מבנים טרומיים

yupy9

New member
מבנים טרומיים

שלום לכם! מקווה שאני במקום הנכון... אנחנו מתעניינים לגבי קניית בית טרומי, (למגורים, לזוג), משהו כמו 3-3.5 חדרים. והשאלה היא האם מישהו פה יודע להפנות אותי לחברות שמתעסקות בזה, האם יש למישהו מושג אם רוב החברות הללו מגישות את האישורים בשם הלקוח (או שאני אמורה לעשות את זה), האם החברות הללו מאפשרות ללקוח לתכנן לבד את המבנה, והאם ניתן למצוא דבר כזה במחיר של עד מאה אלף ש"ח...? אשמח לכל פיסת מידע!

רוקוקו

New member
את רוצה טרומי או בניה קלה?

אם טרומי אז זה סיפור לא זול בכלל לגודל שאתם מחפשים. אבל אם בניה קלה אז יש את האחים ארוסי בפתח תקוה. או שפונים לאדריכל שיתכנן את הבית המבוקש ואז עם התוכניות למסגריה, בונים שלד וברזל..... ועליו בונים קירות מאחד הסוגים של הבינה הקלה. המחיר סביר. אם תזדקקו לעוד פרטים כתבו לי מסר ואני יעביר לך את הטלפון שלי. בהצלחה רוקוקו(ערן).

"אקיר"

הכי טובים בתחום אלו חברת " אקיר" נעם ומיכל יענו לכם בשמחה 03-9731024 ב 100,000 ש"ח אפשר בהחלט לקבל מבנה חדש ומכובד

מאגר

New member
../images/Emo91.gif בניה קלה או בניה טרומית

שרשורים רבים ניכתבו בפורם זה בנושא בניה קלה ובניה טרומית להלן מספר חברות העוסקות בסוגים אלה שבניה לחלקן יש אתרים באינטרנט וניתן לראות את שיטת הבניה בית ישראלי bayit-il.co.il מ.ל.ט רולאן הארגז אשטרום מבט מרין אתם יכולים להכנס לגוגל ולחפש בניה טרומית ובניה קלה ובטוח תמצאו עו מספר יצרנים צרו איתם קשר שאלו ותקבלו תשובות מדוייקות יותר לגבי מי מכין מה אמה כמה ולמה
אם תרצו אינפורמציות נוספות על סוג זה או אחר של מבנים אם יכולים ליצור איתי קשר על גבי פורום זה או במייל מצורף

בניה טרומית למגורים.

יש לבחון היטב את היתרונות והחסרונות של הבניה בקלה למגורים. כל חברה והחומר עימו היא בונה. דעתי בנושא הובעה כבר בשרשורים קודמים.... בכל מקרה חברת מ.ל.ט. איננה עוסקת בבניה למגורים פרטיים .החומר הוא בטון טרום ועלותו איננה נמוכה.

yupy9

New member
תודה לכם...

אולי אני אהיה יותר ספציפית- התכוונתי כנראה למה שאכן מכונה "בניה קלה", התכנית היא להשקיע עד מאה אלף ש"ח בבית שנגור בו אולי 4 שנים (לפני שנבנה את בית חלומותינו)- ואח"כ הבית הזה יושכר. כך שאין הכוונה לבית-לכל-החיים. אך כן חשוב שהוא יהיה עמיד (כמובן שהכל יחסי...) אם תוכלו לתת לי "טיפים" כמו- ממה להזהר, מה לברר וכו´- אני אשמח. בכל מקרה, תודה על המידע עד-כה.

רוקוקו

New member
קודם נסי לקבל כיוון כללי...

נסי לקבל איזה מפרט או תוכנית של בניה קלה מאחד החברות שאת שמם קיבלת כאן. לאחר שיהיה לך משהו ביד תכתבי לי מסר ונראה מה אפשר לשפר ולהוזיל. זכרי שכאן יש לך את מיטב בעלי המקצוע שמסוגלים לעזור לך בחינם ובתשלום בכל מקרה ומקרה (תיכנון,עיצוב,בניה,חשמל,מיזוג,איטום,ומעל קולם יושב ה"מאגר" מידע שלנו). אז רק תתחילי מאיפה שהו, ואנו כבר נעזור לך בהמשך. אני בטוח שזה יהיה זול יותר ובמיוחד טוב יותר,והכי חשוב את תהי חלק מהבניה. בהצלחה רוקוקו(ערן).

אתם יודעים מה זה לגור בבית טרומי?

כי אני, לצרי יודעת. בניה טרומית היתה נפוצה בגוש הקומוניסטי, עם תרוץ כלכלי...אז, קודם כל, זה מבנה לא לבני אנוש, הטכנולוגי מגבילה את התכנון, ותחזוקת הביניין לאחר 15-20 שנה סיות!!!! להוזיל בניה, לא בחלק השלד כדאי, כי זה, ביחס לכל העלות מקסימום 30%. דבר שיני, על המגרש, לא חובה לבנות את בית הסופי. עם תכנון חכם, עם הכנות מתוכננות של הגדלת הבית, מראש, אפשר לבנות בית בקצב אנושי, לפי התקציב שלכם, לא להיכנס למשקנתאות גדולות... כמו שכבר כתבתי, כמה פעמים, כדאי להשקיע הרבה במחשבות, אפילו לבנות קשר טוב עם אדריכל/ית, שנושם איתכם ביחד את הפרויקט, ולוקח, כאתגר לעשות בית אחרת, מאשר כווווולם בונים.

רוקוקו

New member
אווה שלום לך.

האמת שלא בדיוק בדקתי איך ומה בונים בגוש הקומוניסטי אבללללללל..... בערד ובדרום בכלל מוצבות להן שכונות שלמות של בניה טרומית ואפילו אני גרתי בבית כזה. אני לא זוכר שהיה כל כך רע !!! לטרומי יש את הבעיות שלו בדיוק כמו שלבלוק יש בעיות ולבניה קלה יש בעיות. אבל לדעתי טרומי כמו גבס תמיד אפשר לשנות...... שבת שלום ובהצלחה רוקוקו(ערן).

yupy9

New member
אווה, יש לי שאלה...

אז מה באמת כ"כ נורא בלגור בבית טרומי?! אמרת שזה נורא- אבל לא אמרת מה בדיוק... מה גם שאני מאמינה שעם כל הכבוד לבטח תהליכי הבניה היום פה בארץ שונים ביחס למה שנהוג היה בגוש הקומוניסטי אז...לא?! בכל מקרה הכוונה שלנו זה לגור בבית איזה 4 שנים בלבד ואח"כ להשכיר אותו (ולקבל את השכירות אלינו כדי להחזיר לעצמנו את ההשקעה) ורק אז לקחת משכנתא ולעבור לגור בכלל במקום אחר...- אז תודה על ההזהרות ושוב, ואשמח לשמוע מה כ"כ גרוע בבניה טרומית ממה שאת יודעת (אולי בכל זאת- שנדע "ממה להזהר")...

לא בדיוק מבינה, במה שונה תהליך

בניה, לפי משטר הפוליטי? בטון זה בטון, עץ זה עץ, אבן זה אבן, בכל משטר... בקשר לאיכות הבניה, בארץ, עוד צריכים הרבה ללמוד מכל מדינות אירופה, ללא שום קשר, שב: 50 שנים אחרונות מי הייה בשילטון... למקצועות השונות בבניה, במדינות וותיקות יש מסורת של מאות שנים...עם החלפת השילטון, לא חפכו למטומטמים האנשים, גם לא שחכו אך צריך לבנות. בבניה טרומי השתמשו במקומות, שבתוך זמן קצר היו צריכים לספק מגורים, איכות הבניה לא הייה בראש המחשבה. בארץ, מהמברות מהר היו צריכים להביר אנשים לבתים סבירים למגורים, לכן השתמשו בסוג הבניה הזאות. אנשי מקצוע בודדים במפעל שמכין את חלקי הבניין, ובשטח מרכיבים, אנשים פחות מיומנים. לאחר המלחמה, להרבה אנשים היו צריכים לבנות דירות. במדינות עשירות יותר, מאשר מדינות גוש הקומוניסטי (ולא רוצה לתת מאמר היסטורי שלם, לכן, לא אפרט) כבר בשנות השישים-שיבעים פצצו את השכונות (פיזית), בגוש, עד היום יש כאלה, בבודפשט מסביב עיר ההיסטורי, שנפגע קשות במלחמה, לשפץ אותם, כמו שצריך, רק לאחרונה יש כוח כלכלי, ולפחות הייה להם שכל לא להרוס את העיר, אלא לבנות שכונות טרומיות בפריפריה. רוקוקו, אני לא מהנדס, לכן הטכנולוגיה, שמתבסס על טכנולוגית בטון, לא חושבת, שכל-כך קל לשנות...עובדה, שבסוף מפוצצים אותם... לגור בבניינים כאלה הייה מאוד לא נעים, קשה לי להסביר, למה...אבל זה לא הייה אינדיבידואלי, כי עד היום, מי שיכול להרשות לעצמו, בורח...הורי, לאחר שגרנו כמה שנים בבניין טרומי, חפשו דירה, שבשום פנים ואופן לא יהייה טרומי... במובן, אם אתם חושבים שזה הדרך שלכם, מי אני, שאגיד לא, אבל מעניין אותי, למה טוב יותר לבנות משהו זמני, לאחר-כך לעבור למקום אחר? אני פשוט לא מבינה את השיטה...הבית לא ארבע קירות בלבד, עיקר, אם זה צמוד קרקע...המקום, הסביבה, האנשים... המילה בית מורכב יותר, מאשר קירות, לדעתי...

yupy9

New member
לא שזה כ"כ קשור...

אבל בכדי לא להשאיר אותך ב"מתח", הרעיון שלנו לבניה קלה נובע מכך שרק בעוד כ-4 שנים אנחנו נקבל סכום כסף יפה שיאפשר לנו לקחת משכנתא- ועד אז יש אפשרות להמשיך ולזרוק עד אז למעלה ממאה אלף ש"ח על דירה בשכירות, או- אופציה שניה שאנחנו בחרנו בה - להשקיע בנכס -שכשנעזוב לאחר 4 שנים, נוכל להמשיך להשכיר אותו ולקבל את הכסף אלינו... כך שיוחזר לנו כל כספינו חזרה עד הגרוש האחרון... וזה לדעתי שווה התפשרות ואולי מעט "סבל" בכך שלא נגור בבית ה"אידיאלי", אבל נחסוך עשרות אלפי שקלים שיורדים לטמיון על שכירות מבלי שנראה אותם חזרה...

אתם יכולים לבחור טכנולוגיה אחרת,

במקום הטרומי, כי גם שאתם רוצים להסכיר, ערך הנכס מתבטה בתשלום שישלמו לכם...לא מדובר לא על סבל, ולא על דירות חלומות או לא. דיברנו על שיטת תכנולוגית קונסטרוקציה, שלא ממש מוצלח, לדעתי. אפשר לבנות בצורה איכותית, ולא יקרה, כך התחלתי....

yupy9

New member
טוב אז...

את האדמה אנחנו לא קונים- המגרש שייך להורים שלי. לגבי בניה- התחלתי לשבת פה על התכנון, וכנרה שזה יהיה משהו בסדר גודל של 60 מ"ר לערך...- את חושבת שיש סיכוי לבנות בית (ולא לקנות בית טרומי או בית שעשוי בבניה קלה) ושלא יעלה על מאה אלף ש"ח?! לא יודעת, לא נשמע לי סביר... אלא אם כן את יודעת אחרת- ואז אשמח לשמוע...!

מה שעושים כאן, זה להכנס לבית דרך

הגג, במקום הכניסה... 1. יש לכם שטח שאפשר לבנות עלו (לפי חוק?), על מגרש הורך. 2. יש לכם 100000 ש"ח לבנות בית לזוג (+ כמה ילדים?) 3. את המבנה, כלל הורך, רוצים לעזוב, לאחר שתיקבלו בוחטה של כסף, ויכולים לבנות בית חלומותכם... עד כאן, הבנתי? מה עושים? אתה החלטתה, שזול לבנות בית טרומי...למה? מה עשו לך הורך, שתדביק להם פסל סביבתי מכוער בגינה שלהם?! אתה התחלתה לתכנן...יופי! איפה למדתה ארכיטקטורה? או שאתה חושב, בגלל פסל סביבתי טרומי, בגינה של ההורים המסקנים שלך, גם לא צריך מתכנן! למה, למה, למההההההההה לא לעשות את הדברים, כמו שצריך? א. תבדוק את זכויות הבניה שלך, במועצה המקומית. ב. תפנה לאדריכל/ית שקולט את כל הבעיה שלכם, קומפלט: - צרכים האישיים, מול זכויות הבניה, - תכנון מקצועי לפונקציות האמיתיות, - בדיקה של כל אפשרות, לבנות את הבית, בתוך התקציב, אבל לא לשכוח, שגם צריכים לגור שם, גם, שאתם רוצים דיירים זרים מתחת לאף של הורים שלך, המסקנים, תקבלו את שכר סביר. אז מה אגיד לך? זה לא עיניין טרומי או לא, אלא שאתה רוצה לחסוך, איפה שאין טעם, או בכלל אסור! אתה רוצה לעשות את הטעות החוזרת של הרבה ישראלים, שחושבים את עצמם מספיק מתוחכמים, כדי לדעת הכל. מקסימום נשאל שאילות באינטרנט... לבנות בית, או רק תוספת בניה, לא מתחיל בשאילה טרומי - ועכשיו כולם יכולים להתנפל עלי שוב, אבל כן, אני חייבת להגיד עוד פעם: דבר ראשון = להתקשר למתכנן מקצועי ! לא זול, אלא טוב!!!!!! אולי, אתה עוזב את הפורום, בגלל שאני לו נחמדה אלך, אבל אם מחר תתחיל לחפש אדריכל, ואתה תעסוק במקצוע שלך, לא במה שלא יודעת, עשיתי, מה שחושב נכון לעשות. כי עולם הווירטואלי נחמד, אבל לא במקום האמיתי!
אווה

רוקוקו

New member
אוווווווווווווווה אולי מים קרים?

אווה יקירה שלי לפני שאדם פונה למתכנן מקצועי הוא חיייייייייב לדעת מה הוא רוצה!!! אז בבקשה ממך אווה ועם כל הכבוד לך ולמקצוע שלך אבל לא תמיד אדם חייב איש חיצוני שיתכנן לו איך יראה הבית שלו ואיך יראה חשבון הבנק שלו אחרי אותו אדם!!! אני אישדית חושב שהאדריכל הכי טוב בעולם הוא קודם כל אדם,אמן ויוצר, ורק אחרי זה הוא בעל מקצוע. רק להביא לך דוגמה קטנה אווה. שנים אני עובד מול מעצבי פנים ואת רובם (רק אלו שפגשתי) אני לא סובל ובמיוחד את הטעם שלהם שלא מצליחים לקשר בין הרצון שלהם לשדוד כסף לבין האפשרות לחיות אחרי זה בבית שהם עיצבו. אבללללללללללל ערב אחד ישבתי בקבוצה של בעלי מקצוע ופגשתי שם מעצבת שלא שאלתי אותה מה היא למדה וכמה שנים אבל אהבתי את הראש שלה ואת הקו הכללי שלה והיא בדיוק האדם שאני חיפשתי לי והיא תעצב לי את הבית הבא שלי (רק אם תסכימי רחל). אווה חביבתי נסי להגמיש קצת את הקו שלך כי כאן בישראל אנשים אוהבים להיות הכל. זאת הסיבה שאני תמיד מוכן להסביר ולעזור ולמכור קצת מהידע שלי לחברים כאן. ונסי לזכור דבר קטן שאמרתי לך במפגש......"הדרך של כולם נכונה רק שאני בחרתי בדרך אחרת ובעל המקצוע הקודם בחר בדרך שלו" אין דבר מושלם אווה כי אם היה כזה אני הייתי יושב בבית בלי עבודה!!! בהצלחה רוקוקו (ערן).

לא השתחנתי רוקקקקקו, ידידי!

בעצמך אומר את החפך: יש כמו רחל, יש כמו סיגל,.....אנשי מקצוע טובים, שנושמים ביחד עם הלקוח! אולי לא פשוט למצוא אותם בין ארימה של זבל המקצוע, כי מסכימה, שבכל מקצועות הבניה, מהמתכננים עד השיפוצנ´יקים יש הרבהגרועים...לכן ניראה הארץ כל-כך רע, מקרוב. אבל יש אנשי מקצוע טובים, אחראיים, פדנטים פה ושם - לבטר על השרות, שיכולים לתת, פשוט טיפשוט!!!!! תהרגו אותי, לא מוכנה לקבל, שבן אדם, שבחיים שלו לא ידע, מה זה בניה, יכול לתכנן לבד!!!!! גם סיגל כתבה את זה כבר, וכל מי שעובד בצורה יסודית, יודעה, קודם צריך להכנס לאישיות הלקוח, כמו פסיכולוג, אם תרצה...אולי קשה לך להאמין, אבל אחרי תקופה של תכנון, וליווי הבניה, יודעת יותר על הלקוחות שלי, מאשר בני זוג אחד על שיני! לא צחוק!!!!אבל בגלל זה גם, האנשים מרוצים בסוף, ומרגישים שעשנו ביחד את הבית שלהם, לא תכננתי לעצמי, אלא הכל עבורם!!!! לטכנופסיכולוגים (עכשיו נתתי של ליצורים כאלה, של מתכננים) אין תיק עבודה מסודר, עם צילומים מרשימים, כי זה לא מטרתם. לתכנון טוב, אין קשר לטעם!!!! גם לאישה, שרוצה לכניס בובות פורצלן, שבה לי להקי עלהם, יכולה לתת שרות תכנון, עד שהיא זכוכה למקצועניות! לא אצלם את התוצעות, אבל הלקוח מרוצה, עשיתי את עבודתי. בגלל רופאי שיניים חמדנים, וגרועים, לא נטפל בשיניים שלנו? כל מטרתי בפורום, להרחיב את ידע של האנשים הלא מקצוענים, לא כדי שיעשו דברים בעצמהם, אלא, שידעו, אך לבחור אנשי מקצוע טובים, לבחין בין טוב, בינוני ורע, לעשות סדר עדיפויות נכון יותר.... אתה יודעה מה חבדל בין פיקח לבין חכם? חכם לא נכנס לצרות, שפיקח יכול לצאת ממנם! הארץ מעלה באנשים פיקחים, אני רוצה יותר חכמים!!!!!!!!!!!!!!!!! ועדיין ידידך: אווה

yupy9

New member
רק בגלל ההתרגשות וההתנפלות שלך אני

עונה... (
) 1. כבר הוצאנו זכויות בניה, וכן ניתן להקים עוד מבנה בחצר. 2. אני מעצבת פנים במיקצועי- אני לא צריכה שאף אחד יעשה לי את עבודת התכנון. 3.השטח מרוחק מבית הורי (מדובר על חצר ענקית של מ"ס דונמים!) 4.לאחר שיחזירו לנו את עליות המבנה מהשכירות- הנכס יעבור לרשות הורי והם ימשיכו להנות מההכנסה. (שלא דרשה כל השקעה מצידם) לא ממש ברורה לי תרבות הדיון שלך- אבל נו מילא, בכל מקרה אני מניחה שהשרשור הזה מיצא את עצמו... ואני אסיים שוב- בתודה לערן על המידע המועיל!

למעלה