מבחן רומברג

מבחן רומברג

שלום לכולם, רצינו לשאול איך נותנים תוצאות למבחן רומברג והאם יש לו נורמות וטפסי דיווח? וגם איך נעשית בדיקת SHARPENED ROMBERG? המון תודות

זה לא איזה מבחן

עם ונורמות מבקשים את האדם לעמוד 30 שניות על בסיס צר (רגלים צמודות) 1- בעיניים פקוחות 2- בעיניים סגורות 3- Sharpened על רגל אחת כשהידיים משולבות אל החזה (יד נוגעת בכתף נגדית) בעיניים פקוחות 4- sharpened בעיניים עצומות 5- Romber Tandem - כשעומדים עקב בצד אגודל ידיים משולבות בעיניים פקוחות 6- Romberg Tandem - בעיניים סגורות איך מודדים? עם סטופר. מפסיקים למדוד את 30 השניות אם רואים שהנבדק מגדיל את ה-sway ויוצא מהתנוחה, מגדיל את בסיס העמידה, מנפנף בידיים וכד' יש ציפייה שאדם בלי קשיים בויסות בין שלושת המערכות החושים: פרופריו' וסטיבולארי וראייה, יחזיק מנח ל-30 שניות.

אסתר86

New member
שאלה על רומבורג

זה הפעם הראשונה ששמעתי על האבחון הזה. זה נשמע מעניין ויש יתרון שזה כל להעביר. רק לא הבנתי את מה זה בודק-וויסות חושי? האים זה מתאים להעביר למתבגרים עם אוטיזם בנינוני-גבוהה?

הלו! לא להתלהב!

זו בדיקה נוירולוגית פשוטה שכל רופא מתחיל צריך ללמוד אותה כשהוא לומד לבדוק את תפקודי מערכת העצבים אצל אנשים. אפשר להעביר אותו על כל מי שבא לך - אבל התוצאות שלו לא יעזור לך במילימטר. מכירה הרבה אנשים עם "רומברג חיובי" שחיים חיים מלאים וטובים, אמן. מה זה אומר על התפקוד שלהם? GMG. כלומר גורנישט מיט גורנישט. אפשר לקרוא קצת בוויקיפדיה ובעיקר להיזכר בקורס נוירולוגיה. http://en.wikipedia.org/wiki/Romberg's_test אני מניחה שהסטודנטיות לומדות אודות הבדיקה בהקשר למשו נוירולוגי שיש להם ללמוד - נגיד "מה זה אומר כשיש לאדם 'רומברג חיובי' "

זה גם לא רק נוירולוגי

אני עברתי בדיקה דומה (על ידי אורתופד) אחרי חבלה בקרסול, ועל רגל אחת בעיניים עצומות מייד איבדתי שיווי משקל. שום בסיס נוירולוגי ושום נעליים, רק חולשה של שרירי הקרסול.

לא ברור לי מה הקשר לאורטופדיה

הקטע עם העיניים העצומות. אדם אחרי חבלה אורטופדית בקרסול ייתקשה לדרוך עליו בלי קשר לעיניים עצומות. הקרסול רגיש, לא ייציב, כואב וכו' וקשה להתייצב עליו לבד גם בעיניים פקוחות. אין (ולא צריכה להיות) השפעה מהקרסול לאיכות תפקודו של הצרבלום, או תפקודם של המסלולים הדורסאליים בעמוד השדרה במובן הנוירולוגי. Romberg על סוגיו הוא מבדק top down. בדיקת ייציבה אחרי שינויים בשלד זו בדיקה bottom up.

למעלה