מבצע דניאלה

shellyland

New member
מבצע דניאלה

לקראת בואה של דינאלה מרקורי לארץ ביום שלישי הקרוב, תפוז ופורום תרבות ומוזיקה ברזילאית מחלקים לכם פרסים. ספרו לנו על החוייה האישית שלכם מהופעה ברזילאית כלשהי וזכו בפרסים! הסיפורים שלכם יעלו להצבעת הגולשים בתפוז ביום ראשון שאחרי ההופעה (15/7) ואלה שיקבלו הכי הרבה קולות יזכו בדיסק-און-קי מתנת תפוז אנשים ובכניסה זוגית למסיבה הברזילאית הכי חמה בארץ בהאני-ביץ', מתנת I Love Brasil.

flushentzouk

New member
סאובדור דה באיה

האמת שלפני שנה וחצי הייתי בקרנבל בסאובדור ואז היתה שם הופעה של דינאלה והיה ממש מטורף. רק חבל שבאמצע ההופעה מזמז אותי איזה ברזילאי והרים לי את המצלמה... מזל שהיא היתה חד פעמית!!! אבל בגלל זה הלכו לי כל התמונות שלי מהקרנבל ונשארו רק תמונות של חברים.

XUXA141

New member
לגנוב מצלמה חד פעמית?

הוא ממש אדיוט. גם אני בסלבדור צילמתי עם מצלמה חד פעמית והקפדתי להשאיר את הקרטון הצבעוני עליה כדי שכוווווללללללםםםם ידעו שזו מצלמה חד פעמית. ולא היתה שום בעיה עם זה.

flushentzouk

New member
נכון

אבל הוא לא ידע רק אחרי שהוא הוציא אותה מהכיס וברח הוא הבין ...

Canta Brasil

New member
אמא שלי ראתה פעם באוטובוס

שגונבים מאשה תכשיטים מפלסטיק, טכשהיא אמרה לגנב שמדובר בביז'וטריה (תכשיטים לא יקרים, בניגוד ל-ז'ויה) הוא ענה לה: "זה בסדר, גם את זה יש לי איפה למכור..."

מרחובות ריו

כולם אמרו לי , תשמע תזהר מסוכן שם ..בריו. ואני הגעתי ולא הצלחתי למחוק את החיוך, נגמר שבוע העבודה , והגיע סוף השבוע ואני מטייל לי לאורך החופים, וברחובות חוצה סמטאות קטנות כבישים ראשיים. והחיוך..והריחוף ולא מרגיש שום סכנה. אחר צהריים אחד , עברתי לי צומת ( מעבר חציה בירוק ) ומולי ניגשת בחורה צעירה מאוד ..מסטולית מאוד .. ואומרת לי משהו,, אני מיישר את המבט וממשיך לצעוד. ואז שכבר הגעתי למדרכה השניה ..אני מרגיש מישהו מסובב אותי מאחור. מולי נעמד קוף מכוער ועצבני וכנראה גם מאוד מאוד מסטול וצורח לי משהו בפרצוף. כנראה לא אהב שהתעלמתי מהחברה שלו שרצתה כסף. היה לי תיק על הגב, בקבוק מים ביד ...ואני עומד מולו ושותה..בשלווה אלוהית. הכל לקח שניות. אני קולט מהמבטים של העוברים ושבים תושבי ריו היקרים שמשהו לא טוב קורה פה. אלפית שניה ואני מקבל כפה לאוזן, יד נשלחת לצוואר ומושכת את התליון שהיה לי ( זכרון מהודו שלא הורדתי מצווארי במשך יותר מ 10 שנים) . הסתובבתי,,, ופשוט לתדהמת כל הסובבים שמלמלו אחד לשני ..איזה לא נעים שככה מתנהגים לתיירים ...הסתובבתי והמשכתי בהליכה רגילה ,,,כאילו לא קרה כלום.. בערב הבנתי 2 דברים : 1. אני לא אתן לבבונים נרקומנים להרוס לי חוויה לא חשוב איפה אני נמצא בעולם. 2. הסתיימה לה התקופה ההודית בחיי.

Canta Brasil

New member
אותי מעולם לא שדדו בריו. לא יודעת איך.

אבל סיפורים על כאלה שכן יש לי מכאן ועד... ריו.

../images/Emo6.gif בעיקר שתי המסקנות בסוף.

בהחלט שווה זכייה, למרות שהוא לא בתחרות. בפעם הבאה שנפגש אני אתן לך פרס.

הדסיניה

New member
לא נשדדתי

אותי לא שדדו בריו, כנראה בגלל שהייתי צמודה לחבר שלי שהוא לא רק ברזילאי, אלא גם מריו, ששמר עליי מפני אנשים רעים!!!!!! אני רוצה לחזור לשם כל כך!!!!!!!!!!!!

waveGilad

New member
המפגש שלי ושל שר התרבות

אתחיל במספר מילים שיעלו זכרונות נעימים... סאו פאולו, ערב, הופעה סיפור שהיה כך היה אחרי ששמעתי על סאו פאולו - העיר השנייה בגודלה בעולם, החלטתי שחובה לסוע לשם כי כנראה מה שקורה בברזיל קורה שם. הגעתי לפוסדה חמודה, והתחלתי לרחרח מסביב בעיר - העיר עמוסה במוסיקה מכל הסוגים, ואני כצרכן של מוסיקה ברזילאית לוריד ניצלתי כל הזדמנות - אם זה ללכת ברחוב ולעצור ליד שלישיות נגנים שמנגנים סמבה, אם זה לצאת למועדונים שמנגנים ובהם רוקדים, לשבת בפאבים שמנגנים MPB, פשוט העיר הזאת מציעה את כל המגווון האמיתי של מוזיקה בברזיל - זה לא רק סמבה בקרנבל. האנשים שם חיים את המוסיקה והקצב, זה לא יאמן, אם היתה פה הבמה הייתי מספר על כפר דייגים, שישבתי ערב שלם עם חבורת דייגים שניגנה על גיטרה עם מיתר חסר ובקבוק של קשאסה, או על הערב שהתמשך עד הבוקר, במעונות הסטודנטיות שהייתי במסיבה וכל מה שעשו במסיבה היה לשבת ולנגן ולאלתר מוסיקה - ושבגלל שהייתי ממש מוצלח נתנו לי לנגן על מחבת ... לא תאמינו איזה כייף היה ואיזה מוזיקה יצאה !!! בכל מקרה אנחנו עוסקים בהופעה, אחרי מספר ימים של יציאות והנאה בסאו פאולו, ידידה ברזילאית שלי סיפרה לי שיש הופעה שעלולה לעניין אותי, לרגל חג מקומי, עיריית סאו פאולו החליטה לערוך קונצרט חינם לאזרחים היא אמרה לי - "יעלו כל מיני להקות וזמרים - בטח את רובם אתה לא מכיר, אבל על ג'ילברטו ג'יל בטח שמעת" ביקשתי ממנה שתחזור על השם, כי היה לי קצת קשה לנשום... ג'ילברטו ג'יל מופיע ??? אמרתי לה שאני בטוח מגיע, וחיכיתי לערב. בערב, היא הגיעה, אספה אותי, ונסענו לפארק, אין מה להגיד - הייתה אווירה מדהימה, כולם נהרו לפארק עם מדשאה גדולה (ככה אני מדמיין את וודסטוק) וכולם היו שמחים, הביאו גיטרות, יין, שמיכות פיקניק. והיה קהל מגוון - מילדים על אופני BMX עד זקנים עם מקלות הליכה - אחרי הכל - ג'יל הוא קונצנזוס בברזיל עוד יותר ממה שהוא בעולם. הגענו - מוקדם כדי להיות ליד הבמה, הערב החל - להקות חימום, נאומים שלא הבנתי, ובסוף עלה המלך, את תיאור ההופעה אתן לכם לדמיין...

ברזיל שלי (שורה , בוכה מצער הגעגועים.... ../images/Emo7.gif

ברזיל שלי. כזכור לכם, אני חובב מוזיקה ברזילאית שנים רבות, מאז אורפיאו נגרו 1960.... (תעשו חשבון). אני אוהב גם סוגי מוזיקה נוספים מוזיקה "רצינית" וג"ז. לפני כמה שנים עברתי התקף לב ומאז אני בטיפול. לפני כ- שנתיים המצב שלי החמיר (בינתיים השתפר – לא לדאוג) . החלטתי שאני מגשים חלום חיים ונוסע לברזיל, קראתי גם בפורום ובפורטל שלכם, ולא הצלחתי להבין מי ומתי בקרנבלים, וכן ראיתי את הסרט "עיר האלוהים" ושמעתי עוד סיפורים ופחדתי ליסוע לבד. אני גם לא בגיל של תרמילאי, וכן יש לי בעיות רפואיות נוספות. לכן הצטרפתי עם אישתי לטיול מאורגן של חברת נתור עם המדריך רוברטו מננגר שהיה מאורגן מ*צ*וי*י*ן ! הטיול כלל גם 3 ימים בבויינוס איירס. שם בשוק בלה-בוקה כבר פגשתי מוכרות ברזילאיות ורקדתי איתן למבדה, אין בזה סכנה בגלל הכרס שלי. מכל 18 ימי הטיול לא היה יום אחד משעמם או בלי מוזיקה ! בגבול בין שתי ערי האיגואסו היינו צריכים להמתין כ- 15 דקות לבדיקת דרכונים. ראיתי את השלט "BRASIL " ולא יכולתי להתאפק ירדתי והתחלתי לרקוד בעצמי תוך שירה (כמעט כמו דינאלה...) "הרכבת של השעה 11". מייד צצו 5-6 חברה בני 15-17 עם פנדרו וקוויקה ואולי עוד כלים ועשו לי בטוקדה על המקום !!!!! – זה לא אחלה חוויה שבעולם ??? כל האוטובוס עם התיירים הישראלים הסתכלו עלי כמו על מולטית שאיבדה את החזיה. אמרתי להם "תקפצו לי, שילמתי 7000$ עבור הרגע הזה". עברנו את הגבול והלכנו לאיגואסו הבזילאית. שם היתה חנות עם מזוג אויר. תפסתי את המוכרות והרקדתי אותן. כל החולצות משם שמורות עימי עד היום. בערב הגענו למלון בפוס דו איגואסו שם ניגנה להקה את כל הלהיטים הברזילאיים המוכרים. שתתי קייפיריניה עד שהתמסתלתי לגמרי ורקדתי כל הלילה (אישתי הלכה לישון), תפסתי ברזילאיות.... המשך יבוא.

למעלה