מבט לקורדובה (שיר חדש)

מבט לקורדובה (שיר חדש)

על פני הרי צפת רוחה של קורדובה בגוון התכלת העמוק של דמע וצחוק מבין סמטאות קסומות נשמע ניגון מיסטי מבין שער יגיע בוקע חלוני רקיע ובשער בגאון ניצב אדם עול ימים במבטו זיק שלוח זהו איש הרוח גלימתו פשתן לבן ידיו מחוות מעלה את הלחן העתיק מכל משמר שומר והלחן יספר על אודות הרי קורדובה אשר מתוך סופה עולים וגפן ותפוח יפרחו ולוחמי שוורים ינגחו ובעיר הקסומה בסמטת היהודים תעל חרש תמרת אש אש סוד גליו אש הגירוש והצו

מה דעתכם

שיפרתי מעט את השיר מבחינת חריזה. אך, האם לדעתכם, צריך אני להוסיף בתים בסוף השיר ?

RORGAD

New member
לדעתי לא שיר ארוך בסופו של דבר

משעמם. עדיף שיר בן 4-5 בתים, נושא מתומצת עם סוף מניח את הדעת ופזמון חוזר קליט, אם לא רוצים להלחינו ניתן להוסיף במקום הפזמון עוד בית אבל לא יותר, לי יש קלאסר מלא שירים, והיו לי עוד עד שעלו באש, לצערי, כך שיש לי מושג על מה אני מדברת.

RORGAD

New member
רודי לא תאמין אבל כאדם מאמין אספר

לך איך זה קרה ולמה, אני בניתי את הבית, כשבדרך לאושר היו הרבה מכשולים בצורת נוכלים שגנבו ממני כספים, וצ´קים, והוצאות לפועל, ולא היה לי היכן לגור, מאוד קשה, לקחתי על עצמי המון הלוואות כדי לסיים את הבנייה, ולא היה לי תקציב לעשות חנוכת בית, מה גם כשניכנסתי לבית הוא לא היה גמור, והיה צורך לסיימו, כשאני מתגוררת בפנים, שוב כי לא היה לי היכן לגור, גרנו בזמנו בדירה של אימי בשני חדרים ארבעה איש, היה קשה מאוד, בכל אופן לא עשיתי חנוכת בית, נכנסתי לגור ב- 21.3.96 והשריפה קרתה ב- 20.3.97 בדיוק ביום השנה, מהיום שנכנסתי לגור בבית, אבל בדרת היו לי עוד כמה אסונות 8 תאונות דרכים, כשבכולם בלי יוצא מהכלל אני לא הייתי אשמה, נכנסו לי ברמזור אדום, לא עצרו בעצור, צמיג של המכונית התפוצץ תוך כדי נסיעה, ועוד כהנה, עד ששחטתי כבש, פיזרתי את דמו בארבע פינות הבית, והשקט חזר על כנו. מדהים אה?

רותי ב.

New member
לעיני השיר נפלא כך,

ולא בטוחה שצריך להוסיף עוד בתים. יש בזה רמז בסוף השיר לצו ולגירוש, וזה מובן, גם ממשפטים לאורך הבתים הקיימים. יפה בעיני.

כדורית

New member
(רודי מקורלי) אש

אש סוד גליו: משמעותו רוח הקבלה המיסטית שהייתה רווחת אצל יהודי ספרד כחלק ממתח דתי אקסטטי ומשם כמובן עברה לצפת רוחה של קורדובה עברה לצפת

למעלה