מבחנים לאיתור מחוננים

דור 11

New member
מבחנים לאיתור מחוננים

הי, משהוא יודע היכן אפשר למצוא מבחנים להכנה למבחן איתור מחוננים? תודה

לא אמורים...

להתכונן למבחני איתור מחוננים. לא?... אני לא התכוננתי בכיתה ג' בכל אופן.

תמיר1991

New member
../images/Emo45.gif

בכל אופן, לי זה נראה קצת רמאות להתכונן לזה, כי אם מישהו לא מחונן עבר מבחן כזה בגלל התכוננות, זה די לא משקף את המציאות... תמיר.

רק שהמבחנים הללו

אינם מבחני אינטליגנציה, ולא מעטים הם ה"לא מחוננים" שאכן עוברים אותם לעומת מחוננים מובהקים שנכשלים בהם. האמנם נראה לכם ששאלות חשבוניות (שאף לא מנוסחות כבעיות מילוליות, אלא פשוט תרגילים שמי שלא נתקל בכאלה קודם לכן לא יידע איך לפתור אותם - למשל, מי שאינו יודע מהו קו השבר) ושאלות ידע כללי צריכות להיות חלק ממבחן לאיתור בעלי *יכולות* גבוהות? ובכלל, נדמה לכם שהעובדה שמראש המבחנים הללו באים לאתר בראש וראשונה את אלה שאינם יודעים לעשות מבחן שאורך יותר מ2 דקות ודורש מאמץ כלשהו לא מעמידה מראש את המבחנים הללו בנקודה בעייתית? חבל לכם על הזמן. לדעתי, אם הורה מאמין שחשוב עבור ילדו להתקבל לתוכנית - שיכין אותו. לא לעשות בית ספר בבית, אבל כן לשאול אותו שאלות נוסח אלה שיהיו במבחן בשביל שלא יתקל בכאלה במבחן פעם ראשונה ולא יידע מה רוצים ממנו. להסביר ברמה מאוד בסיסית למה הכוונה בחילוק ובשברים. לשחק טריויה. לתת לו לענות על שאלות בלחץ זמן, ולהסביר לו שאם סיים את המבחן לפני הזמן ולא נותנים לו לצאת - שישים את הבחינה בצד ויחכה, ולא יתחיל לבדוק אותה.

תמיר1991

New member
מסכים איתך לגבי מרבית ההודעה -

להתאמן על שאלות בלחץ זמן ולשאול מעט שאלות בנוסח המבחן, זה רעיון טוב מאוד. ואגב, למה "להסביר לו שאם סיים את המבחן לפני הזמן ולא נותנים לו לצאת - שישים את הבחינה בצד ויחכה, ולא יתחיל לבדוק אותה"? תמיר.

האמת היא...

שכשבודקים בחינה ונלחצים, לפעמים ממציאים טעויות ומשנים דברים שהיו נכונים מלכתחילה. זה קורה לפעמים.

תמיר1991

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo3.gif../images/Emo45.gif

על זה לא חשבתי
וזה קורה גם לי לפעמים, כמו במבחן האחרון בפיזיקה
תמיר.

היות ומדובר בבחינה אמריקאית

ובשאלות יודע/לא יודע, בדיקה יש בה רק להרוס.

תוספת קטנה

ובמידה והילד לא עבר את המבחן אבל מתבלט במיוחד בכיתה מאוחר יותר (מתקדם הרבה יותר) ניתן לקבל המלצה של המורה והמנהל של התלמיד ולנסות להכניס אותו כך לכיתת המחוננים (כבר בשנה- שנתיים שאחרי המבחן, אבל לא יודע כמה זה תקף היום- זה היה תקף בעבר).

לאו דווקא נכון.

אני בכיתה י' מחוננים, ואותרתי כמחוננת בכיתה ג'. מצד אחד, הייתי הראשונה שסיימה את הבחינה, למרות שלא ידעתי חלק מהשאלות (ולא ניסיתי סתם לחרבש דברים שאני לא יודעת, כי הדריכו אותנו שעדיף פשוט לדלג על שאלה ולא לענות - דבר שהסתבר בדיעבד כלא נכון. אפילו יצא שצילמו את הכיתה שלנו לעיתון בגלל שגילו על ההוראה המוטעית הזו). מצד שני, חברה טובה שלי לא עברה בכיתה ג' את הבחינה אבל כן עברה בכיתה ו'. מה הקטע? היא פתאום נהייתה מחוננת, אאוט אוף נו וור? קצת מוזר כל הקטע. צריך למצוא שיטה חדשה לאיתור מחוננות.

דור 11

New member
בעבר גם לא למדו לפסיכומטרי

והיום יש בתי ספר לכך, ברור לחלוטין שרוב הילדים בשכבה של בני ילמדו, וברור שזה ישפר את היכולות שלהם. ידוע לי בוודאות על ילדים שהתכוננו גם למבחן הראשון. מכיוון שבני מבקש להכין אותו, חשוב לי לתת לו את ההכנה הנכונה ולא לפתור אותו ב- "לא מתכוננים" בכל מקרה תודה

electric blues

New member
פסיכומטרי הוא מבחן שונה

הוא מבחן קבלה כביכול לאוניברסיטה, וסוג השאלות בו הוא שונה מסוג השאלות שהיית נתקל בהן סתם ככה (כך שמעתי, עוד לא עשיתי פסיכומטרי...) לכן טבעי שיתכוננו אליו. מבחני איתור מחוננים זה שונה. דבר ראשון הגיל. אני לקחתי את המבחנים האלה בכתה ב'. קצת קשה לי לדמיין ילד בכתה ב' מתכונן למבחן כזה..(מה זה כבר ייתן לו?) דבר שני, סוג השאלות במבחנים האלה, לפחות לפי מה שזכור לי, הוא לא כזה שמצריך לימוד מראש- הכל דברים לוגיים פשוטים של התאמת צורות וכאלה שטויות... באותה מידה יכול לעזור לך להתכונן אם תשחק שחמט, תפתור סודוקו ותרכיב פאזלים (זה פשוט ירגיל את הראש לעבוד באופן לוגי...) בכל אופן, אין לך מה לדאוג ואין צורך להתכונן לזה...

למעלה