מבצע המלץ על ספר

lily kane

New member
מבצע המלץ על ספר

היי אני עובדת עכשיו בספריה בדיבור עם ידידה שלי שמבינה היטב בתחום נאמר כי קיים
רק ספר אחד הנקרא פשוט גנדר קוויר
(אני ארשום מחר את המחבר)
חיפוש קצרצר העלה את הרשימה הבאה בספרים על מגדר
אז רציתי לשאול האם קראתם ספר על מגדר או טרנסגנדריות או גנדר קוויריות
שהייתם מלמצים עליו

ליזי133

New member
אני אישית לא קראתי....

לא ספר, ובקושי מאמרים על זה וכו'...
בעיקר כי זה נושא דיי רגיש, ואני קוראת עליו או משהו כזה רק לפעמים....
אבל מעניין ונחמד וטוב והכל שקיים חומר על זה, שמאמרים, בספרים וכו'....

lily kane

New member
בהחלט

אני גם מקווה שיהיה עוד יותר ספרים ספצפית על גנדר קוויריות אבל אני שמח שיש בכלל כי זה כבר הבדל מהרבה שנים עברו.

ואוו

בדיוק עכשיו אני קוראת ספר מדהים, זה על שוביניזם זכרי, והשם שלו, כמה מפתיע, זה "שוביניזם זכרי". הסופר מייקל קורדה. ממליצה בעיקר על הפרק האחרון, שם יש תיאור מדהים של ההרגשה של אישה שסובלת מהיחס של העולם הגברי לנשים, ועל מה שאולי אפשר לעשות. יש המון מה לדבר על הספר הזה
זה מעניין כי לדעתי אי אפשר לדבר על מגדר ועל זהות מגדרית בלי לבחון את הסוגיא הזו לעומקיה

lily kane

New member
זה נשמע מרתק אני אחפש אותו

אגב האם יש שם גם על הדיכוי שגברים עצמם עוברים בשובינזם
ברור שהוא קטן לאין שעור מזה שעוברות נשים אבל יש כאילו נטייה להשתיק את כך שהשובינזם בחברה שאנו חיים מדכאת את כולם. (נשים, גברים, בין המגדרים, ילדים וזקנים כאחד)

יש

שם גם דיון רחב על הסבל הגברי שהשוביניזם גורם, יותר מהכיוון של "כל דיכוי מוביל למלחמה", כך שהגברים המדכאים מקבלים מלחמה, אבל הפחד של גברים לאבד את ה"גבריות" שלהם הוא חזק מדי לכן הם רוצים בשוביניזם

lily kane

New member
נשמע מצויין

ובאמת נכון נשאלת השאלה למה אנשים רוצים את זה בכלל

snoopytush

New member
ואולי פשוט הגברים התרגלו למחשבה שוביניסטית

ולכן מחזיקים בה?
כמו שדתיים התרגלו למחשבה אחרת אז הם מחזיקים בה?

lily kane

New member
אני לא מסכים

דתיים ובעיקר החרדים שבניהם
עברו שטיפת מוח מגיל מאוד צעיר
ועברו חברה אחרת ותהליכי החלטתות לגמרי אחרות

זה לא שדתיים התרגלו זה שדתיים למודים את זה מגיל 0
ואלו שלא מסתדרים לרוב עוזבים את הדת
או מכחישים בסתר כדי לא לאבד את משפחתם

אני לא ממש מסכימה

אני למשל דתיה מבחירה, מתוך הכרה שלמה
והייתי בהרבה מצבים שכבר כמעט ויתרתי על הדת ועשיתי בחינה מחדש והגעתי להכרה שזו אמת.
על כל חינוך של ילד אפשר להגיד שזה שטיפת מוח. זה להכניס לו כל מיני ערכים לראש מגיל אפס. השאלה היחידה היא
באילו ערכים אתה מאמין.
ולמרות שיש כמה עניינים שבהם אני והדת בתהליך בירור, אני לא אעזוב את שאר החלקים של הדת.
ואני לא דתיה בגלל המשפחה כי המשפחה שלי לא תשנה את היחס אלי אם אני לא אהיה דתיה. (יש לי אחות אחת שהיא לא דתיה)

אני כן מסכימה לגבי הרבה חרדים, וחלק מהדתיים, שהחינוך שלהם כולל צרות אופקים והעדר מחשבה חופשית, ועוד כל מיני מרעין בישין. בקיצור הכל תלוי בגישה.

lily kane

New member
זכותך המלאה

דברתי בעיקר על החינוך הדתי חרדי
ברמה מסוימת אכן כל לימוד יכולה להיות שתיפת מוח אם היא מוחקת אפשרות של צורת חשיבה אחרת ואת הלגיטמיות של חשיבה שונה.

אני בהחלט יכול להבין מדוע אדם צריך דת
ובהחלט לא נגד רוחניות כלל אבל זה לא סוד שאני לא מתחברת ליהדות

זה נכון במידה מסויימת

גברים התרגלו לחשוב שגבריות=שוביניזם, בלי לפרט עכשיו כי אין לי כח
אבל ההרגל הזה חקוק בעצמות כבר מאות ואולי אלפי שנים, שזה חלק בלתי נפרד כמעט מכל גבר, מכל מה שנחשב בחברה שלנו כגברי

Apikachu L

New member
"הצד האפל של החושך"/ אורסולה ק' לגווין

מומלץ ביותר. אשמח להשאיל למי שרוצה.
זה פרוזה ולא משהו מסויים בנושא, אבל מתאר עולם שבו אנשים אינם זכרים או נקבות, פרט לתקופה מסויימת בחודש בה הם או זה או זה, באופן משתנה.

Apikachu L

New member
*צד שמאל של החושך

לא הצד האפל. כנראה יש לי מצב רוח קרבי...

ליזי133

New member
מזכיר לי....

אנימה שצפיתי בה, שזה מתאם עולם שבו כולם/ן נולדים בנות (נקבות) ובגיל 17 (נדמה לי שזה 17) הולכים לאיזה מקום ובוחרים סופית את זה.
בעיקרון דיברו על זה לא כל כך הרבה באנימה, כי הפוקוס היה על משהו אחר ודברים אחרים, אבל זה העולם שהם חיות/יים בו.

lily kane

New member
איך הם יכולים לבחור

רוב הסיכוי שהרוב יבחרו את זה כי איך הם יכולים לבחור בבטחון מגדר שהם לא מכירים כמעט כלל

למעלה