מבנה נתונים שאלה ותשובה אפשרית

shochat1

New member
מבנה נתונים שאלה ותשובה אפשרית

שאלה: איזה זוג של שיטות מעבר על עצים בינאריים אינו מגדיר עץ בצורה חח"ע ? השאלה נשאלה בתרגיל בית רק שאני ממש לא מבין אותה אם מישהו מוכן להסביר לי אותה ולתת לי רמז לפתרונה אני יודה לו מאוד...

ron369

New member
רמז: מעברים עם פלט ספציפי

כלומר, פלט שאתה מראש יכול, לפי הערכים, וללא תלות בעץ עצמו, למצוא את מצב הפלט של העץ.

ron369

New member
נראה לך שאני זוכר מה אומר כל דבר?

אחד מהדברים שלומדים, שופכים במבחן, ואחר"כ לא ממש משתמשים בהם עוד לעולם, אני מניח (אני לא מדבר על הטכניקות של הסריקה, אלא על השמות בלבד. פשוט לא יצא לי להשתמש בהן בשום קורס אחר, בינתיים, אם אני לא טועה).

ron369

New member
(איזה לא נחמד אני)

(לא התכוונתי לפגוע, רק להגיד שזה בטח לא שימושי במיוחד, כנראה. סורי
)

ron369

New member
(אבל אני לא בטוח שהבנתי מה צריך)

(הרי כבר הסברתי, לא? פשוט למצוא שיטות סריקה, שבהן הפלט של הסריקה יהיה קבוע, ללא תלות בעץ. מה עוד צריך?
)

ron369

New member
ללא תלות במבנה העץ.

למשל, העצים:
5[1[2[*,*],3[*,*]],*] 5[1[2[*,*],[*,*]],[3[*,*],*]​
כלומר, העצים של: 5 (עם בן אחד: 1 (עם שני בנים: 2 ו-3)), ו 5 (עם שני בנים, אחד מהם הוא 1 (עם בן אחד 2), והשני הוא 3 (ללא בנים)), בהחלט מכילים את אותם ערכים, אך שונים לחלוטין בעקרון. ד"א, שים לב איך תיארתי בצורה "לינארית", או, של סריקה, אם תרצה, את העצים. זה פחות או יותר רמז-בלתי-מכוון.

ron369

New member
הערה:

נראה שקצת התבלבלתי בתיאור שלהם עם הגרשיים, ולא שמרתי על סיינטקס אחיד. (מאשים את העייפות!)

אמיתי ר

New member
כן ->

קודם כל אני מניח שאתה מתכוון לעץ לחיפוש בינארי, כי אין שום שיטת מעבר שמגדירה עץ בינארי כללי באופן חח"ע. לגבי עצי חיפוש, הרי אתה מכיר שלוש שיטות לעבור על עץ, ובניגוד לרון, דווקא אני חושב שהן חשובות ואני נתקל כמעט בכל ספר בשם: preorder inorder postorder נתנו לך רמז עבה בעצם השאלה, ואמרו לך שזוג (כלומר שניים) מתוך אלה לא מגדירה את העץ באופן חח"ע. אתה צריך עכשיו להחליט איזה מה-2 אלו. או יותר קל, איזה אחד מהם, כשתסרוק, אם העץ שונה, אז גם הפלט שונה.

amirxbox

New member
תנסה הפוך

בנה עץ חיפוש בינארי, בצע כל אחת מהסריקות. קח כל זוג מהסריקות ותנסה לשחזר את העץ... ברגע שתגיע לזוג שבו השחזור לא חד משמעי - משתי סריקות אלו אין התאמה חח"ע בין הסקירות לעץ.

למעלה