מבט שלי על השואה

viko222

New member
מבט שלי על השואה

תראו כתבתי כאן לפני כמה ימים על שקראתי ספר "בקצה היער" של ר.קופר אם אני לא טועה,אתם מכירים אותה?. מאז שקראתי את הספר אני מסתכל על השואה בצורה שונה,על כמה באמת היהודים סבלו ! ועדיין סובלים... עכשיו תראו,אני יגיד לכם את האמת מצעטר אם זה יפגע במשהו אישית ביום הזיכרון יש 2 צפירות בערב יום הזיכרון דפיקה כ-דקה וביום השני יש 2 דקות בערב יום הזיכרון אני לא עומד,למה? כי זה אפליה,ביום השואה יש צפירה אחת בבוקר! כדאי שלא יהיה אפלייה אני פשוט לא עומד בצפירה הראשונה. עכשיו זה ממש מעצבן אותי אי אפשר לעשות משהו? שהמממשלה תוסיף ליום השואה צפירה גם בערב? וזה נכון שרוצים להפסיק עוד כמה שנים את הצפירות?

לא צריך להתעצבן.

את השמועה שעברה האימייל כאילו הממשלה מפסיקה את הצפירות זה בכלל לא נכון לאחר שביררו זאת. לגבי מספר הצפירות את שני האירועים יש לכבד. אם הוחלט ביום השואה צפירה אחת בעשר בבקר. ויום הזכרון לחללי צה"ל צפירה בערב וב11:00 בבוקר גם צריך לכבד החלטות אלה. הצפירה זה משהו סימלי ויש לכבד. אני גם נגד כל צלמי הפפראצ'י שעומדים ועורבים ומנסים לתפוש איזה חרדי שלא עמד בצפירה ועושים מזה סקופ שיהיה להם מה לשדר. אלה גם לא מבינים את החרדים, החרדים מכבדים ימי זכרון לפי הדרכים שלהם ולא מזלזלים באף אחד.

deebeebee

New member
החרדים וימי הזכרון

אני מקבלת את זה שהחרדים מכבדים את ימי הזכרון (יותר נכון- החרדים הרואים עצמם כחלק מהמדינה ציונית)בדרך משלהם, אבל מראה של חרדי או אחר (יש גם אחרים שעושים זאת, ואני לא מדברת על ערבים אלא על יהודים) שלא עומד בזמן הצפירה מפריע לי מאד.

גם לי מפריע שלא עומדים בצפירה

אבל ישנם עיתונאים שמחפשים ובכוונה מעמידים את המצלמה שלהם כדי ליצור אייטם.

deebeebee

New member
עתונאים נמדדים---

בחדשות 'המרעישות' שהם מביאים. אמצעי התקשורת בעידן הרייטינג הם בעצם 'צהובונים' וככאלה לא מתעניינים בשגרה.

masorti

New member
גם אותי ענין הצפירות מעצבן...

ואני אגיד בלי כחל וסרק מה ההבדל בין 2 צפירות ביום הזכרון לצפירה יחידה ביום השואה משדר... ההבדל משדר שדמם של חיילי צה"ל (ובמשתמע, בני הארץ) סמוק יותר ויקר יותר לאומה מאשר דמם של נספי השואה. וזה המשך ישיר לתפישה שהפרידה בין הפלמ"חניקים יפי הבלורית והתואר לבין ה"סבונים" ו"אבק האדם" שהגיעו לארץ אחרי השואה.

deebeebee

New member
אבל שנים רבות---

כולל השנים בהם 'יפי הבלורית והטוהר' (הפלמחניקים) היו בשלטון, היו 3 צפירות ביום השואה- בערב יום השואה, בשמונה בבוקר ובעשר בבוקר, כך שלהאשים אותם זה קצת מופרך לדעתי. אני לא יודעת מי ומדוע ירדו משלוש לצפירה אחת ביום השואה, אבל לא נראה לי שיש כאן קשר לאותם פלמחניקים. השינוי נעשה מאוחר יותר. מלבד זאת, לא הממשלה מבצעת שינויים כאלה. אגב, אני לא בטוחה שריבוי צפירות הוא דבר שיש לשאוף אליו.

אנימו

New member
יש רבים (כמוני למשל) שהצפירה מחסירה

פעימה מלבם. משהו פסיכולוגי....אז אני מבינה שמשתמשים בצפירות לציון ימי הזכרון, אבל אנא, אל תפעלו לריבויין....אותי זה מפחיד... לא הגיוני אבל רגשי. שומעת וחוששת שתיכף תפרוץ מלחמה או יהיו צפירות עולות ויורדות....

masorti

New member
אני לא זוכר שלוש צפירות ביום השואה.

ואני מספיק זקן כדי לזכור משהו מהעת העתיקה. בודאי שהממשלה מחליטה. יש ועדת סמלים וטקסים שמחליטה, והכול נסגר בסופו של דבר דרך הכנסת. לי לא משנה ריבוי צפירות או חסכון בצפירות. העיקר שישוו את מספר הצפירות ביום השואה וביום הזכרון. לא משנה לי האם צפירה אחת בשניהם או שתיים בשניהם.

masorti

New member
את מתכוונת לפקידה של מנהלת הלשכה?

שתודה לי במכתב סטנדרטי על הצעתי, ובאותה נשימה תשליך את מכתבי לפח האשפה. אולי כשאהיה חבר מרכז או לחילופין תורם כבד למפלגת השלטון, אז אוכל להציע משהו לממשלה בתקווה שיתייחסו להצעה.

viko222

New member
ועוד משהו

אמרו לי שיום השואה יוצא ביום שהיהודים השתוחררו מהמחנות עבודה והשמדה אם זה נכון למה דווקא ביום הזה מציינים אבל? הריי זה יום שמח שהם יצאו לחופשי וניצלו ממות,למה לא מציינים אותו ביום שהתחיל המשלחות לגטאות וכו'?...

masorti

New member
הוא כנראה מתכוון ליום השואה האירופי

של ה- 27.1, שהוא יום שחרור אושוויץ.

viko222

New member
אה אוקי,אבל אני עדיין חושב שצריך

לשנות את התאריך ליום שהתחילה השואה

לפי כתבי יד של אבי ז"ל

בעיר בנדין במערב פולין (קרוב לגבול גרמניה) השואה התחילה ב 1.09.1939 ב 4.09.1939 שרפו את בית הכנסת הגדול. זה היה מוצאי שבת סליחות לפני ראש השנה.

masorti

New member
ברור לך שזו רק אופציה אחת...

מנקודת מבט של יהודי גרמניה למשל, השואה התחילה הרבה קודם. במה שונה שריפת בית הכנסת בבנדין משריפת בתי הכנסת בליל הבדולח כ-10 חודשים קודם? מבחינתי תאריך טוב להתחלת השואה הוא 7.9.39 (לפי הספרים 8.9.39) שהוא היום בו נכנסו הגרמנים ללודז'. אבל אי אפשר לקבוע יום שואה לפי הזכרונות של משפחתי או משפחתך. זה צריך להיות תאריך שמסמל לכל היהודים את השואה בהתגלמותה. דרך אגב, 4.9.39 חל ביום שני (בדוק למשל כאן ע"י הזנת התאריך) ולא בשבת, ולכן מוצ"ש לא היה באותו יום. הסיבה שטרחתי לבדוק היא משום שזכרתי שמלחמת העולם השנייה פרצה ביום ששי (קרי: 1.9.39 היה ביום ששי). ראה למשל את כותרת המסמך הזה.

למעלה