מבנה נתונים: תורים ומחסנית

shochat1

New member
מבנה נתונים: תורים ומחסנית

אם עליי לממש 2 מחסניות באמצעות מערך אחד כאשר פעולות push pop צריכות להתבצע בO1 זמן. והדרישה היא שתתקיים גלישה באחת מהמחסניות אמ"מ המס' הכולל של האיברים ב2 המחסניות הוא N לדעתי ניתן לפתור כך שאם יש לי 2 מחסניות למשל כך: 1,7,11 והשנייה:2,17,22 וארצה לסדר במערך אתחיל ממחסנית הראשונה למשל כל אם האיבר המתאים במחסנית השנייה קטן יותר הוא יקדים אותו ואז יבדק האיבר הבא ככה שבמערך החדש המס' יהיו מסודרים מקטן לגדול אך אינני מבין את ההערה האחרונה ואם אכן אני מתייחס אליה כמו שצריך ואם אני עונה על השאלה כמו שצריך...

ron369

New member
איך תוכל לגשת לאיבר, ולדעת באיזה

מהמחסניות הוא, אם סידרת את האיברים לפי סידור ממויין?

gil levi

New member
אני לא מבין את הפתרון שלך,

אבל יש לי רעיון אחר. אני אתן לך רמז דק: תחלק את המערך לשתי מחסניות- שמאלית וימנית.

gil levi

New member
טוב, זה רמז יותר מדי דק.

הגזמתי בנסיון שלי לא לפתור. למחסנית אחת תכניס מצד ימין של המערך ולמחסנית השניה תכניס מצד שמאל. עוזר במשהו?

ron369

New member
גם לי יש רמז ../images/Emo13.gif

תנסה לשחק עם המבנה הבסיסי של המחסניות. למשל, "למחסנית אחת תכניס מצד ימין של המערך, ולמחסנית השניה תכניס מצד שמאל".

gil levi

New member
היכון לתביעה על הפרת זכויות יוצרים!

shochat1

New member
כלומר אתה אומר

קח את המס' ראשון הכנס משמאל הבא אם הוא גדול ממנו הכנס מימין ואם הוא קטן ממנו הכנס משמאלו

shochat1

New member
או יותר טוב

תצמיד את קצות הנול של המחסניות והצמד ואז קח את המס' הראשון שים במחסנית הימנית הבא אחריו אם הוא קטן ממנו שים בשמאלית אם הוא גדול ממנו שים בימנית ??

Fingertip

New member
לא...

נניח שיש לך שתי מחסניות:
1 2 a 3 b​
(בכוונה באחת יש מספרים ובשנייה יש אותיות... אלו מחסניות של תוים
) שתי המחסניות עומדות. נפיל את הימנית ימינה והשמאלית שמאלה, ונקבל:
1 2 3 | a b​
עכשיו יותר ברור? אהד.

shochat1

New member
כן ולא

הפלת ל2 מחסניות אבל מי אמר שזה נפל בכזה סדר יפה ומי אמר ש2 המחסניות לא יהיו נאמר ככה: 349|127

shochat1

New member
רק בעיה אחת

הכנסת משמאל הכנסת מימין אין סדר לאיברים בסופו של דבר ולא הבנתי איך זה ממלא את הדרישה שתתקיים גלישה באחת מהמחסניות אמ"מ המס' הכולל של האיברים ב2 המחסניות הוא N

ron369

New member
רמז חדש! (הוא עוד לא פתר,נכון?)

תחשוב על זה ככה. נניח שאתה משתמש במערך אחד לשני מחסניות. אז אתה יכול, למשל, לשים איברים של מחסנית אחת במקומות הזוגיים במערך, ומחסנית שניה במקומות האי זוגיים במערך. הבעיה היא שאז יש לך מצב שבו אם במחסנית אחת צריכים להכנס יותר מN/2 איברים, גם אם המחסנית השניה ריקה, אתה יכול להתקע (ב"סוף"). מה שניתן לעשות במקרה זה, הוא "לחזור אחורה". איך? כיצד? מושאר כתרגיל לקורא.

shochat1

New member
שמת לב שרשמתי

לא משנה זה אומר שהבנתי כבר קודם תודה...

shochat1

New member
עוד שאלה: תורים ומחסניות בלבד

עליי לקבל את N כקלט ולהדפיס מס' שמתחלקים באחד מהמס' הראשוניים 2,3,5 בלבד כלומר נאמר וארשום 20 הוא ידפיס: 2, 3, 4, 5, 6, 8, 9, 10, 12, 15, 16, 18, 20 .... בלי למשל 14 שמתאים לדרישה הראשונית אך מתחלק ב7 מה שפוסל אותו והצעתי כך על קלט יתחיל מההתחלה ועל כל מס' יבדוק חילוק באחד מהמס' הראשונים כל גורם חלוקה ינסה לחלק שוב באחד מתוך המס' הללו אם התוצאה הסופית של גורם חלוקה שלו תהיה 1 או 2 או 3 או 5 אז זה בסדר אך לא ניתן לחלק כלומר חלוקה בכל אחד המס' תתן מס' לא שלם כמו 7/2 וכ"ו ???

למעלה