מבחן מעשי / עקיפה

dor119

New member
מבחן מעשי / עקיפה

כתבתי פעם מאמר והוא נמצא בשני הפורומים ללימוד נהיגה , תחת הכותרת כללי התנהגות במבחן מעשי .
לא בטוח שאתם קוראים אותו... אבל מי שכן קורא ויורד לעומקם של דברים מקבל ערך מוסף משמעותי למבחן המעשי .
ולמה אני חוזר שוב על הדברים ? מפני שאני רואה במבחנים כל יום שהדברים חוזרים , נבחנים שנוהגים טוב פשוט נופלים
על הדברים הספציפים האלה . אני יגע היום בנושא עקיפה :
נהיגה במבחן היא לא נהיגה רגילה ..ולמה הכוונה ? במבחן תלמיד בא להראות יכולות ובוחן בא לראות נהיגה ! .
לא יתכן מצב שנבחן לא יעקוף רכב איטי .( כמובן אם מתאפשר הדבר .).. בנהיגה רגילה נהג יכול לא לעקוף..על זה לא יקבל דו"ח
אבל במבחן נהיגה תלמיד חייב לעקוף . נקודה . אני בכוונה כותב את זה כאן ..מפני שבוחן לא יגיד לכם במבחן "תעקפו " פעולת העקיפה
היא מורכבת וכוללת תיכנון ותנאים לעקיפה ..וכבר יצא לי להגיד לתלמיד : " תעקוף " והתלמיד יצא מיד לעקיפה שהייתה לא בטוחה .
מיד באה התערבות שלי ... ואז טען התלמיד ...הבוחן ביקש לעקוף !! בקיצור כלל ראשון שתשננו ,אתה , הנבחן צריך ליזום עקיפה כמובן
אם יש תנאים שמאפשרים עקיפה .
לפני יומיים נסעתי עם תלמידה שנהגה יותר מטוב ..וחשבתי שהיא בדרך לרישיון .. נסענו בכביש בעל 2 נתיבי נסיעה , לפננו סמיטריילר נוסע באיטיות
( הכביש היה גם בשיפוע קל ) ממש קלסי לעקיפה אומנם היו כלי רכב אחרים אבל התנועה דלילה ולא קשה למצוא חלון בטוח לעקיפה .
התלמידה לא עוקפת ונוסעת באיטיות אחרי המשאית ... אני לא יודע איך להגיב שהרי אני לא אומר לתלמיד לעקוף מצד שני אם המצב הזה נמשך
אני לא נותן רישיון . אני מחליט כן להעיר לה על עניין העקיפה ( רק בגלל שהייתה תלמידה טובה וחבל לי שלא תעבור בגלל זה )
אני אומר את המשפט : " למה שלא נצא לעקיפה " ?? התלמידה כנראה התעוררה עשתה הכל נכון ויצאה לעקיפה ...אבל כאן משום מה אחרי שהיא
בנתיב השמאלי היא לא מאיצה ...אנחנו 20 קמ"ש פחות ממהירות מותרת באותו קטע !! הכביש פנוי ....והיא לא מאיצה .... אני כמובן לא מגיב
ופשוט בוחן אותה ..ורואה מה היא עושה .... אחרי כמה שניות ארוכות ... משום מה ( אין לי הסבר ) היא חוזרת לנתיב הימני ללא ביצוע העקיפה
לא דיברתי אבל יש לי עט ביד ...על אירוע כזה אין רישיון .
אני כותב כאן בכדי להעביר לכם מסר חד משמעי ... במבחן בוחן בא לראות נהיגה אם הנבחן לא נותן לבוחן כלים לקבל החלטה נכונה על תוצאה
אל תצפו לרישיון .. אתם באים למבחן לא כדי לנסות לחפף ..... לא הוכחת לבוחן שאתה יודע לנהוג ..אל תצפה לרחמי הבוחן ....
המקרה שהבאתי כאן הוא קלאסי להוכחת יכולת נהיגה ..לא הוכיחה.. זאת הבעיה שלה .......................לידיעתכם

be_roo

New member
לא לצאת לעקיפה זה עוד בתחום שיקול הדעת

ואפשר להתווכח.
אבל לצאת לעקיפה ולא להאיץ כדי לסיים אותה כמה שיותר מהר תוך יצירת סיכון גדול, מעיד על חוסר הבנה מוחלטת של נושא העקיפה, שהוא תחום מסוכן שחבל שתלמיד ניגש לטסט מבלי שהפנים אותו.

dor119

New member
יש התפתחויות .

התלמידה החמודה הזאת שכתבתי עליה בקשר עם העקיפה ....הגישה עירעור על המבחן ..!!
קראתי את העירעור וגם היגבתי עליו ...מה כותבת התלמידה :
היא כותבת שהיא לא השלימה את העקיפה מפני שלפנים היה רמזור אדום !!
אני אומר שאין רמזור בטווח הראיה לפנים . יש רמזור בערך...300-400 מ' קדימה , לא רואים אותו
ולא מובן לי העניין ... זאת לא סיבה מוצדקת להפסקת העקיפה ...
הכביש הוא בעל 2 נתיבים לאותו כיוון ואין אילוץ לחזור אפילו אם מגיעים לצומת המרומזר ,
מה עוד שהמשאית נסעה 20+ ק"מש פחות ממהירות מותרת ואם הייתה מאיצה כנדרש הייתה מסיימת
הרבה לפני שרואים את הרמזור ...
אבל זה כמובן תרוץ וניסיון לקבל מבחן חוזר שכמובן נדחה על ידי ועל ידי הממונים עלי .

למעלה