מבחני הסמכה redhat

lichbara

New member
מבחני הסמכה redhat

שלום לכולם,
אני מחפש מידע על מבחני ההסמכה של redhat.
מהם, מה אופי המטלות? מה נדרש ממך לדעת? אשמח גם למקור שממנו אוכל לתרגל מבחנים כאלה משנים קודמות כדי שאקבל את התחושה על מה שואלים שם.אגב אני צפוי לגשת למבחנים בגירסא 7.
תודה לכל העוזרים.

Expect

New member
תשובה

לפני שאתן קצת מידע לדעתי כדי שתשאל את עצמך קודם כל מה המטרה הסופית? האם אתה רוצה להיכנס לתחום? אתה בתחום וסתם רוצה תעודה לרזומה? מה המטרה לשמה אתה רוצה לגשת?

בקשר למבחן, עשיתי את הגירסא שלו ברד האט 6, זאת אומרת RHCSA + RHCE.
המבחן בגדול לא השנה הרבה בין 6 ל7, תוודא עם גון ברייס באיזו גירסא המבחן יתבצע כדי להיות בטוח.
המבחן כולל קנפוג מגוון שירותים כמו:

Iptables,users,acls,selinux,samba ,nfs ועוד. יש את הפירוט המלא באתר של רד האט ואני ממליץ להיצמד אליו.
זה מבחן נטו ביצועי ככה שכל משימה שכתובה ברשימת משימות לדעת למבחן אתה תצטרך לבצע בצורה מדוייקת...
קח בחשבון שהמבחן עצמו לא פשוט ואם אה לומד לבד ממליץ לך לרכוש את הספר שמלמד את המבחן (יש כמה) אני השץמשתי בשל Michael Jang, ממליץ עליו.
קח בחשהון שיש שני מבחנים לעבור, אחד עוסק באדמניסטרציה (RHCSA) והמתקדם יותר עוסק בדברים ברמת Engineer. שזה RHCE.
אין למבחן הזה דאמפים, אבל כן יש שחזורים של המבחן שאני לא יודע עד כמה הם קרובים למבחן עצמו. מציע שפשוט תצמד ללימוד ותדע לעשות הכל מהכל ואפילו בכמה דרכים.

בהצלחה

Expect

New member
תשובה

לפני שאתן קצת מידע לדעתי כדי שתשאל את עצמך קודם כל מה המטרה הסופית? האם אתה רוצה להיכנס לתחום? אתה בתחום וסתם רוצה תעודה לרזומה? מה המטרה לשמה אתה רוצה לגשת?

בקשר למבחן, עשיתי את הגירסא שלו ברד האט 6, זאת אומרת RHCSA + RHCE.
המבחן בגדול לא השנה הרבה בין 6 ל7, תוודא עם גון ברייס באיזו גירסא המבחן יתבצע כדי להיות בטוח.
המבחן כולל קנפוג מגוון שירותים כמו:

Iptables,users,acls,selinux,samba ,nfs ועוד. יש את הפירוט המלא באתר של רד האט ואני ממליץ להיצמד אליו.
זה מבחן נטו ביצועי ככה שכל משימה שכתובה ברשימת משימות לדעת למבחן אתה תצטרך לבצע בצורה מדוייקת...
קח בחשבון שהמבחן עצמו לא פשוט ואם אה לומד לבד ממליץ לך לרכוש את הספר שמלמד את המבחן (יש כמה) אני השץמשתי בשל Michael Jang, ממליץ עליו.
קח בחשהון שיש שני מבחנים לעבור, אחד עוסק באדמניסטרציה (RHCSA) והמתקדם יותר עוסק בדברים ברמת Engineer. שזה RHCE.
אין למבחן הזה דאמפים, אבל כן יש שחזורים של המבחן שאני לא יודע עד כמה הם קרובים למבחן עצמו. מציע שפשוט תצמד ללימוד ותדע לעשות הכל מהכל ואפילו בכמה דרכים.

בהצלחה

lichbara

New member
האמת ש....

חשבתי שיהיה לי יותר מידע מלהיצמד לאתר של REDHAT.
אני כרגע לומד בג'ון ברייס RHEL7.
אני בתחום ואני מעוניין בתעודה בשביל עוד ידע וכן, גם לרזומה.
כל מה שאני רוצה זה לתרגל....כי מפאת חוסר זמן מה שעושים בכיתה זה לדעתי לא מספיק.
אתחיל עם מה שיש באתר של REDHAT ונראה משם...
תודה

Expect

New member
טיפ אחרון

תמיד טוב להקים מעבדות, גם אם לא תוכל לשקף את כל הסביבת מעבדה של ג'ון ברייס, תמיד כדי להתקין, להרוס, לשבור, לתקן, וככה ללמוד. ולדעת להתמודד עם בעיות בסביבות חיות זה המפתח להצלחה במבחני רד-האט. צריך לדעת לעשות הכל. בכמה צורות. ואם אפשר אז בכמה סוגי כלים שונים שלינוקס נותן לך.
קיימים גם מבחנים "הדמייה" בתשלום באי-ביי ודומיו שניתן לקנות (שאלות מעבדה שאתה צריך לעשות ולהקים עפ"י הוראות.) ממליץ לך לבדוק גם את הנושא הזה.

למעלה