מבנה תעודות הסל

• פותח הנושא polop
  • פורסם בתאריך

polop

New member
מבנה תעודות הסל

היי 1. איפה אוכל לראות אילו תעודות סל נסחרות בישראל? ומה הרכב תעודת הסל ? 2. האם המחיר ( קניה ומכירה) לתעודה הוא מחיר ידוע, או שהוא אינו ידוע בדומה לקרן נאמנות? 3. האם ניתן להשקיע בת. סל שבסיסה סחורות (למשל תירס...) לטווח ארוך - כ- 3 שנים ? תודה רבה

polop

New member
ועוד שאלה בבקשה

היי, איך אוכל לדעת איזו תעודה היא נזילה ואיזו תעודה היא פחות נזילה? תודה

תשובה

תעודת סל היא נייר ערך הנסחרת כמניה לכל דבר, המחקה מדד ניירות ערך (כגון: מדד ת"א 100) או מחיר סחורה (כגון: מחיר הזהב). התעודה רשומה למסחר בבורסה, ועוקבת אחר מדדים או סחורות המפורסמים בבורסות השונות. המחזיק בתעודות סל, מחזיק בעקיפין בכל מניות המדד עפ"י המשקל המדויק של כל מניה במדד. תעודות הסל ניתנות לקניה ו/או רכישה באותה הצורה בה רוכשים ומוכרים מניה רגילה, באמצעות יועץ ההשקעות בבנק או באמצעות אתרי האינטרנט הייעודיים. מהי נזילות? אחד הפרמטרים החשובים להשוואה בין תעודות סל, המחקות מדד מסוים הוא הנזילות שלהן. נזילות היא למעשה המרווח בין שערי הקניה והמכירה של תעודת הסל. ככל שהמרווח קטן יותר עלות ההשקעה בתעודה עבור הלקוח נמוכה יותר, ולהפך. בבואנו לבחון נזילות של תעודת סל יש לשים לב לשלושה פרמטרים חשובים: א. המרווח ה-“ Spread” בין מחיר קניה למכירה בשלוש השכבות שבספר הפקודות. (המרווח נמדד באחוזים, ונקרא שיעור נזילות). ב. השווי הכספי של תעודות הסל המוצע הן לקניה והן למכירה בכל שלוש השכבות שבספר הפקודות. בעת קנייה/ מכירה של תעודת סל, יש לבדוק האם השווי הכספי המופיע בשכבה הראשונה של ספר הפקודות הנו גדול מספיק בהתאם לגודל העסקה אותה רוצים לבצע. ג. ממס' עסקאות המבוצעות מידי יום בתעודה. ככל שיש יותר עסקאות בין המשקיעים בתעודה וככל שמחזורי המסחר גדולים יותר המרווח בשערי התעודה מצטמצם עוד יותר. למעשה, מספר העסקאות מעיד על טיב נזילות התעודה, ומשקף את האטרקטיביות שלה. מקווה שעזרתי, אני כאן אם יש עוד שאלות _________________________________________________________________ הנ"ל אינו בעל רשיון לייעוץ. האמור אינו מהווה ייעוץ, הזמנה, המלצה לביצוע עסקאות בסחורות ו/או ניירות ערך. קבוצת אקסלנס נשואה מנפיקה ומנהלת תעודות סל מסדרת קסם. הקבוצה, דירקטורים, עובדים, מנהלים, וחברות קשורות לה הנם ו/או עשויים להיות בעלי עניין, למכור, לקנות, להחזיק בני"ע הנזכרים בפורום. כל העושה שימוש במידע המופיע, עושה זאת על אחריותו בלבד.

polop

New member
היי אופיר. תודה רבה על העזרה ולגבי השאלה ה1

היי אופיר תודה על העזרה. לגבי ה-3 שאלות הראשונות שלי. אתה יודע אולי? תודה רבה

לגבי אופן המסחר

אתה קונה ומוכר תעודות סל בדיוק כמו מניות - יש לך את ספר הפקודות ואפשר לראות מי קונה ובכמה, מי מוכר ובכמה וכו" לגבי תעודות סל על תירס - אני אישית לא מכיר, אבל בכל אופן לרוב תעודות הסל אין מועד פקיעה (יש משהו בתשקיף ל 2030 או משהו כזה)

aeonf

New member
אתה סותר את עצמך !

או שהן פוקעות ב2030 או שהן לא פוקעות. ולמיטב זכרוני לרוב התעודות סל בארץ דווקא יש מועד פקיעה.

זה לא מדויק

גם אני בררתי את זה בעבר - בתשקיף חייב להיות מועד מסוים, שברמה העקרונית הוא יוארך סמוך ל 2030 כלומר-- אם מחר היתה שנת 2030 פורצת אל העולם - לפי מיטב הבנתי רוב התעודות היו מוציאות הודעת בורסה על הארכה (2060? :))

aeonf

New member
לגבי חלק מהתשקיפים אותם קראתי

אז בהחלט לא. במועד הפקיעה (הרחוק) תתבצע המרה אוטומטית. אבל יתכן שאתה צודק לגבי חלקם ממש לא קראתי את כולם...

למעלה