מבנה אחיד לתכניות

jackie111

Well-known member
את המפה שהמודד מכין

לפי הנוהל מתכנן לא יכול להבין. כשמופיע קו על התשריט המתכנן לא יכול לדעת אם זה גבול חלקה גבול תבע ישן, פרצלציה, קיר אבן בשטח או אבן שפה. כולם נראים אותו דבר וליד אף אחד מהם אין טקסט שמסביר מה הקו. המתכנן צריך להיות וירטואוז ומומחה במספרי שכבות של המודדים. רמת הפירוט במבא"ת לא מתאימה למתכננים. מתכנן פתוח זקוק להגדרות לסוגי אבן שפה. קירות וגבה עליהם. מתכנן תנועה צריך פרוט לשילוט לצבעי סימון רמזורים וכו. מתכנן ניקוז זקוק לנתוני מעבירי מים גבהים קוטר צנרת, צנרת מים וצנרת ביוב תת קרקעי. עכשיו כבר אין צבעים מוגדרים אבל יש מספרים חסרי מובן למתכננים זה משגע אותם.

אלעד לב

New member
שכבות התעלמות - לכל מידע נוסף

ג'קי, אתה זוכר שאנחנו מדברים על מפת רקע לתב"ע(תוכנית בניין עיר) שמטרתה העיקרית היא קביעת ייעוד הקרקע? בכל מקרה, יש במבא"ת שכבות התעלמות שאתה יכול לשרטט ולרשום בהן כל מה שעולה על רוחך, ולתת בעזרתן למתכנן את כל המידע שנדרש לו. לעת הגשת התוכנית, כל השכבות הללו ישארו "על שולחן העריכה" ולא ימשיכו הלאה על גבי מפת הרקע של התשריט שהולך לדיונים בוועדות. מטרת המפרט בין היתר היא כאמור "לנקות" מרקע התשריטים את עודף המידע שלא נדרש לדיון בתוכנית. מטרה נוספת, היא להניח את התשתית המחשובית לעתיד טוב יותר, בו יספק המחשב את כל המידע שאתה מדבר עליו בלי להיות מומחה לשכבות (אלא בבלונית POP-UP). למתכנן ולציבור הרחב שמעיין במסמכי התוכנית באינטרנט. יובהר גם שהנחיותינו מתייחסות כרגע רק לתשריט יעודי הקרקע העיקרי, בעוד שבנספחים (תנועה, ניקוז וכו') אתה יכול לעשות מה שאתה רוצה. אם כי, לדעתי, אם באמת אתה רוצה שתהיה שפה משותפת הינך לבין המתכנן, תסתמך ככל האפשר על המפרט. אנחנו ד.א. בקשר רציף עם ה-מ-ו-ן מתכננים (ומודדים) ומקבלים רושם אחר מזה שאתה מציג.

jackie111

Well-known member
מבנה אחיד לתכניות

השם ממש מטעה כל שנה אתם מוציאים ורסיה חדשה של המבא"ת. כמובן שזו הקודמת מתבטלת. כל שנה צריך ללמוד מחדש את השינויים שעשיתם. וצריך לקנות תוכנה שמותאמת לורסיה החדשה. בכדי לשמור על דיוק הייתם צריכים לקרא לזה "מבנה משתנה לתכניות" גם בעדכון האחרון שהוצאתם יש עדיין אותן מחלות שקשורות בקונספציה. ולכן אני צופה עתיד עם הרבה שינויים ועדכונים לפנינו.

אלעד לב

New member
אז שנשב נשתה תה ולא נעשה כלום?

שלום ג'קי, נוהל מבא"ת 2006 פורסם בספטמבר 2005, ומאז פורסמו לו 4 עדכונים בסה"כ. ברובם החלפה של מספר לא גדול של עמודים, תוך הצמדות לנוסח המקורי ברובו המכריע. לשירות המתכננים פועל מאז השקת הנוהל "מרכז התמיכה למבא"ת" ומזה כשנה גם פורום תמיכה זה, נוסף על עשרות רבות של הדרכות שהועברו בכל הארץ ובחינם, בהן בין היתר הובהר כמה קל יחסית לערוך תוכניות לפי מבא"ת, בלי להעזר בתוכנות עזר קנויות. עד להופעת המבא"ת, "נהנו" המתכננים מעדכון הנחיות ע"י כל אחת מ 116 הועדות המקומיות ו- 6 הוועדות המחוזיות, בהתאם לשינויים פרסונליים בהן ויוזמות לשיפור. כיום יש צוות במשרד הפנים שמרכז את הנושא ופועל ליישור קו בין כל הוועדות (="אחיד") אני לא יודע על איזה קונספציה אתה מדבר (זו האומרת שמתפקידו של משרד ממשלתי לחתור לשיפור מתמיד וייעול?) אבל גם אני בהחלט צופה עוד הרבה שינויים ועדכונים. בקרוב מאוד נפרסם נוהל תנאי סף חדש. במקביל, מתחילים בינואר להריץ את המערכת המקוונת להגשת תוכניות באמצעות האינטרנט. אני חושב ומקווה שאחרי כל קשיי ההסתגלות (בלי לזלזל בהם) וכשנעבור את תקופת המעבר הנוכחית, תהנה ממערכת ממוחשבת שבסופו של דבר תעשה לך את החיים יותר קלים.

jackie111

Well-known member
שלום אלעד

אני מודד שעובד בתאום עם המתכננים. את דעתי כתבתי בצורה ברורה ואני מצפה שמודדים נוספים יצטרפו לשרשור ההודעות הזה וירחיבו בהסבר את הבעיות שיש לנו ולכם עם התכניות בפורמט שאתם דורשים.

אלעד לב

New member
אתה מוזמן להעביר השגותיך לדוא"ל מרכז התמיכה

מפרט המדידה החדש וההנחיות המעודכנות למודדים נערכו בשום שכל בסיוע משרד מודדים מוביל שנשכר לייעץ לנו בנושא ובהתייעצויות עם נציגי לשכת המודדים המוסמכים, משרד הבינוי והשיכון, מפ"י, ממ"י ומשרד המשפטים. בימים אלה אנחנו לקראת סיום הליך של מכרז לגיוס מספר מודדים לתפקידי ייעוץ אצלנו, והעבודה בנושא תמשך. קיבלנו עד כה לא מעט התייחסויות חיוביות למפרט (אותו השקנו בכנס פומבי אם אפשרות להביע דעה ולהעביר הערות), ואנחנו פתוחים ומחוייבים לבחון כל הערה והצעה קונקרטית בנושא שנקבל. את ההערות/השגות והצעות נא להפנות לדוא"ל מרכז התמיכה למבא"ת: [email protected]

jackie111

Well-known member
אני רואה

שרק אני מייצג את המודדים ולכן אציג פן נוסף. המודד המשתתף בהכנת תכנית מפורטת מספק למתכנן מדידת שטח והמתכנן שם את התכנית כרקע בצבע אפור לתכנון הצבעוני שלו. הבעיה היא שהערך של המפה הזאת היא לצורך הכנת התב"ע בלבד. מתכנן שאמור לבצע שם גם תכנון פתוח לא יכול לעבוד עם התוכנית של המודד בפורמט מבא"ת. ולכן אנו המודדים מוסרים למתכנן מראש שתי תכניות. אחת לצורך שתילה בתכנית המפורטת. ואחת בעברית מדוברת שיוכל לעבוד איתה ולתכנן את הפרוייקט שהוזמן על השטח. בכך יצרתם פורמט שרטוט "נכה". התשריט של המודד בפורמט מבא"ת משמש את המתכנן רק בתור משהוא שלא נוגעים ולא משתמשים אלא לצרכי הועדה המחוזית. מניתי נושא בעייתי אחד אני מקווה שסוף סוף יכנס אחד מהם וישתתף בבקרת. חברה תכתבו....

למעלה