לגבי המסלול - נראה שבחוג לא ממש יודעים מה הם רוצים להיות. המסלול עצמו מורכב כמעט רק מלימודי מדעי המחשב למיניהם (תכנות בשפות שונות, בניית אתרים, ניתוח מערכות) וכמעט ללא קשר למידע. הם טוענים שמדובר בשילוב מאד מבוקש בין מידע לבין תכנות/ידע במחשבים, אבל לא הצלחתי להבין מה הערך המוסף בלימוד הנושאים האלה דווקא בחוג ללימודי מידע, ולא במדעי המחשב (למעט העובדה שהקורסים כנראה יהיו יותר קלים מאשר במדעי המחשב). הבחינה? נגעה בעיקר ללוגיקה ולחשיבה סדורה. לא היה שם משהו שנדרש עבורו ידע קודם (כמו שהבטיחו). לא ברור לי איך הם אמורים לדרג את ציוני המבחן ולקבל אנשים למסלול הזה. וחיה - אם את קוראת את ההודעה הזו, פגישתנו היתה נעימה מאד, ואשמח אם תוכלי לפרסם את הלינק לאתר הלוגיסטיקה
לפחות חצי מהתואר חופף בכל המסלולים. השנה, למשל, פתחו מגמה חדשה במידענות - קניין רוחני. ממה שראיתי יש בסה"כ 2-3 קורסים ייחודיים. כל השאר, דומה למגמות אחרות.
אני לא הייתי מגדירה את המסלול כדומה ללימודים במדעי המחשב. זה יותר דומה ללימודים בסיוון. מדובר בעיקר בלימודים של טכנולוגיות במקום התמקדות בעקרונות. במקרה שלנו, בו הטכנולוגיה משתנה במהירות גבוהה מאוד, חבל להשקיע מאמצים בטכנולוגיה מסוימת. עדיף לדעתי להבין את העקרונות שמאחורי, על מנת שיהיה אפשר ליישם אותם עם כל טכנולוגיה. מצד שני, אם היינו לומדים את העקרונות, אז זה היה דומה מדי למדעי המחשב... ולשאלתך - האתר של לוגיסטיקה (כולל חומרי הלימוד ביהדות). שבת שלום