מבט מפוכח על פרק הגמר
לפני כמה ימים יצא לי לראות שוב את פרק הגמר באתר המירוץ (שעמום בעבודה, אין מה לעשות..
) ואני רוצה להעלות פה כמה נקודות לגבי כל פרק הגמר, ולאו דווקא על המשימה האחרונה שכבר נטחנה כאן עד דק. מרוב שכעסתי על הבחירה במשימה הסופית לא שמתי לב שלמעשה כל פרק הגמר היה מאכזב מאוד. בואו נראה מה היה לנו: 5 משימות בסך הכל, מתוכן: שתי משימות פיזיות (השחייה בנהר והדחיפה בסוף), משימת חשיבה אחת בלבד (שאלון "דע את בן זוגך"), ושתי משימות אקסטרים מ-י-ו-ת-ר-ו-ת שלא ברור למה הן שם - הן לא דורשות שום יכולות או שיתוף פעולה, וברור שכולם יסיימו אותן בערך באותו הזמן והן לא ישפיעו על הפער. מה הקטע? בתחילת המירוץ משימות אקסטרים עוד מרגשות ומעניינות, אבל בגמר הן היו סתם מעיקות. משימת ה"מחשבה" היתה מקוממת. מה היה מקומם בה? שאלות כגון, "מי קיטר הכי הרבה", "על מי לא ניתן לסמוך" ושיא השיאים, "למי לא הגיע להיות בגמר?" מדובר ברכילות נטו ובזלזול באינטליגנציה של המתמודדים והצופים, ובקושי יש קשר בינה לבין הכרות עם בן הזוג, אלא אם כן להכיר פירושו לרכל בלילות עם בין הזוג על זוגות אחרים. ממה שהבנתי בפורום, היו די והותר משימות "הכרות" בגמרים האמריקאיים שאפשר היה לקבל מהם רעיונות. ההעלבות של תום מכך ששני הזוגות האחרים שמו אותם בתשובה לשאלה הנ"ל, היתה די ילדותית ומטומטמת. מה היא ציפתה, שהם ישימו את עצמם? הרי גם הם היו צריכים לבחור במישהו. אגב, מדדתי (כן, מדדתי) כמה זמן נמשך ההיסוס של עמיחי בנדנדה, והגעתי למסקנה שמדובר בפחות מ-3 דקות, וזאת כמובן בתנאי ששי וגיא לא התעכבו בכלל (ואי אפשר לדעת את זה, שכן ברור שמדובר היה שם בעריכה מגמתית). ובכל מקרה, שלוש דקות לא היו עוזרות להם לנצח את המירוץ.
לפני כמה ימים יצא לי לראות שוב את פרק הגמר באתר המירוץ (שעמום בעבודה, אין מה לעשות..