מבחן TOFEL. תואר שני באדריכלות, גרמניה.

עדי ג11

New member
מבחן TOFEL. תואר שני באדריכלות, גרמניה.

לצורך לימודי תואר שני בגרמניה, נדרש ממני ציון TOFEL של 80.
אני ברמה די טובה של הבנה וקריאה אבל אין לי שום ניסיון בכתיבה באנגלית.
אני מעוניינת ללמוד עצמאית.
*כמה זמן מראש עלי להתחיל להתכונן ?
*איך רצוי להתכונן עצמאית לדיבור וכתיבה?
*האם מישהו מוכר ספרים\דיסקים עם מבחנים?
תודה

TOEFL.

מה זאת אומרת אין לך ניסיון בכתיבה באנגלית? לא עשית בגרות באנגלית? זה כבר ניסיון.
אני התכוננתי עצמאית מספר. לגבי דיבור, פשוט התאמנתי בדיבור בזמן קצוב - זה באמת משהו שקשה לעשות, לדעתי, אבל אימון עוזר.
אגב, בחלק של השמיעה לי עזר לסכם בעברית דווקא, כי המילים בעברית קצרות יותר ותרגום לא לוקח לי זמן, כך שזה מאפשר לי לכתוב כמעט הכל - אולי גם לך זה יעבוד.

עדי ג11

New member
tofel

תודה!
וכמה זמן לפני מועד הבחינה התחלת ללמוד?
ובאיזו עצימות? הכוונה כמה שעות בכל יום הקדשת ללמידה?

אני דוברת אנגלית,

לכן כנראה זמן ההתכוננות שנדרש ממני היה קצר יחסית. נדמה לי שמדובר היה בשבועיים-שלושה, כבר לא זוכרת כמה זמן ביום.

Nuala

New member
יש סרטוני הדרכה ב-youtube

שלדעתי עוזרים להתכונן לחלקי השמיעה והדיבור, בהנחה שאת כבר דוברת את השפה ברמה סבירה. החלק של הדיבור קשה לא בגלל שאת נדרשת לאוצר מילים רחב או דיון בסוגיות מאתגרות, אלא רק בגלל שלא נותנים לך יותר מדי זמן לחשוב ולנסח תשובה. באופן כללי השאלות היו מטופשות כל כך שבאמת לא ידעתי איך אני אמורה לענות עליהן. לגבי החלק של הכתיבה יש מידע רב באינטרנט. חפשי בגוגל את המילים toefl five paragraph essay והיעזרי גם במידע שבאתר חברת Magoosh. כדי להעריך כמה זמן מראש כדאי להתכונן, אפשר לנסות מבחן אחד לדוגמא באתר ETS לפני שאת מתחילה ללמוד ולראות איזה ציון את מקבלת. אם נמוך מדי, כדאי להתחיל כמה חודשים מראש. אחרי שלמדת, עשי עוד אחד כדי לבדוק את רמת השיפור. אם הציון גבוה, כנראה מספיק להתכונן שבוע-שבועיים מראש.
&nbsp
המבחן עצמו היה חוויה נוראית, אבל אחרי שקיבלתי את הציון הבנתי שסה"כ הרמה הנדרשת ממש לא גבוהה. ברוב האוניברסיטאות הטובות בארה"ב הדרישה היא לציון 100 ומעלה, אז ציון 80 כנראה לא יהיה כל כך קשה להשגה.
&nbsp
בהצלחה!

nogame

New member
באתר של הTOEFL עצמו יש הרבה חומר

יש שם תוכנה חינמית שנותנת "דוגמא" למבחן,
יש קורסי און-ליין בחינם
https://www.edx.org/ פה
אפשר לרכוש לומדה של 5 מבחנים (שאני מצאתי שהכי יעילה)
ויש ערוץ יו-טיוב של ETS (שעורכים את המבחן...)
המלצה לכתיבה: לבטל את התיקון והסימון שגיאות בוורד ופשוט לכתוב (יש מלא אתרים שמציעים רשימות נושאים)
המלצה לדיבור: לשבת מול המחשב ולהקליט את עצמך בדיבור ע"פ זמנים (אילתור, ללא גמגום, לשים לב לזמנים (TENSES) ולעמוד בכמות השניות שצריך.
המלצה לשמיעה: להקשיב להרצאות של טד/יו-טיוב או כל מקור אקדמי אחר ולסבם בעברית!! כמה שיותר מהר
המלצה לקריאה: למצא אנסינים מימי הבגרויות ולהתאמן... (לזכור שמבחן אמריקאי במחשב שונה מהותית ממבחן מודפס!!)

למעלה