מבן שלושים ומטה שלא

REMBRANT

New member
מבן שלושים ומטה שלא

יעזוב את הארץ, יפסיד! אני מתחיל לחשוב בכובד ראש על ארץ חדשה. אני טוען שצעיר ישראלי חכם ואנטליגנטי שהחפת לו מהחיים של עצמו ומהעתיד, ולא עוזב את הארץ, לא צעיר ישראלי חכם ואנטליגנטי שהכפת לו מהחיים של עצמו ומהעתיד.

razre

New member
תעזוב, ועדיפה שעה אחת קודם.

אני אקרא לאחמד שיעזור לך לארוז. יש אנשים מתחת לגיל שלושים שנולדו בארץ ובשבילם זאת יותר מאיזה פיסת אדמה, זאת המולדת ופה המשפחה, החברים והחיים שלהם. חוץ מזה שאם זה מה שכולם יעשו במילא לא תישאר פה מדינה, וכשלא תהיה מדינה ליהודים נחזור בדיוק למצב שהיה לפני קום המדינה (לפחות עכשיו יש מקום מפלט ליהודי צרפת שנרצחים או חווים התעללות בבתי כנסת מדי פעם לפעם) - הרי נורא אוהבים אותנו בחו"ל. ואם אתה מחפש מקום, אני ממליץ על קנדה. נ.ב. - אני מציע לאנשים להירגע. לנשום עמוק. תיזכרו רגע מה קרה בשנים האחרונות בניו-יורק, בלונדון ובמדריד, מבחינת טרוריזם. תיזכרו בצונאמי שהרג אלפים במזרח הרחוק. תיזכרו בכל רעידות האדמה שפוקדות מדינות כמו איראן. תיזכרו בסופות שהרגו רבים בניו אורלינס ואת אלו שחוזרות ומופיעות בפלורידה. בכל מקום יש אסונות ובסך הכל ישראל היא לא מקום עד כדי כך מסוכן. ישראלים נוסעים לנפוש בסיני, בבאלי, בתורכיה ובקניה ומתפוצצים. מי שמנסה לברוח מהצרות שלו, עלול למצוא את הצרות שלו רודפות אחריו.

REMBRANT

New member
זאת הייתה פרובוקציה קטנה

למען הדיון אבל מצד שני הנציגים שלי בכנסת בוגדים באמון אל תגיד שלא

razre

New member
אני מסכים, אבל לעזוב זה לא הפתרון:

"אינני נאיבי. הפוליטיקה איננה ולעולם לא תהיה נקייה כבית מרקחת, אבל אסור לנו לאפשר לה להפוך למזבלה. כדי לתקן, צריך שייכנסו לתוכה כוחות רעננים וטובים. למדינת ישראל דרושים אנשים ערכיים וישרי דרך שינהיגו אותה. ולכן, בין אם אתם ימין או שמאל - התפקדו למפלגותיכם, כבשו את הסניפים, התמודדו על התפקידים. דרככם תהיה קשה ביותר. עיתונאים ששכחו את תפקידם יעשו מכם צחוק, פוליטיקאים עזי מצח, שהאינטרס האישי בלבד מנחה אותם, יכשילו אתכם. ודווקא בגלל זה - אסור שתפקירו להם את הזירה. היכנסו לפוליטיקה. זה או אתם או הם. ואף שבמישור האישי הרוב בכם ייכשל, מדינת ישראל תינצל. לפני כחודש סיכנתם את חייכם בקרב נגד איום חיזבאללה, האם לא תקריבו את זמנכם ומרצכם כדי ללחום באיום השחיתות ולראות את ישראל מתחדשת, הוגנת ובוטחת בצדקתה וביכולתה?" - עוזי לנדאו

למעלה