המפגש שלי ושל שר התרבות
אתחיל במספר מילים שיעלו זכרונות נעימים... סאו פאולו, ערב, הופעה סיפור שהיה כך היה אחרי ששמעתי על סאו פאולו - העיר השנייה בגודלה בעולם, החלטתי שחובה לסוע לשם כי כנראה מה שקורה בברזיל קורה שם. הגעתי לפוסדה חמודה, והתחלתי לרחרח מסביב בעיר - העיר עמוסה במוסיקה מכל הסוגים, ואני כצרכן של מוסיקה ברזילאית לוריד ניצלתי כל הזדמנות - אם זה ללכת ברחוב ולעצור ליד שלישיות נגנים שמנגנים סמבה, אם זה לצאת למועדונים שמנגנים ובהם רוקדים, לשבת בפאבים שמנגנים MPB, פשוט העיר הזאת מציעה את כל המגווון האמיתי של מוזיקה בברזיל - זה לא רק סמבה בקרנבל. האנשים שם חיים את המוסיקה והקצב, זה לא יאמן, אם היתה פה הבמה הייתי מספר על כפר דייגים, שישבתי ערב שלם עם חבורת דייגים שניגנה על גיטרה עם מיתר חסר ובקבוק של קשאסה, או על הערב שהתמשך עד הבוקר, במעונות הסטודנטיות שהייתי במסיבה וכל מה שעשו במסיבה היה לשבת ולנגן ולאלתר מוסיקה - ושבגלל שהייתי ממש מוצלח נתנו לי לנגן על מחבת ... לא תאמינו איזה כייף היה ואיזה מוזיקה יצאה !!! בכל מקרה אנחנו עוסקים בהופעה, אחרי מספר ימים של יציאות והנאה בסאו פאולו, ידידה ברזילאית שלי סיפרה לי שיש הופעה שעלולה לעניין אותי, לרגל חג מקומי, עיריית סאו פאולו החליטה לערוך קונצרט חינם לאזרחים היא אמרה לי - "יעלו כל מיני להקות וזמרים - בטח את רובם אתה לא מכיר, אבל על ג'ילברטו ג'יל בטח שמעת" ביקשתי ממנה שתחזור על השם, כי היה לי קצת קשה לנשום... ג'ילברטו ג'יל מופיע ??? אמרתי לה שאני בטוח מגיע, וחיכיתי לערב. בערב, היא הגיעה, אספה אותי, ונסענו לפארק, אין מה להגיד - הייתה אווירה מדהימה, כולם נהרו לפארק עם מדשאה גדולה (ככה אני מדמיין את וודסטוק) וכולם היו שמחים, הביאו גיטרות, יין, שמיכות פיקניק. והיה קהל מגוון - מילדים על אופני BMX עד זקנים עם מקלות הליכה - אחרי הכל - ג'יל הוא קונצנזוס בברזיל עוד יותר ממה שהוא בעולם. הגענו - מוקדם כדי להיות ליד הבמה, הערב החל - להקות חימום, נאומים שלא הבנתי, ובסוף עלה המלך, את תיאור ההופעה אתן לכם לדמיין...