מבטח שמיר-בוננזה בחשמל?

בורסה 2008

Well-known member
אין כאב כמו כאב על רווח שלא עשית.
אספתי שם בין 10,000 ל-11,000 ושיחררתי אחרי קצת יותר מ-20% מרוצה מעצמי.
מאז אוכל את הלב כל הדרך שלה למעלה.
ברכות למחזיקים :)

משקיע88

Well-known member
אין כאב כמו כאב על רווח שלא עשית.
אספתי שם בין 10,000 ל-11,000 ושיחררתי אחרי קצת יותר מ-20% מרוצה מעצמי.
מאז אוכל את הלב כל הדרך שלה למעלה.
ברכות למחזיקים :)
חן חן. אם אתה מקבל את כיוון המחשבה שלי, אז ממש לא מאוחר. תחנת קסם אמורה להפיק כ 780 מיליון קוט"ש. כל אגורה של מענק זמינות שווה כ 800 מיליון ש"ח לשנה אחרי היוון תקופת הזיכיון שהיא 25 שנה. זה נותן שווי מהוון לזמינות של 3 מיליארד ש"ח. מבטח מחזיקה 53% מהפרויקט. הקרקע כבר שולמה ע"י הקצאת מניות לשותפים. סביר בעיני שאם תזכה מבטח תנפיק את חטיבת האנרגיה שלה לפי שווי 2-2.5 מיליארד ש"ח. מזה נגזר שווי למבטח סביב 400 ש"ח למניה. שוב, זה לא ייעוץ השקעות.

בורסה 2008

Well-known member
קשה לי להיכנס אחרי עליה כזאת ובשיא. פסיכולוגית אני חייב לפחות תיקון נחמד.
מה גם שאני מחזיק ג'נריישן שנהייתה האחזקה הגדולה ביותר שלי אחרי שדיללתי קצת אל על.
כל השוק פה קצת בטירוף וקשה יותר למצוא כניסות נוחות. מחכה לתיקונים.

אגב, לא מזמן נכנסתי לאופ' 1 של אלומה תשתיות. המניה נראית מעניינת באיזורים האלה והאופ במינוף מטורף. סכום קטן יחסית, אבל אם תגיע פה עוד פריצה של המניה מתישהו בשנה וחצי הקרובות, אפשר לעשות מאות אחוזים בקלות.

משקיע88

Well-known member
קשה לי להיכנס אחרי עליה כזאת ובשיא. פסיכולוגית אני חייב לפחות תיקון נחמד.
מה גם שאני מחזיק ג'נריישן שנהייתה האחזקה הגדולה ביותר שלי אחרי שדיללתי קצת אל על.
כל השוק פה קצת בטירוף וקשה יותר למצוא כניסות נוחות. מחכה לתיקונים.

אגב, לא מזמן נכנסתי לאופ' 1 של אלומה תשתיות. המניה נראית מעניינת באיזורים האלה והאופ במינוף מטורף. סכום קטן יחסית, אבל אם תגיע פה עוד פריצה של המניה מתישהו בשנה וחצי הקרובות, אפשר לעשות מאות אחוזים בקלות.
הניסיון שלי מראה שהשוק חנון ורחום ובדרך כלל מאפשר עוד ועוד הזדמנויות. לגבי כתבי אופציה, שמתי לב שמיטב טרייד אופציה נסחרת מתחת לשער הנאיבי שלה, בהנחת ריבית חסרת סיכון של 4%. יש לכתב האופציה הזה עוד 3 שנים ואם החברה תמשיך להניב תשואת דיבידנד של 9% ושער ההמרה יתוקן בהתאם כתב האופציה יניב תשואה נאה גם אם המניה לא תעלה 3 שנים. גם כתב האופציה החבוט של אל על עדיף לדעתי על חשיפה למניה מה גם שההוספה שלו דולרית. לגבי אלומה, קרנות השקעה כאלה גוזלות דמי ניהול ניכרים. אם כבר בענף האנרגיה והתשתית אני מעדיף את קרן קיסטון שמחלקת דיבידנדים נדיבים.

בורסה 2008

Well-known member
חחחחח מיטב טרייד זה בדיוק עוד דוגמה למניה שאני לא יכול להיחשף אליה רק מהסתכלות על התשואה האחרונה שלה.

אל על הייתי במשך הזמן חשוף לסירוגין גם במניה וגם באופ' 3. כרגע רק במניה.

באלומה זה מצב שונה. לא שאני מאמין גדול בחברה, אבל נסחרת 0.35 על ההון ונראה שיש שם קונה בנייר.
לא הייתי נכנס למניה אם לא היתה האופ' הסופר ממונפת עליה. התחלתי להיכנס כבר ב-1.7, ומספיק לי תנועה אחת חדה במניה כדי לעשות פה מאות אחוזים. בצד הגרוע, מקסימום אאבד את הכסף תוך שנה וחצי. סיכון-סיכוי טוב לדעתי.

משקיע88

Well-known member
חחחחח מיטב טרייד זה בדיוק עוד דוגמה למניה שאני לא יכול להיחשף אליה רק מהסתכלות על התשואה האחרונה שלה.

אל על הייתי במשך הזמן חשוף לסירוגין גם במניה וגם באופ' 3. כרגע רק במניה.

באלומה זה מצב שונה. לא שאני מאמין גדול בחברה, אבל נסחרת 0.35 על ההון ונראה שיש שם קונה בנייר.
לא הייתי נכנס למניה אם לא היתה האופ' הסופר ממונפת עליה. התחלתי להיכנס כבר ב-1.7, ומספיק לי תנועה אחת חדה במניה כדי לעשות פה מאות אחוזים. בצד הגרוע, מקסימום אאבד את הכסף תוך שנה וחצי. סיכון-סיכוי טוב לדעתי.
אם אתה כל כך נרתע ממניות שעלו בצורה חדה, לדעתי שווה לך לקחת השאלה ולבצע שורט במניה כנגד לונג באופציה. אם תסגור עלות סבירה, 3-4% שנתית למשך שנה ממש מובטח לך רווח בשערים הנוכחיים. אין מצב עולם בו אתה מפסיד.

בורסה 2008

Well-known member
אם אתה כל כך נרתע ממניות שעלו בצורה חדה, לדעתי שווה לך לקחת השאלה ולבצע שורט במניה כנגד לונג באופציה. אם תסגור עלות סבירה, 3-4% שנתית למשך שנה ממש מובטח לך רווח בשערים הנוכחיים. אין מצב עולם בו אתה מפסיד.
לא נרתע, אבל מעדיף להיכנס בתיקונים במניות כאלה. אחת כזאת שהצלחתי לתפוס בה למשל תיקון יפה בשנה האחרונה היא נקסט ויז'ן. הצלחתי לאסוף אותה בירידה לכיון ה-4000. כל אחד עם האופי שלו :)

למעלה