מבישולי השבת פרשת "כי תשא" - עוגיות

יוכי68

New member
מבישולי השבת פרשת "כי תשא" - עוגיות

עוגיות שוקולדצ'יפס לפי המתכון שעל השקית - יצא טעים עוגיות שוקולד צ'יפס/אריזה של חברת מיה/יוכי 2 כוסות קמח רגיל 1 כפית א. אפייה 1 כוס סוכר חום (השתמשתי בלבן) 1/4 כפית מלח 2 ביצים חבילת מרגרינה רכה/מחמאה כפית תמצית וניל שקית שוקולד צ'יפס (שמתי פחות) לערבב יבשים ולהוסיף את שאר החומרים, לערבב ביד. ניתן להוסיף אגוזים/צימוקים וכדו'. לקרוץ כדורים בעזרת כפית ולאפות בחום בינוני 180 מעלות כ 15 דקות.
 

יוכי68

New member
עוגיות תמרים ומבחר מילויים

עוגיות תמרים/ יוכי 1 חב' מרגרינה/מחמאה/חמאה 200 גר' 1 כוס שמן 240 מ"ל 1 כוס מים 240 מ"ל 1 א. אפיה כמעט ק"ג קמח (פחות חצי כוס בערך) ליצור מכל הנ"ל בצק רך ונעים......לחלק ל 5 חלקים. לרדד כל חלק דק. למרוח ממרח תמרים או תמרים מגולענים (יותר קשה) לפזר אגוזים קצוצים ומעט קינמון לגלגל לרולדה ולחתוך לעוגיות בגודל של כס"מ וחצי רוחב העוגיה. להניח בתבנית מרופדת בנייר אפייה לאפות בתנור חם ב 180 מעלות עד להזהבה קלה - טורבו. העוגיה יוצאת רכה וטעימה. מי שאוהב יבש יותר יכול לאפות מעט יותר - לא לשרוף. ניתן לאבק באבקת סוכר - מתוק גם ללא תוספת הסוכר.........מומלץץץץץץץץץ. ניתן למלא בריבה וקוקוס/בממרח שוקולד/בחמאת בוטנים וכדו' הבצק מתאים מאוד גם לאוזני המן
 

יוכי68

New member
עוגת פצפוצי אורז וקצפת

עוגת פצפוצי אורז וקצפת/יוכי בסיר בינוני: חצי חב' מחמאה/100 גרם 100 גר' חלבה כף דבש חצי כוס סוכר חצי כפית נס קפה חצי כוס מים וכף קקאו/חצי כוס מים + 50 גרם שוקולד מריר להמיס בלהבה נמוכה את כל המוצרים הנ"ל........ להוסיף כחצי שקית פצפוצי אורז ולערבב היטב/כ4 כוסות בערך.....לערבב במהירות לשטח את הפצפוצים בתבנית בינונית ולהדק היטב.....להעביר למקפיא. לבינתיים להקציף שמנת מתוקה +חצי כוס חלב + 2 כפות פודינג וניל+2 כפות סוכר +חצי כפית נס קפה לצפות את תחתית הפצפוצים ולשמור במקרר........יוצא נהדר! אפשר להכין קצפת פרווה מריצ' +פודינג וניל.
 

cial 1

New member
זה עוגה זה מעדן חייבת לאמץ ישר כח יוכלה../images/Emo6.gif

אני לא הכנתי אף פעם ואני מאמצת אני אכין יותר קטנה אפשרי כן אלך על מלבנית תבנית קטנה מהסליקון היא נותנת לך פורמה כמו נילון נצמד וזה עוזר אני אעשה זאת פעם אני אצלם לכם כמה מהתבניות שלי גם זה צריך פה כולל הכי קטנות של המספאן יוכילה שלי טוב שלנו איך אגיד לך כול מתכון שלך במקום ישר ככח מתוקה תמיד כך חני החתומה על הכול ושולחת לך מסר ולילה
טוב ואני אתחיל לרשום מתכונים מרוב בלבלול אצטרך עזרה רק שאני לא ארשום מתכון שלך בשלי כך היא ההרגשה הומר קצת במתכון זה כמו פלפל שחור גרוס.. ואלי אם היה אדום...
 

יוכי68

New member
מרק כופתאות......טעיםםםםםםם../images/Emo3.gif

מרק כופתאות/יוכי כופתאות: 500 גר' קמח מצה 4 ביצים שלמות 2 כפות שמן מלח, פלפל, א. מרק מים - "כמה שנכנס" - עד ליצירת בצק נעים ליצירת כדורים , כדאי שיהיה רך כי לאחר מס' דקות המים נספגים (להתחיל ב2 כוסות מים ולהתקדם בהתאם......הבעייה שאני לא מודדת אני שמה את הקערה תחת הברז ומיד מערבבת עד שמתקבלת לי עיסה טובה) למרק: 2-3 גזרים מקולפים וחתוכים לשניים 1 קישוא מקולף וחצוי 1 בצל מקולף שלם כמה גבעולי כרפס 2 תפו"א מקולפים וחצויים לבשל את כל הירקות עד לריכוך........למעוך גס ולהוסיף מים עד כדי 3/4 סיר בינוני-גדול........להביא לרתיחה. להוסיף מלח, פלפל, א. מרק, מעט כורכום. להכין כופתאות בעזרת הרטבת הידיים, כל כופתאה בגודל של כאגוז.....להכניס למרק החם ולכסות חלקית........הכופתאות תופחות מאוד וצפות......עוד כמה דקות של בישול וסיימנו......לשובע. אם את רוצה את המרק בשרי כמובן שניתן להוסיף חלקי עוף או בשר ולבשל היטב לפני הוספת הכופתאות.
 

יוכי68

New member
כבד עוף וקוביות חזה עוף בהמון בצל

כבד עוף וקוביות חזה עוף בהמון בצל/יוכי שקית של כבדי עוף - לנקות היטב ולצלות על אש גלויה כחצי ק"ג קוביות חזה עוף מושרה במרינדה של: שיני שום כתושות + מעט רוטב סויה ומעט סילאן. 4 בצלים קצוצים - לטגן היטב עד להשחמה יפה, להוסיף את הכבדים הצלויים לאחר חיתוך לחתיכות סבירות, להוסיף את חתיכות העוף לאחר שהושרו במרינדה לפחות שעה, לטגן היטב תוך כדי ערבוב מתמיד - על להבה בינונית. להוסיף מעט מלח, פלפל שחור/לבן/כמון ומעט א. מרק (לא חובה)......ניתן להוסיף כרבע כוס מים אם רוצים מעט רוטב. להמשיך לבשל מס' דקות.......מוכן לאכילה וטעים ביותר על מצע של בצק עלים או פילו או עלה סיגר/לצד פירה/אורז.
 

יוכי68

New member
דגים - חובה בכל שבת

פילה מושט + פולים יבשים מושרים + תפו"א/יוכי בסיר גדול ורחב: לטגן בצל קצוץ -כ 2/3 כוס שמן להוסיף 5 תפו"א חתוכים לפרוסות עבות להוסיף חופן של פולים טריים/יבשים לאחר שהושרו ללילה להוסיף עגבניות קצוצות פלפלים יבשים שטופים + 2 פלפלים חריפים טריים שיני שום הרבה כוסברה/כרפס למעלה להניח את הדגים לאחר שהושרו במלח ולימון ונשטפו מעל הכל לפזר בנדיבות רבה פפריקה מתוקה, פלפל, מלח, מעט כורכום ולכסות במים עד גובה הדגים. לבשל על להבה גבוהה בהתחלה ולהנמיך עד לצמצום הנוזלים והפיכתם לסמיכים. ניתן להחליף את פילה המושט בכל דג.
 

cial 1

New member
יוכלה שלי מה אגיד לך הלב .גם צרוקאי?../images/Emo3.gif קצת

יוכלה מה זה שוב את תוקפת אותי עם הדגים שלך ברכה ברכות על המראה המרוקאי האמיתי וכאן עלי להגיד אני אכין פעם מגש תואם לילה טוב לך מוקה שלי ושולחת לך מסר אוהבת אותך חני
 

יוכי68

New member
ולחם בית.....אח איזה טעים

לא מדדתי בדיוק ולכן אכתוב בערך לחם בית/יוכי כמות: 2 וחצי ק"ג קמח 2 ק"ג קמח רגיל מנופה חצי ק"ג קמח מלא מנופה 4 כפות שמרים יבשים כף גדושה מלח 4 כפות גדושות סוכר רבע כוס שמן מים - "כמה שנכנס" עד ליצירת בצק רך ונעים......ללוש היטב היטב (בערך 7 כוסות מים פושרים) להתפיח עד להכפלת הנפח.......ללוש שוב ולהתפיח פעם שנייה. להכין כדורים גדולים (שניים בכל תבנית) ולהתפיח היטב......לסמן בעזרת סכין משוננת (ללחם) 3 פסים ולהמתין לתפיחה נוספת. לחמם היטב תנור 200 מעלות ובתחתיתו להניח תבנית עם כוס מים רותחים....... להכניס את התבניות (2) בכל פעם ולאפות היטב היטב ......בדיקה: צליל חלול יישמע בנקישה על תחתית הלחם. לצנן על רשת מיד עם היציאה מהתנור - חשוב.
 

רותי410

New member
הכול נראה נהדר, יוכי. בא לי על הלחםםםםםם

אני מתה על לחם - כמעט כל לחם. חם ופריך מבחוץ וריחני. אחחח אבל מגבילה את עצמי לשתי פרוסות לחם דיאטתי ליום (לפעמים שלוש) כי אם אני אקרא דרור ליצר, אז רק לחם ''נורמלי'', רצוי כפרי עם זיתים או קימל. ובטח לא שתי פרוסות בלבד. ויוכי, שתי שאלות: א. את התגובה שכתבתי עכשיו אני מכוונת להודעה האחרונה שלך או להודעה הראשית שלך? ב. מי מכניס מתכונים למאמרים? כל אחד או רק המנהלים? ויישר כוח על היזמה ועל הביצוע, (יש אפשרות לחלק שם לקטגוריות?) תבקשי שיוסיפו אייקון של מחיאות כפיים, עד אז תדמייני שזה מה שאני שולחת לך.
 

יוכי68

New member
רותי, אם את רוצה להגיב למשהו מסוים מהשרשור

את מגיבה מתחת להודעה שאת מתייחסת אליה ואם את רוצה להגיב על הכל אז הכנסי להודעה הראשית והיא תרד לסוף השרשור....... לגבי המאמרים - המנהל הוא זה שמכניס למאמרים (עבודה לא קלה) כרגע התנסיתי עם המתכונים שלי - כתבתי אותם באופן הרצוי שיוקל עליי.........לכן אי מבקשת בכל לשון של בקשה.......קרדיט לכל מתכון + מתכון מסודר + תמונה אם יש. בהמשך אחלק את המאמרים לקטגוריות שונות....כרגע התייחסתי ל"מבשלים לשבת".
 

ddh1

New member
יוכיל'ה,כל הכבוד!

איזה הספק! הכל נראה טעים, אבל אני פוזלת לכיוון הקצפת שעל העוגה. יאללה שתצליח לי כבר...... ובנוסף להעביר את המתכונים למאמרים- ישר כוח ג ד ו ל! אשרינו שזכינו למנהל כמוך. תודה
דינה
 

שחמטית

New member
יוכי הכל נראה נפלא וטעים!

את פצפוצי האורז אפשר לאכול גם בלי קצפת, נכון?
 

יוכי68

New member
בהחלט, שחמטית - ניתן להכין ככדורים או לשטח

ולחתוך למעוינים או ריבועים.
 
למעלה