מבט גברי על פמיניזם

noa128

New member
מבט גברי על פמיניזם

יום המשפוחה אמנם חלף עבר לו, אבל לרגל החגיגות פורסמה כתבה שהשאירה אותי ברגשות קצת מעורבים. בגדול, אם הבנתי נכון - אומר הכותב שהפמיניזם הריץ את "מעמד האישה" כמה צעדים יותר מידיי קדימה - ומציע לחזור קצת לאחור, למה ש"הפסדנו" בדרך לשיוויון. ומעניין לשמוע גם את דעתכם - בנים ובנות כאחד - איפה פוגש אתכם הרעיון הזה?

אוף זה עומד להיות ארוך

מקווה שמרוב מה שיש לי להגיד בעד ונגד פמינסטיות היום לא יהפך לבליל מילים לא ברורות אבל אני אנסה. אז, אני כאישה מה אני רוצה? אני רוצה להיות מסוגלת לטפל בעצמי או בילדי גם בלי עזרה במיקרה הצורך (תודה רבה). למה? כי אם יקרה ובעלי בגיל צעיר יהיה שיכור/מכה/נכה/כל דבר נורא אחר העולה על דעתכם? לא אהיה חייבת אז לטפל בעצמי ובילידי לבד? התשובה כמובן היא כן. לכן חייבת להיות קריירה. וטוב שכך כי מלראות את אמא שלי היום שאבא לא ממש יכול לעבוד מנסה להתפרנס זה מראה לא ממש יפה שלא נדבר על רע. וזה נובע רק ואך ורק בגלל שבמשך כ30 שנה היא לא עבדה. לכן לגבי הסוגיה הזו - נשים חייבות להיות מסוגלות בכל גיל לפרנס את עצמן ולהיות עצמאיות. אולם, אישה מעצם היותה אישה יש לה דרכים משלה לבצע דברים והתוצאה לאו דווקא תהיה פחות טובה משל גבר. הבעיה היא שנשים על מנת להצליח בעולם של גברים - וכן זה עדיין עולם של גברים (עולם הקריירה אני מתכוונת) - צריכות להפוך חלק מהן או להבליט את החלק בהן שהוא יותר גברי וכאן הבעיה - נשים צריכות לצאת מהצד הטיבעי להן ולפתח צד לא טיבעי על מנת לישרוד. אולם מכאן ועד לומר ש"אמא נעלמה"!!! ממש רחוקה הדרך. אף אחד לא יאמר לאשה שרוצה לטפל בילדיה שהיא לא בסדר. אולי יהיו אלה שיגרסו שזו טעות כי היא בעצם תהפוך לתלויה בבעלה וקישורי התיקשורת ירדו וכדומה - לאו דווקא מסכחהנ עם זה אבל שמעתי את זה - אולם ערכה לא ירד בעיני אף אחד ואם זה יקרה אז זו לא בעיה שלה... ובנוסף - אמא לא נעלמה היא רק הפכה לסופר אמא כי היום נשים ב14-16 שעות ערות שלהן ביום צריכות לעשות כפול ממה שנשים לא עובדות עשו פעם - לטפל בילדים בבוקר ללכת לעבודה שבה קשה לה יותר מלגבר מעצם היותה אישה לחזור לילדים להיות אמא טובה על מנת שחס וחלילה אף ילד לא יטען שנהיו לו צלקות ילדות בגללה ובנוסף להיות אשה יפה יצוגית סקסית וחמה ואוהבת לא עצבנית שלא שוכחת להתקשר לחמות ומטפלת היטב בבעלה... ועוד הרבה כאלו ואחרים שאין לי כח לפרט. מה נראה לכם (או לכותב הכתבה) זה אנושי? נכון - הקרירה באה קצת על חשבון ה"אמא" אבל זה חובה בימינו בעיקר כשמשכורת אחת לא מספיקה ממילא להחזיק משפחה ונשים כבר לא מתחתנות בגיל 16 ועד חתונתן צריכות לטפל בעצמן (ולא זול להיות אישה). זהו. עד כאן.

טוינג

New member
נשפך התינוק עם המים...

כמו עוד תחומים רבים אחרים שבהם 'מתחכם' האדם המודרני לטבע- גם כאן נוצרת אט אט מוטציה. אם פעם העולם היה עולמם של הגברים, עולם בו השובינזם בגברי שיגשג- הרי שאנו פוסעים בצעדי ענק אל ההפך המוחלט! לעולם בו ישגשג השובינזם הנשי... הפמיניזם, שלא החכים להשתמש בתכונת הטבעיות השמורות רק לנשים (שתאמינו לי שגם הגבר השוביניסט ביותר מכיר בהן היטב), הפך את הנשים ל...גברים! במקום להביא לעולם בשורה חדשה אשר נשענת גם על התפיסה הנשית ולא רק על הגברית, נוצר מצב בו נטלו הנשים את מושכות התפיסה הגברית (החשובה רק כחלק אחד מהעולם) והמשיכו להדהיר את העולם על פי תפיסות כוחניות, תחרותיות וגסות לא אחת. מעבר לכך שה'נשים' לא אחרת מאשר ויתרו על נשיותן, במקום להביאה אל מקומה כחציו השני והמשלים של העולם- נוצרה מציאות בה הגברים חוששים מכל גילוי גבריות שהוא! פתאום הפך כל גילוי של גבריות, לבלתי לגיטימי על פי 'כללי' הפמיניזם. אז נכון שזה עושה רק טוב לאותם 'חזירים שובינסטים' שהיו לדעתי רק מיעוט צעקני ושולט (ע"ע פוליטיקאים), אבל מחק לא מעט מזהותו הגברית של הרוב הדומם. מחק גם את התכונות הגבריות שהן לגיטימיות על פי טבע האדם ולא רק על פי אמות המידה הפמיניסטיות! כגבר שגדל בבית בו השיוויון ברור, אך הוא בשום אופן לא בא על חשבון השונות וההבדלים בין האישה לגבר- לא עלה בי מעולם אפילו שמץ של כיוון שאינו מכבד אישה- לא משום שהיא אישה, אלא משום שהיא אדם ויצור חי על פני האדמה! כעת, מתוך אותו תהליך הדליגיטמציה הסוחף וחסר ההכרה של הפוליטקלי קורקט והפמיניזם- אני לא מוכן ל"הסתכן" אפילו, בהתנהגות פומבית ש'תיחשד' כגברית מובהקת. יחד עם זאת, אני מבחין יותר ויותר, בנשים שלא מוצאות סיפוק של ממש בבני זוגם, שכל דימיון בינם לבין מה שהן רוצות עמוק בפנים מגבר- מקרי בהחלט! אז מה הן עושות? חיות עם גבר "מאולף", שיודע להיות מאוד רגיש, יודע לבשל, יודע לספק חום בטחון ושלווה, יודע לדבר עם הילדים והפטמות שלו עוד מעט נותנות חלב, ומחפשות איך בדיוק אפשר למלא את הצורך הטבעי שלהן בגבר. ממש כמו הגברים השובינסטים של פעם; אישה בבית שתספק את האהבה, הביטחון והקביעות- קריירה וחגיגה- בחוץ... אני חושב ששני המינים הבינו היטב שהלכנו רחוק מדי, והגיע הזמן לאיזון.

למעלה