רקע מספיק בסיסי בשביל לעורר שם את התאים האפורים ואח"כ להפגיז אותם בטכנולוגיות.... לא תאמין אבל הסברתי להם על SS. FHSS . DSSS ... זה לא נכנס למבחן
בפעם הבאה QAM64

mot264

New member
רק דיברנו עליך...

1. המכשיר של Rhode עולה בסה"כ 150K$ בתדרי חובבים DF מקלט ופרוססור מה שרואים בתמונה כולל יחידת תקשורת לפיקוד מרחוק בסה"כ הקופסה הקטנה ואנטנה בסיסית לתדרי חובביו VHF-UHF אני נותן לך בבמתנה אם תיתן לי 200K$ הספקה תוך 40 יום 2. הקופסה של חברת דופלר אני נותן לך אותה במתנה אם אתה נותן לי 6K$ הספקה תוך חודש כל אחת עם הבעיות וחסרונות שכאן מקום קטן להסביר. (במונח שלי חחח סודי ביותר ) המחיר אינו כולל מיסי נמל והובלה מוט 264 עובד נקיון חחח

4eib

New member
תן לי 10K$

ואני בונה לך מערכת שלא מביישת ESM צבאי (-:

mot264

New member
אין מאיימים על ...

תביא לי הצעה לתדרים מרכזיים 2GHZ , INTERFEROMETER במחיר כזה אני קונה 3 יחידות אתה יודע איך להשיג אותי (דרך מצלמת הטיסן (-: ) תכונה דומה ל DDF195 אנטנה ADD071 של Rhode & schwarz מוט 264

4eib

New member
זוקיק אתה עדיין נושם?

ובועט? מה חדש בעיניין טבעות נישואים?

mot264

New member
נראה שיש בעיה

אפילו כתב ZUKIK במקום ZUQIQ (-: מוט 264

תגידו...המערכת לאיתור כיוון...

יכולה למצוא מיקום של משדרי 88-108Mhz? ומה עלותה?

mot264

New member
מחיר

העלות של מערכת איתור נעה בין 1000 USD ל 150000 USD בהתאם למהירות ואיכות האיכון שהנך מעוניים. מוט 264

adirg11

New member
זה מה שאני עניתי..

אני עניתי: 1.ב 2.ג 3. לא היה.. אני מניח שלא יהיה שינוי 4.ד זה נכון? ד"א : זה אדיר ועליתי לגמר, הגעתי לפה בטעות D:

adirg11

New member
.

אממ התשובות שרשמתי זה לפוקס הנטינג.. למה אין פה עריכה? התשובות לשאלות הראשונות: 2.ד 3.ג 4.א 5.ג 6.ב 7.א

4z5ca

New member
התשובות

...ואללה ? מישהו פה באמת צריך את דף התשובות ?! מיד להזדכות על הרשיון אצל מרים. הנה - תשובות בנושא תקשורת חובבי רדיו למבחן אולימפידע 1. ב 2. ד 3. ג 4. ד 5. ג 6. ב 7. ג תשובות בנושא ציד שועלים למבחן אולימפידע 1. ב 2. ג 3. ד 4. ד

למעלה