מביא סיפור מצמרר שפורסם בפורום אחר

אלמרה

New member
מביא סיפור מצמרר שפורסם בפורום אחר

גולשת אמיצה שהועסקה בשרות בתי הסוהר כסוהרת מספרת במכתב גלוי לראש השרות את קורותיה שם. במכתב גלוי שלא נשלח מביעה שמים לי את שמחתה על כי פוטרה מהשרות ובכך נסללה עבורה דרך לחיים אחרי הגיהנום בו עבדה במשך 7 שנים. וזהו מכתבה: אליך נציב שב"ס מאת: ש מ י ם ל י 15/12/04 21:13 איזה מוזר זה שאני מוצאת את עצמי כותבת אליך מכתב שלעולם לא תקרא...אני רוצה לכתוב את זה ולהוציא את הכול החוצה, את כול המטען שנשאתי עמי 7 שנים, 7 שנים קשות ורעות בגיהנום שאתה מופקד עליו, שלא תהינה אי הבנות, אני לא אסירה, אני סוהרת, הו כמה שאני בושה במדים שלבשתי, כמה אני מזדעזעת כאשר אני חושבת בדיעבד שהייתי בגיהנום הזה ולא ברחתי משם כול עוד נפשי בי, אני רוצה להודות לך נציב שב"ס, רוצה להודות לך על דבר אחד מיוחד, דבר שבגללו אני חייבת לך, חייבת לך המון...עצם חתימתך על מכתב הפיטורין שלי הצילה אותי מהגיהנום שאתה מופקד עליו, איך לא היה לי אומץ לקום וללכת? במשך שנה וחצי האחרונות אני חוזרת ושואלת את עצמי את השאלה הזו ואין לי תשובה, המח שלי לא מפסיק לדוש ולדוש בשאלה הזו, ממה חששתי לעזאזל? איך תמיד אמרו לי הממונות עליי: "לא נאה לך שימי תעודה ולכי לעבוד קופאית בסופר", אני לא חושבת שחששתי להיות קופאית בסופר, אין בושה בלהיות קופאית ולבטח אין גאוה בלהיות סוהרת, לא חששתי לאמר את שלי במערכת שכול כך דואגת לדיריה אבל לא למשרתיה, מזלי שלא נסחפתי אחרי הזרם, לרגע לא איבדתי את צלם האנוש שחונכתי עליו, לא חששתי לאמר את דבריי גם אם זה עלה לי לבסוף בפיטורי...המערכת שעליה אתה מופקד כול כך אוהבת לטשטש את גבולות הצדק, חוקי העובדים במדינת ישראל, מילים אלו רחוקות מלהיות כתובות בלקסיקון של שב"ס, כולם פחדו לקבול, כולם חששו לאמר את דבריהם, אבל אני...חיחיחי, תמיד הייתי "חצופה" <כך קראו לי שם> לא חששתי לאמר את דבריי לאיש, גם לא לנציב קבילות, גם לא למפקד הגוש שביקר אותי במפתיע בלילה, לא אשכח את הביקור הזה, שילמתי עליו מחיר יקר מאוד, לא היססתי לגולל בפניו את הגיהנום שעברתי, אוזניו סרבו לשמוע ופיו נדם לשמע הזעזוע, ידעתי שאשלם על כך מחיר כבד, למחרת אמר לי הקב"טית: "כביסה מלוכלכת מכבסים בבית", אחרי יומיים קראה לי המנהלת לראיון והסבירה לי איזו סוהרת גרועה אני, ידעתי שאשלם על כך מחיר כבד אבל לא חששתי, אין לי ממה לחשוש, שמשתי פה לאלו שחששו שמא יפוטרו, אדוני הנציב, מה בעצם אני רוצה לאמר לך במכתב זה...למד את פקודיך בעלי הדרגות על הכתפיים, אולי הם שכחו, אולי הם אינם רוצים לדעת, "צדק איננו רק כוכב" צדק זו מילה שנמחקה מלקסיקון שב"ס, צדק זו מילה שלא קיימת עבור פקודיך הזוטרים, אם אחרים אבדו את צלם האנוש אל תאבד אותו אתה, אתה מופקד על המערכת הזו, עליך מופקדת האחריות הישירה, כמעט אבדתי את השפיות כאשר קרסתי בעודי מופקדת על שמירת אסירה בבית חולים, אל תתן לאחרים לחוות את אשר קרה לי, היה אתה אנושי ולמד אותם מהו כבוד האדם...אל תיתן לבעלי דרגות הכתף לאבד את הראש כאשר עונדים על כתפיהם את דרגות הקצונה... ודרך אגב אדוני הנציב.. נוכחתי לדעת שיש חיים אחרי השב"ס, כיום אני סטודנטית לפסיכולוגיה באו"פ, עד לפני תחילת שנת הלימודים הנוכחית עבדתי אכן בסופר, צחוק הגורל, צר לי לאכזב את בעלי הדרגות שחשבו שאהיה קופאית בסופר, הופקדתי על הבטחון שם, כיום אני מאושרת, שרדתי את הגיהנום ואני שפויה, אני שנה וארבעה חודשים מחוץ למערכת שלך וככול שחולפים הימים אני רק מאושר יותר ויותר, תודה לך שחתמת על מכתב הפיטורין שלי...

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
מה בדיוק מצמרר כאן ?

עובדת שפוטרה ממקום עבודתה מפנה מכתב מאשים כלפי הממונים עליה בעבר בלי לציין אפילו דוגמה אחת קטנה לדברים עליהם היא מתלוננת. יתכן והיא צודקת ואכן עברה גהינום ויתכן וזה סוג של נקמנות כלפי המערכת ממנה פוטרה (אני אישית נוטה להאמין דוקא לאפשרות א') אולם במכתב אין אפילו שמץ של עובדה ולכן לא ברור לי מה מצמרר בו.

אלמרה

New member
מצמרר אותי לחשוב שיש מערכת אירגונית

כזו סגורה בה יש כמוכר לך היטב משמעת וקשיחות כמו של צבא. ובמערכת זו נוטים להפקיע מהאינדיבידואל כמעט כל זכות כולל לבטא את מה שמציק לו ובמקרה דנן שמעתי פרטים נוספים מפי הכותבת והם חמורים. אך גם מה שהיא מספרת כאן הוא חמור דיו כדי לפתוח דיון ולבחון את הקריטריונים על פיהם מנוהלים מצבים אישיים אנושיים כגון אישה הרה בתפקיד ממלכתי כסוהרת. האמן לי שהדברים ששמעתי מפיה הם חמורים מאוד. ואותי זה מצמרר לחשוב שהיום כאשר השקיפות מחייבת אפילו את השב"כ - עדין השב"ס נותר באפלה...

LEONA

New member
אם יורשה לי להגיב .................

אלמרה ! אציין ראשית כל שתגובתי מיועדת לך! לא לכותבת המכתב "שלא נשלח"! לה אני רק מאחלת הצלחה בדרכה החדשה . קראיתי את המכתב בעקבות פרסומו בשער תפוז. אז ראיתי בפורום בו פורסם שהכותבת מודה לך על שהבאת את המכתב גם לפורום שלך "תרבות מרוקו", ומשם קצרה היתה הדרך הנה . קראתי בעיון את כל התגובות שלך,על המכתב וגם על דברי כמה מגיבים אחרים... לכן תגובתי ,כאמור ,היא לך בלבד! א. אינני מבינה את התואר "אישה אמיצה" בו הכתרת את כותבת המכתב. מה כל כך אמיץ בלפרסם מכתב אנונימי,מכתב משמיץ ללא ציון עובדות כלשהן, ועוד בפורום שעם כל הכבוד לו ,איננו נמצא בראש טבלת המובילים בקריאתו,ובטח לא אצל הנמען של המכתב! ב. גם העובדות כביכול ,אותן הואילה הכותבת לנדב לאחר שהתבקשה על ידי אחרים להביא דוגמה כלשהי ל"גיהנום "בו עבדה...הנן יותר נוגעות בתנאי העסקתה וביחסיה האישיים עם הממונה עליה. באשר לתנאי העסקתה-כל בר דעת מברר את בתנאים הללו לפני תחילת עבודתו,ואין אלא שהכותבת היתה מודעת להם ומכאן שעצם הסכמתה לעבוד באותו מקום,היתה בחלק הארי לפחות הסכמה לתנאים הללו.ואם חלה הרעה בתנאי עבודתה במשך הזמן...יש דרכים מעוגנות בחוק להלחם בה או לקבל פצויים על כך. היחסים שנרקמים בין עובד לממונה עליו ישירות,נגזרים בין היתר לא רק מסמכות ה"דרגות שעל הכתף" אלא גם מיחסים בינאישיים ,בהם יש גם לעובד חלק נכבד. הכותבת מודה בעצמה שנחשבה ל"חוצפנית" שלא הססה להלין על "הגהנום "שלה ,בין אם אמיתי,בין אם פרי הרגשתה הסובייקטיבית. אם זאת אכן סיבת פטוריה ?...מי אנחנו שנקבע זאת על סמך עדותה בלבד? ועוד להאשים את הצד שכנגד בהיותו "אפל ומושחת"-וזאת שוב ציטטה מדבריך! אך עיקר תגובתי אליך נובעת ממקום אחר ! אתה הבאת את המכתב לפורום שלך,פורום תרבות מרוקו,אל "קהל מוגדר אתנית" כיוון שהכותבת היתה בעבר הקרוב חברה באותו פורום ולפי מה שהבנתי בחרה לעזבו.ולפני שתתקומם...הגדרת הפורום כ"קהל מוגדר אתנית "היא שלך,לא שלי ! ראה שרשור שעדיין נמצא בדף הנוכחי ! הסיבה מובנת ! הכותבת הנה ,וזאת שוב לפי הגדרתך, "בשר מבשרנו" ! לאור זאת אינני יכולה שלא לשאול עצמי, אם היית כל כך מצטמרר אם כותבת המכתב היתה מישהי אנונימית לך, ויתר על כן ,אם היא היתה חו"ח לא "בשר משרנו"...אלא סתם "בשר " ? "בשר " שלא היה לך כל עניין לשדלו לחזור לפורום שלך ? שלא לשאול אם גם אז היית קושר לה,לאותו "בשר שלא מבשרך" כתרים על ה"אומץ"??? ואם בכלל היתה מוצא לנכון להביא דבריה לשם ,או לכאן,או לכל מקום אחר ? ושאלתי היא כמובן ,בשלב זה ,כבר ריטורית לתומי חשבתי שימים אלה כבר מאחורינו !!! צר לי על הרושם שקיבלתי ,אך לא יכולתי להמנע מכך.

אם יורשה לי להגיב..

קראתי את הדברים שלך שהיו מיועדים לאלמרה, צר לי כי לקחתי ממנו את רשות הכתיבה והחלטתי אני להגיב למכתבך.. כשנכנסתי לעבוד בשב"ס לא נאמר לי שאני אמורה לעבוד 120 שעות בשבוע!! נאמר לי שאני אמורה לעבוד משמרות של 24 עבודה 48 מנוחה בבית, במצבי חירום וכאלה אצטרך לעבוד לפי דרישת היחידה, הסיטואציות שהבאתי במכתבי אינם כללו מצבי חירום אלא מצבים שבשגרה, אף ממסד, ממלכתי או לא ממלכתי לא ירצה שידעו כיצד הם "מצפצפים" על חוקי העובדים, כתבתי כבר במכתבי שאמרה לי הקב"טית דאז: "כביסה מלוכלכת מכבסים בבית" יש דברים שהעדיפו לא לדבר עליהם ולא לספר עליהם כי השתיקה יפה להם.. שנית אני לא חושבת שהמכתב היה אנונימי, נתתי פרטים דיי מזהים עליי, פוטרתי מהשירות לפני שנה וארבעה חודשים, אני הסוהרת היחידה מכלא הנשים שפוטרה בתקופה זו, כול אדם בר דעת מהממסד אם וכאשר יקרא את המכתב ידע שמדובר בי, קיבלתי כבר תגובות במסר פרטים מאנשים ששירתו איתו שידעו בודאות שמדובר בי, מכאן שהמכתב הוא לא בהכרח אנונימי.. העובדות צויינו במסר בהמשך, אם היית ממשיכה לקרוא אזי לבטח היית רואה שצויינו עובדות, אני קראתי למקום הזה גיהנום ואני עדיין לא חוזרת בי, שמשתי פה לכול אלו שחששו שמא יפוטרו ואני לא מצטערת על כך, הודתי במכתבי לנציב שב"ס על כך שעזר לי לקום וללכת, סבלתי שם המון, המון!! אם רק היית ממשיכה וקוראת מה נאמר לי בערער שהגשתי אזי אולי לא היית כותבת את אשר כתבת.. לגביי תודתי שהמכתב הוא לפורום תרבות מרוקו, בפורום ישנם חברים טובים שלי, לבטח קראת את התגובות והבנת את טיב היחסים ביני לבין האנשים בפורום, אי לכך אלמרה ראה לנכון לפרסם את המכתב הזה שם ולעניות דעתי אין לראות בכך דבר רע.. אלמרה ואני חברים טובים, ישנם דברים שאלמרה יודע שלא צויינו במכתבי ומכאן הוא כתב את אשר כתב, אני כתבתי ואמרתי שאני מוכנה להוכיח את אמינות דבריי בכול דרך שאצטרך, אני לא באה להשמיץ ולא לאמר דבר שקר, כתבתי את אשר על ליבי, דבר שלא נותן לי מנוח המון זמן, כולי אכולת מרירות לממסד הזה, אולי הזמן ירפא, אבל את זה הזמן יגיד.. בבקשה אחות לפני שאת מטיחה דברים קשים שכאלו בדקי את העובדות..

LEONA

New member
שמיםלי יקירה...

כפי שציינתי בתגובתי,לא היתה לי שום כוונה לפגוע בך,לא האשמתי אותך בשום דבר, ועדיין עומדת על דעתי שכדי לשפוט אדם או מערכת ,צריך לשמוע ו\או להכיר את שני הצדדים. ברור לי שאת הרגשת ,ועדיין מרגישה,נפגעת ואינני יכולה לעשות דבר בעניין זה.נכון שלא קראתי הכל,אבל בעיניי,ואל תעלבי, עדיין הכל סובייקטיבי. את גם חייבת להודות שאנחנו,הקוראים מן השורה, רואים רק את מה שמביאים לנו כאן,אין אנחנו יכולים לנחש ולדעת מה קורה מאחורי הקלעים,לא של הארועים המתוארים ולא של היחסים שבין הגולשים כאן. עובדה זאת מטילה ,לדעתי לפחות ,אחריות עוד יותר גדולה על הכותב ,וצריכה לחייב אותו לשקול כל מילה שהוא כותב,מתוך הנחה שהקוראים רואים רק את הדברים שעל פני הכתוב,ולא מה מסתתר מאחוריהם . את מודה שאלמרה ידידך,את וגם הוא מודים שהחלפתם דברים ביניכם ולפיכך ידועים לו דברים אשר לי,כגולשת מן השורה לא ידועים. וזה רק מראה שצדקתי בהרגשתי שהדברים שכתב ועשה ,נעשו איך נומר...לא לשם שמיים,אלא ל-שמיםלי ! סליחה על משחק המילים,שלא היה מכוון ! לפיכך לא הטחתי בו דברים קשים ,שלא היה להם יסוד. הבעתי את אשר הרגשתי,ואת עצמך מודה שהיה לי על מה לסמוך בהרגשתי זו. אולי טעיתי במניעים שלו, אך צדקתי בהרגשתי. שוב מאחלת לך הצלחה בדרכך, וגם את האומץ לצאת למאבק גלוי ,אם את מרגישה שהוא מוצדק. אהיה הראשונה לחזק את ידיך !

ואגב..

המכתב נכתב בפורום "המכתב שלא נשלח" לא ציפיתי שהוא יגיע לשער תפוז כמו שלא ציפיתי שהממוען יקרא אותו, הרגשתי צורך לכתוב את אשר על ליבי, זה שהוא הגיע לשער תפוז כנראה הוא הגיע בשל חשיבותו, כתבתי זאת בכוונה בפורום שלא רבים נכנסים אליו, אלמלא רציתי שהוא יגיע לקהל קוראים גדול יותר הייתי מפרסמת אותו בפורום הרבה יותר נחשב, מה שיצא בסופו של דבר שהוא הופיע בשער תפוז וזכה לתפוצה רבה יותר של קוראים עפ"י המסרים הפרטיים שקבלתי..

אלמרה

New member
שתי מילים?

תודה לך ליאונה. תודה לך שמים לי. אכן כתבתי מה שכתבתי לא מתוך רצון להדק קשר או להחזיר גולשת שהחליטה ללכת. היא כתבה בעצמה כאן כי: "ישנם דברים שאלמרה יודע שלא צויינו במכתבי ומכאן הוא כתב את אשר כתב". אכן קראתי ומשהסתקרנתי שאלתי שאלות ונעניתי בתשובות ועל סמך המידע הנוסף החלטתי על דעת עצמי ורק לאחר מכן ידעתי את שמים לי שכך פעלתי. אין לי שום טרוניה ליאונה כנגד אף מילה שכתבת - אמשיך לאהוב את כתיבתך והשתתפותך הערה כתמיד. מקווה שגם את לא תחדלי מכתיבה יוצרת ושיתוף בחוויותיך. ולרגע לא אחדל לתמוך בשמים לי במאבקה הנראה לי צודק כשם שהרגע חזרתי מפגישה עם גולשת אחרת "שלי" שהזמינה אותי לשיחה בבית קפה ומאוד חשוב היה לי לתת לה תמיכה מוראלית. נו טוב יותר משתי מילים.

צלליתה

New member
גם לי קשה לראות מה כל כך מצמרר

פיטורים זה תמיד קשה. זו חוויה משפילה וכואבת שנוגסת באגו ומשטחת את הבטחון העצמי. אני שמחה שהכותבת מצאה דרך חדשה ומאחלת לה הצלחה רבה. מה שאותי מצמרר זה השבס עצמו. אנחנו נתנו להם מנדט לבצע את העונשים שנקבעים לעברינים ומפה הדרך פתוחה לניצול נבזה של הכוח. (לא רק פה, בכל מדינה זה קורה, מי זוכר את הסדרה אוז?) לפני כמה שנים פורסמה כתבה בהארץ, אני חושבת שדובר על הארגון רופאים ללא גבולות, שנכנסו לבדוק מה קורה פה בשבס. לצערי לא הצלחתי להביא פה את הכתבה אבל דובר על אחוזים גבוהים (ללא סיבה מוצדקת) של תמותת אסירים, על אנשים ששוכבים מתבוססים בדמם ולא מגישים להם עזרה, ועל דברים פשוטים יותר כמו סרוב לטיפול רפואי פשוט, סרוב לתת תרופות, וכו. שיהיה ברור, אין לי שום רצון שיפתחו שערי בתי הכלא והעברינים יזרמו לרחובות. אני רק חושבת שמגיע להם יחס אנושי. מערכת שכך נוהגת באסירים בודאי אינה מערכת שאני הייתי רוצה לעבוד בה.

שילה1

New member
לליאונה,צלליתה-ושאר המגיבים...

המערכת בה עבדה שמים-לי הינה מערכת תובענית במיוחד,ובעלת קריטוריונים והררכיה ברורה מאוד. ועל כך נאמר.."דברים שרואים משם..לא רואים מכאן"... מבינה ומזדהה עןם שמים לי,גם אם דעתה מאוד סובייקטיבית. בגדול?שמים-לי מודה למערכת שהןקיעה אותה מתוכה,ובכך נפתח לה חלון הזדמנויות חדש ,אותו מנסה לנצל לתועלתה. מה רע בכך?

סיכומו של דבר

השירשור המוזר הזה חייב אותי להכנס ל"תרבות מרוקו" ולראות "האם כצעקתה". ובאמת יש לנו כאן בעיה שלא ניתן להתעלם ממנה. והיא נוגעת יותר (ובכך אני מסכים עם ליאונה) לתגובותיו של אלמרה. המכתב במקורו גם אם הוא מאד רגשי וכואב, הוא די אנמי ואיננו מפרט את העובדות. הוא גם אינו מופנה ישירות את הנציב, או אל מנהלה הישיר. המחשבה שדרך מכתב עלום ב"תפוז" המערכת תזדעזע איננה במקומה. ואני מדבר כאחד שבאמת מתקומם כנגד עוולות שמתבצעות במקום עבודה. ועכשיו לביטוייו של אלמרה שלדעתי מופרזים גם אם מאד פואטיים, אבל הם אינם עולים בקנה אחד עם תוכנו של המכתב: "היא לוחמת אמיתית ואני בטוח שתעשה את דרכה, אולי אפילו לראשות השרות פעם... או אז צדק לא יהיה רק שמו של כוכב לכת". "מי יתן ותרווי נחת, תעמיקי שרשייך וכמו נטע איתן על פלגי מיים" "העזת ואמרת את דברייך ללא חשש וללא מורא". "הסיפור חייב לצאת לעיתונות ולאפשר בכך בדק בית ואוורור העובש והצחנה בארגון אפלולי שכזה". והתוספות הממש לא הכרחיות: "את בשר מבשרינו". "את בת מעברה". גם לי כמו לאחרים הייתה תחושה של מסע יח"צנות מיותר. יחד אם זאת אני מעריך את אלמרה ואת כותבת המכתב ומקווה שבזאת תם ונשלם.

למעלה