מבחן KER

Namiro

New member
מבחן KER

לפני כמה ימים היה כאן דיון, שנעלם משום מה, על מבחן ה-KER. תהו כאן מדוע אנשים ניגשים למבחן זה. שאלתי את ידידתי לואיזה מדוע ניגשה למבחן, ולהלן תשובתה (היא אישרה לפרסמה כאן):

Mi ekzamenighis pro la jenaj kialoj:
1.
Oni uzas tiujn ekzamenojn kiel tauga reklamo pri vivanta lingvo, rekonata de internacia institucio. Oni kutime opinias, ke E-o estas “lingvo kiun chiuj esperantistoj lernas, sed neniu scipovas”. La nombro de homoj kiuj ekzamenighis je nivelo C1 (la plej alta) pruvas ke ja ekzistas homoj kiuj scipovas ghin. Ju pli granda estos tiu nombro, des pli bone. (Oni ankorau ne organizis ekzamenojn por la nivelo C2, kiu estas la nivelo de denaska lingvo.)
2.
La ekzameno mem estas amuza, char oni uzas humurajn tekstojn, tiel ke oni pasigas kelkajn horojn en agrabla etoso.
3.
Mi estas en la redaktostabo de la revuo IPR (Internacia Pedagogia Revuo), kaj oni petis min skribi miajn impresojn pri tiu sperto, por helpi al la teamo de instruistoj kiuj organizas la ekzamenojn KER. Mi ne plu rememoras chu mi vere verkis artikolon post la ekzameno. Mi rememoras, ke mi skribis pri tio retmesaghon al Boris KOLKER, kiu estis ano de la komisiono kiu organizas la ekzamenojn (vershajne ankau nun li okupighas pri tio). Boris plusendis mian mesaghon al la aliaj anoj de la komisiono kaj mi ricevis varman dankleteron pro miaj rimarkoj, kritikoj kaj sugestoj.

Mi devas konfesi tamen, ke la chefa kialo por alighi al KER estis mia tre granda deziro partopreni la UK-on en Bjalistoko. Chiuj aliaj argumentoj estis pli-malpli pretekstoj.​

DoronModan

New member
נכון, ועדיין יותר נוח (לטעמי) לחדש את הדיון בשרשור נפרד

DoronModan

New member
מכיוון שהדיון הקודם נבלע - שוב שאלה לכולם

האם אתם בעד שחברנו kabeemulo ינסה להביא את קטלין להתארח בפורומנו? כמובן, הדיון יצטרך להיעשות באספרנטו, ורצוי שכולנו נשתתף.

מיכי 10

Member
רגע, מנין הוא יביא אותה?

גם היא תהיה על תקן של "עובדת זרה"?

או שאם היא גרה בחו"ל, אולי עדיף שניסע אנחנו אליה?

kabeemulo

New member
נראה לי שבשביל אירוח בפורום לא צריך לא תקנים ולא נסיעות

מיכי 10

Member
ho ve... מכיוון שלא תמיד כולנו מבינים אחד את השני,

(ובכך צודק ידידנו שמוצקין, שמעדיף פגישות פנים אל פנים, או לפחות שיחות טלפון ,על פני כתיבה), אני רואה שהיו כאן שתי אי הבנות:
השנייה - שכתבתי בצחוק שניסע כולנו אל קתלין (סתם, כי בא לי לנסוע שוב לחו"ל, וכי הצחיק אותי הרעיון שצץ במוחי, שהרבה אנשים יסעו אל מישהי אחת, במקום שרק היא תבוא לכאן).
הראשונה - שחשבתי באמת שמדובר בלהביא אותה או לשכנע אותה לבוא, פיזית, לארץ. ולא קלטתי שהכוונה להזמין אותה בסך הכל לפורום.

Eldad S

New member
אני חושב שעדיף

שלא.
אילו חברי האגודה כולם היו כותבים בפורום, היה טעם להביא את קטלין לפורום. אבל אם רק שלושה או ארבעה חברים מאלה הכותבים קבוע ישתתפו בדיון, זה עלול לא להיתפס באופן חיובי, אולי אפילו כזלזול.

kabeemulo

New member
אני נוטה להסכים עם אלדד.

הצעה אחרת היא שנאסוף שאלות מחברי הפורום, נשלח אותן אליה, ואם היא תואיל בטובה לענות נפרסם פה את התשובות. (ועל זה ניתן לחזור פעם או פעמיים נוספות, במרווחים של כמה ימים, במידה שתהיינה שאלות המשך.)
&nbsp
מה אומרים?

mucxjo

New member
אני אומר שאם היא כותבת/מדברת עברית ....

אז אפשר להזמין אותה לפורום ...

עד אז היוזמה מצויינת וחשובה , ג'יאן פיירו מספר שהיא תופסת אותו בכל מפגש כדי לשאול מה קורה עם בחינת בישראל כך שאני מניח שהיא תשמח לענות לשאלות של משתתפי הפורום.

kabeemulo

New member
רובנו בקושי כותבים בפורום בכלל, ובאספרנטו – עוד פחות.

אני חושש שאלדד צודק ושזה יכול להראות מזלזל. אני מציע שנעלה שאלות (אפשר בשרשור חדש), ושאחד מאתנו (אני מתנדב אם אף אחד אחר לא קופץ) ישלח לה, ואז יעלה את התשובות שלה. (עדיף שהשאלות תהיינה באספרנטו כדי להקל על מי ששולח, אבל מי שממש רוצה לשאול ומסתבך עם השפה – ננסה לתרגם אותו.)

מיכי 10

Member
בתור אחת שכותבת מדי פעם כמה מילים כאן בפורום

, אני מסכימה אִתך ועם אלדד, שאין טעם להזמין את קתלין אל הפורום, אלא לעשות כפי שנהג נמירו עם לואיזה.

למשל אני, קראתי את כל הדיון שלכם, אבל הנושא אינו מעניין ואינו מטריד אותי כלל, אז ברור שלא הייתי משתתפת באירוח איתה.
כך שאפשר שאתה, kabe, תשלח את השאלות שלך, וכן של Namiro, דורון, אלדד ו-muĉjo, ויתכן שיש עוד מתעניינים בין "הקוראים הסמויים" של הפורום שיוסיפו שאלות, ישירות אליה. ותמשיכו כפי שחשבתם. זה באמת יהיה הכי מכובד כלפיה, ואני מאמינה שהיא תשתף פעולה בשמחה.
ואז, אם היא עצמה תציע לבוא לפורום, des pli bone. וגם אם לא, זה בוודאי יהיה שווה לכם.

kabeemulo

New member
תודה רבה על הדברים! תגובות:

1. נראה לי שזה עונה על ההגדרה של "בשביל הפוזה", כפי שאמרתי בהודעה אחרת. זה לא מוכיח שאספרנטו היא חיה; זה מוכיח שאספרנטיסטים עושים פוזות.
אגב, מהו המספר של האנשים שנבחנו ברמה C1 (וכמה מתוכם עברו)?
(והערה: C2 זה לא רמה של דובר ילידי. מחד ישנם דוברים ילידיים שלא עומדים בדרישות של C2, ומאידך הרבה דוברים ילידיים שולטים בשפה ברמה הרבה יותר גבוהה משזר כלשהו [למעט מקרים נדירים] אי־פעם יגיע אליה, גם אם הוא הגיע לרמה C2.)
&nbsp
2. אני יכול לחשוב על אוירה יותר נעימה להעביר בה כמה שעות, ובלי להסחב ובלי להתאמץ ובלי לשלם מאות שקלים.
&nbsp
3. זאת לא באמת סיבה לעשות את בחינת ה־KER יותר משזו סיבה לעשות כל דבר אחר

&nbsp
וכמובן, אפשר להשתתף ב־UK גם בלי להבחן

mucxjo

New member
מסכים עם kabe וכמה הערות לגבי ה"פוזה"

אכן בהעדר סיבה אחרת זה יהיה השימוש היחיד של ה atestilo.
אבל כבר כאן הנבחנים תומכים בקבוצה שעובדת מול (כמדומני) משרד התרבות בהונגריה , ובמהלך לבצע איזושהי סטנדרטיזציה בתחום מדידמת השליטה בשפה.
דרך אגב מעבר לפסיכומטרי ודומיו האמריקאים ( sat gre gmat ועוד "קללות" ) גם הרבה חברות מחשוב יצרו בחינות כאלה למדידה של שליטה במוצרים שלהם, יש מקומות שהתעודות מהוות דרישות סף לקבלת משרה ויש מי שבטוח שגם כאן זו רק ה"פוזה" ודרך של החברות לייצר עוד הכנסה.
ואם להוסיף על מה שקאבה כתב, אין היום הנחה או הטבה למי שיש לו תעודת ker בכנסים השונים של אספרנטו - נדמה לי שהמקום היחיד שזה חשוב הוא באיגוד המורים לאספרנטו ILEI

DoronModan

New member
אנשים עושים דברים כאלה

שמעתי על זוג אמיד מצרפת, שנוסעים לפעמים לארץ אחרת באירופה כמה שעות ברכבת רק בשביל איזה קונצרט או אופרה מיוחדת. וזה לא שאין להם בצרפת תרבות, אבל אני מניח שעצם הנסיעה מוסיפה להם, ברמה הפסיכולוגית, הנאה או ריגוש. מה זה פוזה? כלפי אחרים? כלפי עצמם? ייתכן. אבל no pain no gain
לפעמים המאמץ, שאתה קורא לו מיותר, הוא זה שנותן את הטעם.
כמו טיפוס על הר. הרי אפשר להגיע לפסגה גם בדרכים אחרות, אבל ההגעה הקשה ברגל נותנת את הסיפוק.
שמעתי גם על אישה שהיה לה מאוד חשוב שאמה הזקנה, שגרה רחוק מאוד, תצביע למפלגה ששתיהן אוהדות, למרות שלא היה אף אחד שייקח את האם לקלפי. אז היא נסעה כמה שעות רק בשביל לקחת את האמא לקלפי. הסיפוק של הבת היה עצום, ואני מניח שהסיפוק היה גדול אבל פחות, אילו היתה גרה 5 דקות ממנה.
דוגמה מתחום המוזיקה. בכלים מסוימים קשה לנגן מרווח מלודי בין צליל גבוה מאוד לצליל נמוך מאוד. בפסנתר זה כידוע קלי קלות (הרי יש שתי ידיים). ובכל זאת, הנגן משתדל 'לקחת את הזמן', ולהראות שזה כאילו 'קשה להגיע'.
אנשים מוכנים לשלם לפסיכולוג או לרופא פרטי הון תועפות רק כדי להרגיש שהם כאילו נתרמים יותר.
זה אולי נראה מוזר לחלק מאיתנו, אבל ככה זה.

kabeemulo

New member
אתה מציג את בחינת ה־KER כאילו היא איזשהו בילוי מיוחד לעשירים

ואולי זה באמת מה שזה. פוזה, כאמור.
&nbsp
זה מאד שונה מבחינות ה־KER לכל שפה אחרת, שרוב מי שעושים אותן לא עושים אותן בשביל הכיף, ולא כי זה קשה ויקר ומסובך, אלא למרות זאת, בשל סיבות מעשיות (עבודה, לימודים, הגירה).

למעלה