מבטי על טיפול פסיכודינאמי אנליטי

egodystonic

New member
מבטי על טיפול פסיכודינאמי אנליטי

מטה במאורת הארנב – אני אוהבת לדמות את הטיפול הדינאמי למסע של אליסה לארץ הפלאות. יתכן שחלקכם ירגישו כי ההשוואה רומנטית מידי – שכן הרבה פעמים אנו פונים לטיפול פסיכולוגי במצב נפשי קשה ועם מצוקה גדולה ואסוציאציה לאגדת ילדים היא בלתי תואמת. יחד עם זאת, גם האגדה עצמה היא למעשה, אגדה מורכבת עם משמעויות עמוקות, לא רק אגדת ילדים.

בעיניי טיפול פסיכודינאמי הנו מסע אל עצמנו, אשר מתחיל בעקבותיו של "הארנב" – התלונה שמביאה אותנו לטיפול נפשי. מסע זה נועד לגלות ולהבין דברים שאיננו יודעים על עצמנו ובדרך הוא יכול להיחוות כמוזר, מפליא, מפחיד, לא ברור ואף מעיק. הוא מלא במפגשים לא צפויים, בדמויות מוכרות וזרות בו זמנית ובארועים מפתיעים וגם מרגשים. בהרפתקאותיה אליסה חווה רגשות רבים ועוברת ארועים שונים – גם משברים וגם משחקים, גם דברים עצובים, מכעיסים או מפחידים, אך גם משמחים, מצחיקים, מפעימים ומהנים. אני מאמינה שכך גם הטיפול יכול לעבור במקומות של שפל אך גם במקומות של כוח ושמחה. בדיוק כשם שאליסה יוצאת למסע זה בליווי של מישהו קרוב ותומך, המספר לואיס קרול, כך גם בטיפול הפסיכולוג מלווה אותנו במסע זה ויכול להוות דמות מולה ואיתה אנו נגלה את העולם הפנימי שלנו. נראה לי שבדיוק כשם שאליסה צומחת במסע זה ובעצם מתעוררת מתוך צמיחה ועם תובנה על מהותה של ארץ הפלאות, כך גם מתוך הטיפול יש לנו אופק לצמוח, להבין ולגלות את עצמנו ולחיות חיים אותנטיים, מלאים ומספקים יותר.

למעלה