מבחני מיון למחוננים

אמא127

New member
מבחני מיון למחוננים

היי לכולן/ם,

קיבלנו הודעה שמבחני המיון למחוננים יערכו בעוד כחודש. למרות שאני נוטה לחשוב שהבן שלי לא מחונן, אני כן רוצה שיזכה לסיכוי הוגן ושווה להתקבל לתכנית. אין לי ספק שבלי התאמות אין לו כל סיכוי. מצד שני מעולם לא ערכנו לו איבחון דידקטי... מה נהוג בד"כ לעשות במקרה כזה?

תודה

TikvaBonneh

New member
הוא זכאי למבחן מותאם

גם לבן שלי לא היה איבחון בכיתה ב, והוא קיבל מבחן מותאם על סמך חוות דעת בית הספר, וחוות דעת של הפסיכולוג המטפל.
הנה ציטוט מתוך מידעון למנהלי בתי הספר בנושא מבחני קבלה לתכניות ייחודיות לתלמידים מחוננים ומצטיינים.
במידה והתלמיד הוא בעל לקות למידה/הפרעת קשב, לקות פיסית או בריאותית – על ההורים לפנות אל הרפרנט
על פי הנהלים הבאים:
א. סגל בית הספר ימלא ללא דיחוי את טופס "חוות דעת המורה/יועץ בית-הספר" ויחזיר אותו להורי התלמיד.
ב. הורי התלמיד ישלחו בדואר את טופס חוות הדעת המלא לרפרנט המחוזי בצירוף שני מסמכים נוספים:
1. דו"ח אבחון הילד על ידי איש מקצוע; 2. טופס אישור העברת מידע.
ג. האגף למחוננים ולמצטיינים יבחן באמצעות ועדת התאמות את זכאותו של התלמיד לבחינה בתנאים
מותאמים. המועד האחרון להגשת המסמכים הוא ה- 11 בדצמבר 0.14.
ד. אם יוחלט שהתלמיד זכאי לבחינה בתנאים מותאמים, התלמיד יוזמן לבחינת שלב ב' במועד מיוחד על פי
התנאים שייקבעו לו על ידי ועדת ההתאמות מטעם האגף למחוננים. אם יוחלט שלא לאשר לתלמיד להיבחן
בתנאים מותאמים, הוריו יקבלו על כך הודעה בכתב, וילדם יופנה לבחינה רגילה שיתכן שתתקיים במועד
ובמיקום שונים מאלה של יתר ילדי הכיתה.

הנה קישור למסמך המלא באתר משרד החינוך:
http://cms.education.gov.il/NR/rdon...8-8FA5F5D73C9D/194708/MIdaonMAhonSOld2015.pdf

עשיתם לו אבחון אחר?

אם אתם רואים שיש קשיים, מדוע אינכם עושים לו אבחון?

Astroo

New member
אנחנו חתמנו על ויתור

אני לא מבין מה הערך בתכנית הזאת. ממילא לאוניברסיטה מתקבלים על סמך ציוני בגרות ופסיכומטרי, והתכנית למחוננים לא משפיעה על כך. חוץ מזה, במבחנים בודקים יכולות חשבון והבנת הנקרא. לילד שלנו יש יכולות חשבון טובות מהממוצע, אבל יכולת הבנת הנקרא שלו נמוכה מהממוצע (בגלל הלקות השפתית שהיא חלק מהיותו בספקטרום, למרות שאני נוטה לחשוב שאבחנתו בספקטרום היא מוטעית והבעיה הראשונית היא שפתית). בקיצור, סתם מבחנים מיותרים.

TikvaBonneh

New member
הבן שלי מאוד אהב את התכנית

והרחיב את אופקיו. הוא למד הרבה מעבר לדברים שתכנית הלימודים מציעה: אדריכלות, קומיקס, חקר המוח...

לחלק מהילדים זאת הזדמנות להרגיש שהם חלק מקבוצה ולמצוא שותפים

לנושאים שמעניינים אותם....
הבעיה היא שלפעמים המסגרות הללו נהפכות למסגרות של תחרות על ציונים ואז זה מאבד מערכו....

TikvaBonneh

New member
התכנית שהבן שלי הלך

היא תכנית שמגיעים אליה יום אחד בשבוע במקום לבית הספר. זו רק תכנית העשרה בלי ציונים. תכנית מאוד טובה ומגוונת.

יש גם תוכניות של אריקה לנדאו בבר אילן אם איני טועה

מכיר מישהו שעשה שם בכיתה ד קורס על וטרינריה

אני לא שלחתי אותו באותו יום לבי"ס

באותה תקופה לא היה לו סיכוי בכלל בשל ליקויי הלמידה
הבת הצעירה לא עברה את האבחונים למרות שהיא בהחלט מובילה בכיתה שלה בכל התחומים היא לא הספיקה לעשות את כל המבחן .
אם אני אעשה לה אבחון פרטי היא תוגדר כמחוננת .
&nbsp
אני לא מחזיקה מהאבחונים האלו ולא מהתכנית למרות שבכל אזור מקבלים דברים אחרים , לומדים חומר בנושא שונה

גלמיש1

New member
קצת מוזר שאת לא מחזיקה מתכנית כזאת שאת כלל לא מכירה

אולי זה מנגנון ששומר מפני התסכול של אי הקבלה?
יש תכניות כאלו שהן תענוג לילדים המתאימים, הם זוכים להעשרות בנושאים שמענינים אותם, הם נמצאים עם ילדים שקרובים להם בתחומי ענין וכו. בכלל לא מדובר על ציונים! ולא על מה שצריך בשביל הבגרות - זה בכלל לא קשור.
לא מדובר על תגבור לימודים!!!
לימודים מוגברים במקצועות ביה"ס יש בביה"ס עצמו (דוברי אנגלית, מוגבר מתמטיקה וכו...) . מדובר על כל האקסטרא קוריקולום: אסטרונומיה, אנימציה, קולנוע וכו....

לילדים מוכשרים וסקרנים , שמתענינים ואוהבים אתגרים - זה יכול להיות נהדר.

לילדים שלא מתענינים בתחומים כאלו, או לא מחוננים, ונמצאים שם רק בגלל שההורים דוחפים - זה יכול להיות עונש ומכור לתיסכולים ותחושת כשלון. לדעתי לא כדאי לשלוח ילד שאינו מחונן שיכשל במבחן.

גלמיש1

New member
וגם - חשוב לזכור שכישלון במבחן זה רק כישלון במבחן הספציפי זה

זה לא אומר שהילד לא מחונן , או לא מוכשר. זה רק אומר שהפעם, במבחן הזה, ביום הספציפי הזה, ברמה הספציפית הנדרשת ברגע מסויים - הוא לא עשה את המבחן מספיק טוב בשביל הדרישות.
מכירה ילדים שהתקבלו לתיכון מחוננים אחרי שנכשלו במבחן לחוגים בכיתות הנמוכות (כיתה ב' או ג' וכו)

שוב אחזור שבאזור שלנו נשלחים לדימונה

ושם תכנית המחוננים לא ממש מחזיקה רוב הילדים פורשים אחרי שנתיים שלוש מקסימום ארבע
אני כן מכירה את התכנית ואני יודעת שיש מקומות שלומדים סינית למשל , או אסטרונומיה או כל דבר שיכול לעניין ילדים .
כאן אצלנו בדרום זה פספוס בעיניי .
&nbsp
&nbsp
אין לי ספק שהקטנה מחוננת גם לצוות הבי"ס אין ספק בכך שהיא מצטיינת בלימודים אבל לא רק בתחום הלימודים הפורמליים ואנחנו מעודדים אותה ללמוד בעוד דרכים יצירתיות ועוד תחומים שלא נלמדים בבי"ס .
&nbsp
&nbsp
אני מקווה שהבנת אותי ואין קשר לתיכון ולבגרויות בכלל .
&nbsp
&nbsp

אמא127

New member
תגובה

גם במקרה שלנו היכולות בחשבון של הבן שלי הן טובות מהממוצע, ולעומת זאת יש לו קושי בהבנת הנקרא. האמת היא שאני לא חושבת שהוא מחונן. יחד עם זאת, אני רוצה שהוא יקבל את התנאים האופטימליים לגשת לבחינה. מה נעשה עם זה אח"כ, נחיה ונראה...

למעלה