מבנה...

69mor

New member
מבנה...

היי, שאלה. אין לי רגישות- מצחצח פעמיים ביום. חוט דנטאלי וכל זה. מימין לשן החותכת התחתונה יש לי מבנה כבר בן 7 שנים אולי. אין לי בעיות כלל. הכל בסדר. צחצחתי אמש וראיתי שהשן בצבע אפור. לא כל השן רק למטה. מה זה אומר? אין לי כאבים הכל בסדר. אבל היא שינתה צבע רק בתחתית השן. לא כל השן. תודה. מאיר

האפרת שן

שלום רב ראשית, עליך להיבדק אצל רופא שיניים באופן סדיר, על מנת לוודא שאין כל בעיה בשן זו או באחרות. ברמה העקרונית: שורש של שן שעברה טיפול שורש נוטה להאפיר/להשחיר עם הזמן, תלוי בחומרי המילוי של התעלה שבהם נעשה שימוש. אזור זה של השן מצופה באמייל דק או ללא אמייל כלל, ולכן הצבע הכהה נראה שם יותר מאשר בחלקיה העליונים של השן. יש גם לוודא שאין מדובר בנסיגת חניכיים קלה באזור, אשר חשפה את השורש הכהה. בכל מקרה, העניין בר טיפול.

69mor

New member
אין לי כסף לטפל

חוץ מיזה הטיפול שורש הזה בן 9 שנים. רק עכשו ראיתי את השן מחליפה צבע למטה. אולי בכל זאת צריך רופא אהה? אבל מה זה יכול להיות חוץ מנסיגת חניכיים. אגב אין לי דלקת חניכיים אין דם. אצלי בראות הפה היא במקום הראשון בגוף. אז מה ממליצה ד"ר? מאיר

לך להיבדק

אם הכל תקין והדבר לא מפריע לך - אין צורך לעשות כלום. אם זה מפריע לך אסתטית, יש אפשרויות טיפוליות כגון הלבנה פנימית של השן, שאינה פרוצדורה יקרה במיוחד, אך יש לה גם חסרונות. אגב, גם צחצוח שיניים "נלהב" מדי עלול לגרום לנסיגת חניכיים מקומית ולשחיקת צוואר השן. גם בדברים טובים לא כדאי להגזים... בקיצור: גש לרופא השיניים שיבדוק אותך וגם ידריך אותך בנוגע לשמירה על הגיינת הפה בצורה *נכונה*.

69mor

New member
זה נכון מצד שני

אתם אומרים לצחצח לא פחות מ 7 דקות. מה אני אעשה שאני בחור נלהב. תודה לך באמת חידשת לי "אגב, גם צחצוח שיניים "נלהב" מדי עלול לגרום לנסיגת חניכיים מקומית ולשחיקת צוואר השן. גם בדברים טובים לא כדאי להגזים" יכול להיות שהצחצוח שלי נלהב. אקח לתשומת ליבי. ברשותך עוד שאלה: משתדל לאכול מתוק לפני צחצוח אבל את יודעת יש את הפיתוי. והיה ואכלתי בצהריים נאמר אגוזי מתוק או ממתק מתוק האם אפשר להמתין עד לערב לצחצוח כלומר : לא תהיה חומציות או שתיווצר לי שכבת פלאק עד לערב? תודה.

מצד שלישי...

מה זה, 7 דקות בגן עדן?...
מצחצחים כמו שצריך, לכל אדם זה ייקח פרק זמן אחר. יקירי, דחיית הצחצוח מהצהריים לערב לאחר אכילת מתוק לא תגרום לשום נזק - בהנחה שאתה לא אוכל "משהו מתוק" כל שעה, ושוב, מצחצח נכון (בערב).

69mor

New member
אהה רונית

סבבי. \זה מה שרציתי לדעת לפעמים יש לי תשוקה לאיזה אגוזי או מסתיק בומר לא יכול להתאפק ואח"כ ישר מצחצח אז א מתין לערב. גם נראה לי שאני מצחצח אגרסיבי אז אני ארגע. תבורכי.

מצד שלישי...

מה זה, 7 דקות בגן עדן?...
מצחצחים כמו שצריך, לכל אדם זה ייקח פרק זמן אחר. יקירי, דחיית הצחצוח מהצהריים לערב לאחר אכילת מתוק לא תגרום לשום נזק - בהנחה שאתה לא אוכל "משהו מתוק" כל שעה, ושוב, מצחצח נכון (בערב).

צחצוח פעמיים ביום מספק בהחלט

אין חובה לצחצח לאחר כל ביס. כפי שכבר הבנת צחצוח מוגזם עלול גם להזיק

למעלה