מבחן פסיכומטרי ושלפוחית רגיזה

qwerty04

New member
מבחן פסיכומטרי ושלפוחית רגיזה

שאלה קצת מביכה, אשמח לטיפים...
אני סובלת משלפוחית רגיזה (שמן הסתם תוגבר בגלל הלחץ מהמבחן
) ועלו לי כמה חששות בסמוך לבחינה:
1. איך בדיוק מבקשים לצאת לשירותים? עשיתי פה חיפוש קטן בפורום וקראתי שאנשים פשוט רצים מהכיתה והבוחנת רצה אחריהם, זה נכון? (אני רצינית לגמרי בשאלה...)
2. אם אני אצא לשירותים המון פעמים, יש סיכוי שיגידו לי על זה משהו או שיחשבו שאני מרמה? מומלץ להגיד לבוחן\ת את הבעיה לפני שמתחיל המבחן שלא יעלה חשש כזה? תכלס אומרים משהו אם אני אצא נגיד...ארבע פעמים?
3. יש לכם טיפים והמלצות באופן כללי בנושא הזה (מה לאכול, לשתות כדי שלא יהיה הרבה פיפי בבחינה...) לזמן הבחינה?

ובאופן כללי אשמח לטיפים להפחתת הלחץ כי אני מאווווד לחוצה. (אני ניגשת בדצמבר אגב)

המון תודה

nofi1456

New member
בעיה מוכרת

היי :)
זה באמת קשה לשבת יותר מ3 שעות ולהתאפק תוך כדי ריכוז מטורף ולחץ מטורף...
כשאת יוצאת לשירותים הבוחן באמת (!) רץ אחרייך..כי מן הסתם את לא תלכי בנחת ובשלווה..
אני מאמינה שכל עוד לא תגרעי מאנשים אחרים יציאה לשירותים, לא יגידו לך משהו..
אבל -
4 פעמים זה לא המון? זה מבזבז לך המון זמן!!!
וזה מוביל אותי לשאלה הבאה שלך..מה לעשות כדי שלא יהיה פיפי:
-אם את מחליטה לשתות קפה/תה בבוקר..לדעתי כדאי שיהיה הכי קטן שאפשר!!
-תוך כדי המבחן - לא לסיים בקבוק מים שלם..אלא לשתות הכי מעט שאת יכולה להרשות לעצמך.
אני למשל, לא מתכוונת לשתות במבחן בכלל. אני מסוגלת לזה וכל הסימולציות שלי עוברות ככה יופי.
אז נכון, לא כולם ככה, אבל צריך לשתות בפרופורציות כדי לא לדפוק את הבחינה לעצמך.
-תבדקי מראש איפה השירותים. גם בשביל שתעשי פיפי לפני שמתחיל המבחן, וגם שלא תצטרכי להתחיל לחפש אותם תוך כדי המבחן עצמו..
-לאכול? אפשר להביא חטיף אנרגיה, פרי, איזה קורנפלקס...כל דבר שנוח לקחת ולשים בפה ולא צריך להתחיל להתעסק בפתיחה או הכנה שלו.
(גם כדי שלא יתבזבז זמן וגם כדי לא לעשות רעש ולהפריע לאחרים).

-עוד טיפים קטנים: *הכיני הכל מראש. תביאי הרבה עפרונות, הרבה מחקים, מחדד, אם את צריכה מרקר או משהו...כל דבר שיעזור.
*דעי איפה הבניין והכיתה שלך. סעי לשם השבוע ותבדקי איפה חונים, או איזה אוטובוס מגיע, תראי את הדרך לכיתה.תיכנסי לכיתה. תראי איזה וכמה שולחנות יש. תסתכלי על הכיתה..האם היית מעדיפה לשבת ליד המזגן? ליד החלון? ליד הדלת (כדי שתוכלי לצאת מהר לשירותים) או רחוק מהדלת (כדי שהיציאה של אחרים לא תפריע לך)? תכירי את השטח טוב טוב כדי שביום הבחינה לא תיתקעי.
*ביום הבחינה - צאי מוקדם מהבית! אולי יהיו פקקים, אולי יהיה פנצ'ר באוטו, אולי תאבדי את הדרך...מי יודע? עדיף למנוע מצבים כאלה מראש ולהשאיר מספיק זמן לאירגון הדברים והירגעות לפני המבחן.

אגב, עם כל העצות האלה, גם אני לחוצה בטירוף!!!!!!!! אבל אני מבינה שפשוט צריך לזרום עם זה..
הייתי אומרת לך ללמוד הכי הרבה והכי טוב שאפשר, אבל אם לא עשית את זה עד עכשיו זה כבר קצת מאוחר מידי...
אז אני פשוט אגיד לך שתבואי למבחן עם חיוך, אחרי שישנת טוב בלילה, ותעשי את הכי טוב שאת יכולה!

גם אני ניגשת בדצמבר. מפחיד כמה שזה קרוב!!
שיהיה בהצלחה!!!

Little Stranger

New member
אין הקלות על זה?...

תתקשרי למרכז הארצי
יכול להיות שתדרשי לאישור רופא

nofi1456

New member
לא קצת מאוחר מידי לקבל הקלות בשלב הזה? המבחן שבוע הבא..

Little Stranger

New member
בגלל זה תתקשרי דחוף למרכז הארצי

לפחות שיגלו הבוחנים הבנה למצב
תבדקי מה ניתן לעשות כרגע
ריב איתם זה הדבר האחרון שכדאי לבזבז עליו אנרגיות ביום הבחינה

אין להם מה לעשות כרגע

יתכן ועל סמת חוו"ד של רופא מקצועי (ולא משפחה) על הבעיה היא הייתה זכאית לבחינה עם הפסקות.
כרגע מאוחר מדי ובבחינה הרגילה אין להם אפשרות להתחשב

למעלה