מבחני קבלה לאקדמיה למוסיקה בת"א

the band member

New member
מבחני קבלה לאקדמיה למוסיקה בת"א

שלום לכולם! אני ניגש במאי הקרוב למבחני כניסה לאקדמיה בת"א, מגמת ביצוע. מכיוון שאני קצת הרבה מאוד מרוחק מהמרכז, הייתי שמח לקבל עצות לגבי הבחינות התאורתיות. ראיתי את דרישות הקבלה בתאוריה, ואני יודע מאוד בגדול שהרמה דיי גבוהה, יחסית לשאר המקומות, וששם הרבה פחות מתפשרים. אני דיי גרוע בהרמוניה ובסולפז', ואשמח לקבל ממכם עצות על איך להתכונן נכון לחלק התאורתי (הרמוניה, פיתוח שמיעה, סולפז', האזנה וכו'). הצגתי לפני זמן מה את אותה שאלה בפורום "מוזיקה קלאסית" השכן, ובכל זאת אשמח לקבל עוד תשובות. ועוד שאלה: אני ניגש לפסיכומטרי בסוף מרץ, וכפי שזה נראה, אני אקבל בערך 300, בעיקר כי אין לי באמת זמן להתכונן. השאלה היא, האם ניתן להכנס לאקדמיה עם פלות מ-400 בפסיכומטרי?

לא יודע בקשר לפסיכומטרי...

אבל בשביל תיאוריה, הכי טוב מורה. אפשר למצוא מורים גם מאוד רחוק מהמרכז

Molchansky

New member
אממ..

לפי מה שאני יודע וממה שביררתי, המינימום בפסיכומטרי זה 400, לא שמעתי על כך שמתפשרים בזה אבל אולי היו ויש מקרים יוצאי דופן, כדאי להתקשר לשם ולברר בכל אופן אני גם ניגשתי לפסיכומטרי בלי ללמוד אפילו שניה אחת (אני חושב שזה בזבוז זמן), ועוד במרחק של 10 שנים מסיום התיכון ועדיין הוצאתי 553 ככה שזה לא כזה קשה
לגבי החומר התיאורתי והסולפג' אני גם ממליץ כמו שהמליצו מעלי על מורה אתה יכול לפנות לאקדמיה בתל-אביב והם יתנו לך שם של מורה פרטי, זה מצויין כי המורה שהם מפנים אליו מכיר את סגנון בחינת הקבלה ואת החומר שצריך.

SHEX

New member
קצת תשובות../images/Emo95.gif

בקשר לחומר התאורטי, הייתי ממליץ לך לפנות למורה פרטי, כמו שאייל המליץ. ובנוסף, במידה ויש לך שאלות קצת יותר ספציפיות אתה יותר ממוזמן להעלות אותן לפה ואני ושאל הגולשים נשמח לענות לך עליהן.. בקשר לפסיכומטרי - לא יודע אם אפשר להסתמך על זה במאה אחוז, אבל מישהי אמרה לי שאם יש לך ממוצע בגרויות מעל 100 (כולל בונוסים) אז בכלל לא צריך פסיכומטרי בשביל האקדמיה...

the band member

New member
ממוצע מאה?! הגזמת....

הדבר היחיד שקיבלתי בו 100 בתעודת בגרות היה מוסיקה, כל השאר מתחת ל80, לפעמים הרבה מתחת...
אני לוקח שיעורים פרטיים אצל מורה בסדר, הבעיה היחידה היא שבגלל מחסור בזמן זה לא כ"כ סדיר, וגם כזה יהיה סדיר, הבחינות במאי. אני אנסה לחדד את השאלה: האם מישהו יודע על מה לשים יותר דגש בהכנה לבחינות בתאוריה, כלומר- יותר על האזנה, סולפז', הרמוניה או פיתוח שמיעה, או על כולם, בזמן המאוד קצר שיש, ובידע מאוד מצומצם? אני כמעט הדיוט מושלם בהמון דברים שאני צריך לדעת יחסית לזה שאני מנגן מעל ל10 שנים, וכשלמדתי במגמת מוסיקה בתיכון, לא השקעתי לצערי בתאוריה. טעות חמורה... מצטער אם השאלה לא מחודדת מספיק, פשוט יש המון דברים שעלי להשלים, וכשיהיו שאלות מסויימות, אשאל מיד... אין פה אף אחד שלומד בת"א? שניגש לבחינות? בכל אופן, תודה על העצות!

SHEX

New member
לא נראה לי שהגזמתי../images/Emo95.gif

כי כמו שציינתי, ממוצע 100 כולל בונוסים, מה שהופך את זה ללא כל כך בשמיים. לי יש תעודה על הפנים והממוצע שלי הוא 96.5... וממוצע 100 זה אם אתה רוצה להתקבל בלי פסיכומטרי... בקשר לבחינות, הייתי מנסה לשים דגש על סולפג' ופיתוח שמיעה לצורך ההתחלה, ומשם ממשיך הלאה, כי במקום מסוים, אלו הדברים שעליהם הכי קל לבנות את הידע התאורטי. (כמובן שזה לצד למידת מושגים תאורטיים בסיסיים ושליטה בהם - סולמות, מודוסים, מרווחים וכו'..) שוב, אם יש לך כל שאלה או בקשה נשמח לפרט לך על כל נושא.

Molchansky

New member
אם

מוציאים 400 ומעלה בפסיכומטרי זה לא משנה מה הממוצע של הבגרות, העיקר שיש תעודת בגרות מלאה. וגם למי שאין תעודת בגרות מלאה, אם הוא עושה פסיכומטרי ומוציא מעל 400 הוא יכול להתקבל לאקדמיה ותוך כדי התואר להשלים תעודת בגרות.

SHEX

New member
על זה, למשל..../images/Emo95.gif

אשמח להרחיב לך עוד קצת שלא על גבי הפורום... אני רק אגיד שאתה חושב דברים יפים מאוד.

Molchansky

New member
זה מידע

מהאוניברסיטה עצמה ביררתי את זה בזמנו, וזה עדיין נשאר ככה אתה מוזמן להרים טלפון לאוניברסיטת תל-אביב ולברר את זה
אגב זה מידע מהיועץ האקדמי שמלמד באוניברסיטה כבר יותר מעשרים שנה

SHEX

New member
כמו שאמרתי../images/Emo95.gif

אשמח לפרט לך על זה לא על גבי הפורום... שלח לי הודעה במסנג'ר ותזכיר לי לספר לך מה דעתי בנושא...

EnchantedS

New member
אתה אשכרה פוחד לקבל פחות מ400?

400 זה מזה קצת. אני בשוק שהם אשכרה מודים שצריך כ"כ קצת/:

למעלה