מבית עם גינה לדירה בקומה שלישית

צפנתי

New member
מבית עם גינה לדירה בקומה שלישית

מחפשת מאמרים, קישורים, עצות, ניסיון, כל דבר שיכול לעזור לחברה שעוברת עם חתולה בת 8 שגדלה בבית עם גינה לדירה בקומה שלישית.

תודה

dimitrygo

Active member
מנהל
אין עצות מיוחדות למקרה כזה , את יכולה לקרוא את מה שכתבתי על

איקלום חתולים במקום חדש http://www.tapuz.co.il/forums/viewmsg/16/179983253/בעלי_חיים/חתולים
כמובן שבהמשך כניראה יהיה יותר קשה כי החתולה רגילה לצאת החוצה. לכן צריך ליצור לה בבית סביבה מעניינת: מקומות מסתור, מקומות גבוהים לתפס אליהם, עמוד גירוד גדול ויציב ונקודות תצפית ליד החלונות. אם יש סורגים אז צריך לחבר אליהם רשת יותר צפופה ולאפשר לחתולה לרבוץ על אדן החלון או ב"בטן" של הסורגים, תלוי בסוג הסורגים כמובן.

צפנתי

New member
תודה רבה, יש מיקרים מוכרים למישהו שחתול לומד לעלות לקומה 3?

דרך חדר מדרגות? וגם לרדת?

Yukita

Active member
מנהל
ללמוד הוא יכול

אבל כמו בשרשור אחר מהיום, לדעתי לתת לחתול לצאת ולבוא דרך חדר מדרגות זה דבר גרוע.
&nbsp
חיכוכים עם השכנים, הפחדות בחדר המדרגות (מה אם גר כלב בבניין?), סביבה לא מתאימה. לא רעיון טוב.
&nbsp
אישית טיפלתי בעבר בחתול שנבהל בחדר מדרגות, נפל דרך הפיר של חדר המדרגות והגיע לאישפוז בגלל פגיעת הראש שספג בנפילה.

היי.

יש לי 5 חתולים.
לצערי 4 מהם חיים תמיד בתוך דירה כי לא הרגלתי אותם מגיל צעיר לצאת מהבית אבל את החתול האחרון שאימצתי כן הרגלתי מאז שהיה גור קטן וכיום הוא יוצא לשכונה בערך פעמיים בשבוע למספר שעות .
אני גר בקומה הרביעית ללא מעלית . אני לא נותן לו לצאת לבד בגלל סיכונים שונים כמו כלבים בחדר המדרגות או שפתאום שכן יפתח את הדלת והחתול שלי ייכנס לתוך הבית שלו.
&nbsp
מה שאני עושה זה לוקח אותו בידיים , מוריד אותו , משחרר אותו בגינה ועולה הביתה.
כעבור מספר שעות אני חוזר לקחת אותו.
כשהוא למטע אני מגדיל את הערנות שלי. נמצא עם היד על הדופק. מסתכל הרבה מהחלון וכדומה.
אני מוריד אותו רק בימים יפים ובהירים.
&nbsp
כמובן שהסידור הזה מגיע לאחר תירגולים רבים עוד בהיותו גור קטן.
הייתי יורד איתו ונשאר איתו לאורך כל השהות שלו למטע ורק כעבור מספר פעמים כשהשתכנעתי שהוא כבר מכיר את הסביבה ומרגיש טוב אז התחלתי להשאיר אותו לבד ולעלות הביתה.

ואם לא הובנתי

אז לא כדאי לתת לחתולים לעלות ולרדת לבד בחדר המדרגות אלא רק עם ליווי צמוד ואם אפשר אז רצוי על הידיים.

Yukita

Active member
מנהל
זאת הזמנה לצרות

אבל כל אחד ורצונו.
&nbsp
על הידיים - יבוא מישהו או משהו זר לחדר המדרגות --> האדם הנושא את החתול עשוי להיפצע קשה.
&nbsp
במקרה של חתולים ליווי צמוד לא פותר את הבעיה. רובם גם לא ילמדו לא להכנס לחדר המדרגות בעצמם, בהנחה שהם מבינים שהבית שלהם שם - ואז מזמינים צרות עם השכנים, בנוסף לבעיות שיכולות לקרות לחתול בחדר המדרגות.
&nbsp
הסיכון פשוט גדול מדי, לטעמי.

תשובות.

הירידה למטע או העלייה למעלה על הידיים נמשכת בערך כדקה עד דקה וחצי.
סיכוי קלוש שבפרק הזמן הזה ייכנס מישהו לחדר המדרגות .
יש סיכון אבל שווה לקחת אותו למען שעתיים של כיף לחתול בדשא ובשמש.
אני רואה איך החתול שלי חוזר מהטיול . הוא מבסוט לגמרי.
נראה מסופק ומשוחרר.
אני חושב שזה מאוד מוסיף לחיים שלו.
&nbsp
דבר נוסף -
דלת הכניסה לביניין - סגורה.
לבד הוא לא יכול להיכנס ואם דייר מגיע לפתוח את הדלת הוא ממילא לא יהיה ליד הדייר הזה כי הוא יפחד ממנו וככה הוא לא יוכל להיכנס איתו ביחד.
&nbsp
אני מסכים שלהוציא חתול לטיולים ברחוב זה דבר לא קל שדורש תירגולים , הכנה , זהירות ,
הכרת הסביבה , הכרת השכנים ועוד.
אבל אם אפשר לעשות את זה אז זה רק יוסיף לחיוו של החתול בצורה בלתי רגילה.
חייו ישתנו לטובה מקצה לקצה .
מי שלא יכול לשחרר את החתול מסיבות שונות אז אפשר להשאיר אותו לחיים בדירה
אבל לפחות צריך לחשוב על זה .

dimitrygo

Active member
מנהל
גם רעש פתאומי מהדירה שאתה עובר לידה יכול להבהיל את החתול

אבל עזוב את זה - זה סיכון בעיקר שלך.
אני לא יודע באיזו סביבה אתה גר אבל רובנו חים בסביבה שלא ידידותית לחתולים. כבישים, אנשים, כלבים ומה לא. מה יעזור לחתול שלך שאתה דרוך כל הזמן שהוא למטה ומסתכל הרבה מהחלון אם חו"ח יקרה לו משהו? אתה יודע כמה זמן דרוש לחתול לרוץ לכביש? או כמה זמן דרוש לכלב גדול כדי להרוג חתול?
&nbsp
ליעץ להוריד חתול לטיולים בלי להתייחס לסביבת מגורים זה חוסר אחראיות לטעמי.

תקרא מה שכתבתי.

כתבתי שלהוריד חתול למטע זה דבר שמצריך הכרת הסביבה והכרת השכנים ועוד דברים רבים.
אני גר במקום שבו אין כלבים תוקפניים ואין שכנים אלימים.
אני גר במקום שקט , שופע צמחייה עם קהילת חתולים בשכונה ועם
גינה ענקית שרחוקה מהכביש הראשי.
החתול שלי לא מתרחק מהגינה.
אם לא הייתי חושב שהוא נמצא במקום בטוח לא הייתי מוריד אותו.
החתול שלי בריא ומאושר ולכן אל תקרא לי בבקשה חסר אחריות.
נראה אותך סגור בתוך דירה 24 שעות ביממה ואז נראה איך תדבר.
קל לדבר כשזה נוגע לאחרים ולא לך.
&nbsp

ושכחתי לציין דבר חשוב -

אני מוריד אותו בשעות הכי שקטות של הביניין.
בבקרים בערך בשעות 9.00 עד 13.00 הביניין שלנו ריק.
נראה כמו ביניין נטוש. כולם בעבודה ובבית ספר.
אין תנועה בכלל בחדר המדרגות או בגינה.
לפעמים שעות עוברות ואפילו איש אחד לא מסתובב בחדר המדרגות.
לכן שמתי לב שאלה השעות הכי טובות לצאת איתו.
בימי שישי ושבת אני כמובן לא מוציא אותו כי כולם בבית.
&nbsp

dimitrygo

Active member
מנהל
בהודעה הראשונה שלך לא הזכרת שום סיכונים מלבד כלבים ושכנים

בחדר המדרגות. ואני לא מדבר על המקרה הספציפי שלך. גם אם להניח שהסביבה שלך מאוד בטוחה אתה חייב להבין שלא לכולם יש תנאים ויכולות כאלה (רוב האנשים עובדים בשעות שציינת). אבל אתה חוזר על ההערה הילדותית הזאת שבמשפט האחרון שלך שוב ושוב בלי להזהיר אנשים מפני סכנות אפשריות וזה חוסר אחריות מבחינתי.

יש סכנות כמובן.

לא צריך להוריד את החתול בכל מחיר.
הוא יכול לחיות כמובן גם בתוך דירה אוהבת וחמה אבל היא צריכה להיות
בגודל מינימלי מסויים ועם גירויים , אור שמש , אוויר , רעש מבחוץ כדי שהחתול ירגיש וישמע את העולם שבחוץ , פעילויות בתוך הבית , מקומות מסתור וטיפוס ועוד.
דרך אגב מה לדעתך צריכה להיות גודל דירה מינימלי לחתול שלא יוצא ממנה אף פעם ?
כמה מטר בערך כדי שיהיה אפשר להגיד שיש לו שטח מכובד לחיות בו ?
&nbsp
&nbsp

dimitrygo

Active member
מנהל
זה לא רק שטח נטו, למשל דירה גדולה ריקה לחלוטין לא תהיה

מעניינת לחתול. גם בדירת חדר אפשר לסדר סביבה מעניינת ומאתגרת. מדפים על הקירות, מדפים ליד חלונות, מקומות מסתור ועמוד גירוד גדול ויציב והרבה משחקים יאפשרו לחתול להוציא אננרגיות ולרגיש כמעט כמו בטבע.

צפנתי

New member
תודה לכל מי שהתתשף בדיון

אשמח לשמוע על איזשהן תובנות לגבי מצבו הנפשי הצפוי של חתול כזה, שהיה רגיל לחופש מוחלט וכעת יהיה כלוא בדירה (די קטנה, האמת). איך הם מקבלים את זה? לא מתמרדים? קופצים מהחלונות? בטח יש ניסיון או מיקרים של מעבר כזה, אשמח לשמוע איך חתול מגיב.
&nbsp
עשיתי חיפוש מתקדם בפורום (וגם בגוגל) בעברית ואנגלית (אולי לא עשיתי טוב) ולא מצאתי כלום. מוזר מאד, אני בטוחה שזה מצב לא כזה יחודי...
&nbsp
תודה
ויום טוב

Yukita

Active member
מנהל
אם אתה לא מוצא כלום

זה מפני שעל פי רוב התגובות לא כאלה נוראיות. נאמר גם מנסיון אישי

דרורפפ

New member
אין לי ניסיון אישי- אך חיפוש קצר חושף תמונה שונה

האומנם יוקיטה אומרת שעל פי רוב התגובות לא נוראיות- חיפוש קצר בפורום הזה מראה שהמנהל השני של הפורום (דימיטריגו) אומר שלהרגיל חתול עם חופש לצאת החוצה- למצב בו הוא נשאר בתוך הבית באופן קבוע, זה תהליך קשה. (הוא לא ציין במה התהליך הזה כרוך)

חיפוש קצר בפורומים בחו"ל על שאלה דומה- מלמד על סיפורים של חתולים שהפכו לאגרסיביים כלפי החברים שלהם- ואף כלפי הבעלים שלהם. ישנם גם סיפורים על חתולים שעשו נזקים לבית/דירה במאמץ לברוח החוצה- וכמובן ישנם סיפורים על כאלו שהצליחו להימלט ע"י קפיצה מחלון גבוה- ולא חזרו.

האם החיפוש הקצר הזה מלמד על רוב המקרים? אני לא יודע. אבל על פי המקרים החמורים הללו הייתי ממליץ לך להמתין לתשובות של חברים נוספים, אולי לאחרים יש ניסיון ורעיונות כיצד לעזור בתהליך הזה.

Yukita

Active member
מנהל
לי כן יש נסיון אישי

כמה חתולים שעברו פנימה וחיינו יפה מאוד. עוד כמה של אחרים שעברו פנימה והם בסדר גמור.
&nbsp
היתה אחת שרצינו מאוד שתבוא לחיות בפנים אבל היא לא רצתה. היא היתה מקרה מיוחד, ובמקרה שלה בגלל נסיבות מסוימות שהיו אז (עברנו דירה ואני הייתי ילדה בבית ספר, אבל היו שכנים רבים שאהבו אותה והיו מוכנים לטפל בה, כולל אפשרות להכנס אליהם הביתה כשמתחשק לה), לא התעקשנו.
&nbsp
האם זה אומר שאצל פותח השירשור זה יילך חלק? לא. האם זה אומר שאצל פותח השירשור יהיו צרות? לא. זה בעיקר אומר שאין לדעת.

דרורפפ

New member
המצב שאת מתארת- 'עברו פנימה'

המצב שאת מתארת- 'עברו פנימה', האם מדובר בחתולים שחיו בחוץ- ועברו לגור בתוך דירה/בית (קטנ/ה?), או שמדובר בחתולים שחיו בבתים עם גישה לצאת החוצה?

אני חושב שהתנאים הללו משמעותיים: הגיל של החתולה- בת 8, אני מנחש שכל חייה גרה בבית עם גישה החוצה, ואני מנחש שמדובר בחתולה בודדה- ללא חברים שעוברים איתה לדירה החדשה. עוד ניחוש- מדובר בדירה 'נורמטיבית', שבמשך שעות היום בעבודה (משרד), ובלילה ישנים. וכבר צויין שהדירה קטנה.

הניחוש שלי הוא שהמקרה הזה בעל פוטנציאל גבוה יותר ל'בעיות', ועל כן הייתי שם חשיבות יתרה.

אם הניחושים שלי סבירים ונכונים, אז למשל:
אם אין הכרח להעביר את החתולה- אם הבית הנוכחי שייך להורים- והם מעוניינים להמשיך לגדל אותה, אולי עדיף לה להמשיך את חייה שם.

או אם ניתן לצרף לה חבר בדירה החדשה, גם אם יהיה 'צפוף יותר', אני חושב שעדיף שיהיה לה חבר.

ובכל מקרה, הייתי מוודא שאין לה שום אפשרות לקפוץ או לשבור את דרכה החוצה, והייתי דואג לבדוק את המצב של התריסים/רשתות לעיתים תכופות, וכמובן, דגש כשפותחים את הדלת... שלא תברח.

dimitrygo

Active member
מנהל
אי אפשר לדעת מראש איך חתול יגיב ויתנהג. התאי הראשון כמו

שכתבתי לפני זה שכל החלונות בתקופת ההתאקלמות צריכים להיות סגורים. ובכלל רצוי שיהיו סורגים עם רשתות על החלונות או לפחות תריסי שלבים. זה נכון לכל חתול ללא קשר מאיפה הוא עבר לדירה.
תקופת ההתאקלמות יכולה לקחת לא מעט זמן והיא יכולה להיות לא קלה, שוב תלוי בחתול. הוא יכול לילל, לקפוץ הרבה ולהפיל/להרוס דברים. גם פה זה נכון לכל חתול בלי קשר מאיפה הוא עבר לדירה, היא צריכה להיות ערוכה לחתול.
&nbsp
צריך לקחת בחשבון כשקוראים על מקרים מסובכים שזה מטבע הדברים. על דברים חיוביים כותבים הרבה פחות וכך יוצא שהדברים השליליים בולטים הרבה יותר. אבל זה לא אומר מבחינה סטטיסטית שיש יותר מקרים מסובכים.

למעלה