מבחנים פסיכולוגיים

מבחנים פסיכולוגיים

קצת הסתבכתי פה עם מהימנות ותוקף..

"תוקף המבחן אינו יכול להיות גבוה יותר ממהימנותו". וחשבתי על דוגמא שקצת סותרת את זה- למשל מבחן למדידת חרדה שניתן לבן אדם פעם אחת באמצע תקופת בחינות ופעם אחרת כשהוא נופש באיי נאפה הכל כלול. המהימנות אמורה להיות נמוכה כי התכונה שמודדים לא עקבית, אבל התוקף אמור להיות גבוה כי כן מודדים מה שרוצים למדוד- מידת חרדה.

או שזה יכול להתקיים רק בתאוריה, ובתכלס אם אני מחשבת מהימנות והיא יוצאת לי נמוכה התוקף בהכרח יהיה נמוך ממנה בגלל איך שהנוסחא בנויה?

reakwind

New member
הרעיון הוא כזה

נניח שאני רוצה לבנות מד משקל ולתקף אותו
אממה, אני גרוע ממש בלבנות דברים (בכל זאת סטודנט לפסיכולוגיה מה לי ולטכנולוגיה) אז בניתי משקל שכל פעם שאת עולה עליו הוא מראה לך משקל קצת שונה כי הוא מושפע מכל מיני גורמים שאותם אני לא מבין.
במקרה כזה אנחנו אומרים שהמדידה היא לא יציבה כי היא נותנת לנו תוצאה שונה בכל פעם לאותו אדם (כלומר המהימנות נמוכה). אם המשקל מראה לי מספר שונה כל פעם שאני עולה עליו מן הסתם המספר הזה לא יכול באמת לייצג את המשקל האמיתי שלי בגלל שמשקל היא תכונה יציבה יחסית (אצל אנשים נורמלים ובוגרים).
מהימנות היא תנאי מקדים לתוקף. לא יכול להיות שאני אבנה מכשיר גרוע שלא עובד כמו שצריך אבל באורח פלא המכשיר הזה מצליח למדוד את התכונה שרציתי שימדוד בצורה טובה.

אחלה, תודה

הבנתי אותך ואת עצמי.

למעלה