מבנה נתונים: שאלה

shochat1

New member
מבנה נתונים: שאלה

האם הזהויות הבאות נכונות:
O(f(x))-O(f(x))=c (?) O(f(x))+O(g(x))=max{f(x),g(x)}​
במידה ומה שרשמתי נכון למה זה נכון ??

vinney

Well-known member
נתתי לך הגדרה של המושגים

בפורום השני, וזה צריך להיות מספיק כדי שתוכל לענות על השאלה הזאת תוך שניה. מה גרם לך לרשום את הזהויות האלה? חלמת אותן בלילה או שהגעת אליהן מתוך מחשבה כלשהי? (רמז ללמה זה לא נכון - בצד אחד של זהות מופיע סימן O, בצד השני - לא מופיע).

shochat1

New member
האמת לא מבין איך

ההגדרה שרשמת לי O - פונקציה F היא O של G אם G זאת כפולה של F במקדם סופי כלשהו. עוזרת לי לפתור את הזהות הרי O של F מהווה חסם הדוק של הפונקציה F ואני לא מבין איך זה עוזר לי פה. לאחד או לשני הזהויות האלה אולי הזהות ה1 = O(1) ו2 היא O(f(n)g(n))1 אבל גם אם כן לא הבנתי למה ??

vinney

Well-known member
O זה לא חסם הדוק

חסם הדוק זה תתה. O של משהו זה בהחלט לא המשהו הזה, להגיד O(1)=1 זה לא נכון בעליל (כמו גם להגיד ש O(f)=f זה לא נכון באותה מידה, זה לגבי הזהות הראשונה).

shochat1

New member
אוקיי נכון

O גדולה הוא חסם הדוק עליון ככה שהוא גדול שווה מF ולא התכוונתי שO של משהו שווה למשהו הזה אלה שווה לחסם הדוק עליון של המשהו המדובר פשוט טעיתי בכיתוב ...

vinney

Well-known member
O זה לא חסם הדוק

זה חסם עליון, זה נכון, אבל הוא לא חייב להיות הדוק.

gil levi

New member
תיקון קל.

קודם כל צריך לזכור ש O(f) zzz זו קבוצה ולכן הביטוי f=O(f) zzz פשוט לא נכון. לעומת זאת, כן מתקיים ש f∈O(f) zzz. אותו דבר נכון עבור טטה ועבור אומגה. השימוש ב= במקום ∋ מעט מבלבל.

gil levi

New member
אני לא מבין בכלל.

O(f) zzz היא קבוצה. איך אתה מגדיר בדיוק חיבור וחיסור בין O של דברים?

gil levi

New member
אוקיי. תודה.

אני מחכה לאישור של shochat1 שזה אכן מה שהוא התכוון אליו (זו פעם ראשונה שאני רואה את ההגדרה הזו אז אני מניח שלא בטוח שזה משהו "ידוע" וייתכן שshochat1 הגדיר זאת אחרת).

ron369

New member
אחרי מבנים אלגבריים, הגדרות כאלו

הופכות לדבר שבשגרה. פשוט השלכתי את זה לכאן. מעבר לכך ששתי ההגדרות שנתתי שקולות (פחות או יותר, אין לי כוח לבדוק מקרי קצה), אני די משוכנע שכך מגדירים זאת, אם אכן דבר כזה קיים. אבל, לא - זה לא יודע. זה נכון ש"זרקתי" את זה מהאוויר. (ושוב, סליחה על העייפות
)

shochat1

New member
זה נכון

ע"פ ההגדרה שרשומה בויקיפדיה אבל השאלה מה הנימוק שרושמים לדברים האלה

vinney

Well-known member
תחשוב על זה כך

יש לך ביטוי כזה:
O(f) - O(f)​
O של F זאת קבוצת כל הפונקציות אשר בשאיפה לאינסוף מהוות כפולה חיובית של F. בתחשיב תורת הקבוצות התשובה היא כמובן קבוצה ריקה, אבל לדעתי לא זה מה ששאלו אותך. שאלו אותך מה קורה בתחשיב סיבוכיות. התשובה היא (לדעתי, תקנו אותי אם אני טועה) קבוע, זה מה שכתבת. הקטע הוא שקבוע לא יכול להיות תוצר של פעולה על קבוצות, אלא רק קבוצה. אז איזו קבוצה (O של מה, במילים אחרות) אתה צריך לרשום כדי לסמן קבוע?

shochat1

New member
או גדול של 1 כי

זה מהווה קונסט בניגוד למשתנה...אבל איך נסביר למשל ערבוב של פעולות עם O(g)כמו כפול או חיבור הרי אנו יודעים:
O(f(x))*O(g(x))=O(f(n)*g(n)) O(f(x))-O(g(x))=O{max(f(n),g(n)}​
הבעיה שלי שאני לא יודע להסביר למה זה שווה לזה ??

vinney

Well-known member
תלך לפי ההגדרה

אתה מתעקש על הסבר אינטואיטיבי, אבל ההוכחה הכי טובה זה לפי ההגדרה, במקרה הזה. קצת חשבון אינפיניסטימלי, שלא תתבאס שסתם למדת אינפי בתואר

gil levi

New member
לגבי השניה.

דבר ראשון, אני מניח שהתכוונת ל
O(max(f(n), g(n)})​
ואם לא, אז תסביר לי למה בדיוק התכוונת. כמו כן:
O(f(n) + O (g(n) = {h| h=f' + g', f'∈O(f),g'∈O(g) }​
ואם לא, אז תסביר לי למה בדיוק התכוונת. נסמן:
m(n) = max{f(n), g(n)}​
ונשים לב שלכל n:
➀f(n)≤m(n) ➁g(n)≤m(n)
תהי h(n) zzz ב O(f(n)) + O(g(n)) zzz. ברור ש m שהגדרו מקודם שייכת ל O(max(f(n),g(n))zz. כדי להראות ש:
O(f(n) + O(g(n)) = O(max{f(n), g(n)}​
צריך להראות שיש קבוע C<0 ומספר טבעי N0 כך ש:
C*m(n) ≥ h(n)
לכל n>N0. מפה נסה להמשיך לבד. תשתמש באי-שיוויונים 1 ו 2. אם תתקשה, אשמח לעזור.

shochat1

New member
תודה עוד שאלה חשובה

איך מכריעים לגבי מקרים גרוע ממוצע וטוב של O, o w ותטא אני מבין את צורת הגרפים של כל אחד וההגדרות שלהם O - גדול שווה o- גדול W (אומגה גדולה)- קטן שווה w אומגה קטנה) - קטן תטא - היא מעין שילוב של או גדולה וW

למעלה