"מבצע חיסול"

Casus Belli

New member
"מבצע חיסול"

בסביבות השעה 12:00 היום (רביעי) כוחות צה"ל חיסלו בכיר של החמאס בשכם. לפי מקורות ביטחוניים מכוניתו של האיש נפגעה פגיעה ישירה מירי טילי נ"ט והוא נהרג במקום. שאלתי היא: מי מוציא לפועל חיסולים מסוג זה? האם יחידת מגלן היא ש"שיפדה" את ה BMW של פעיל החמאס, דראווזי? כל הכבוד לצה"ל, Casus

עוד מעט

New member
הלוואי שזה מגלן-אני הולך לשם מחר...

בערך...אחרי טירונות צנחנים..

Casus Belli

New member
לפי עיתון מעריב (של אתמול)...

החיסול בוצע ע"י "חיילי יחידת עילית בצה"ל". קרוב לוודאי שאלו היו חיילי יחידת מגלן (להערכתי) שירו את הטילים החכמים מהר עיבל (ומי יודע... אולי אפילו צוות 6
).

אמיר גל

New member
לקסוס בלי

אולי אתה חושב שזה מגלן אבל זה בוצע בידי פלוגת עורב של אחת החטיבות נראה לי שזה או הנח"ל או גבעתי כי זה סוג הטילים שירו על המחבל אמיר.

עוד מעט

New member
לאמיר

שמודיעים על יחידה מובחרת שמשתמשת בטילי נ"ט מתכוונים למגלן...

Casus Belli

New member
לאמיר גל

ישנן מספר נקודות הגורמות לי לחשוב (ובצדק - אתה תחליט) שאת ה"סיכול הממוקד" ביצעה יחידת מגלן: 1. היא יחידת נ"ט המתמחה בפעולות כירורגיות (כגון זאת), בניגוד לפלוגות הנ"ט (שפחות מתמחות בנידון). 2. העיתונות (או בעיתון מעריב של יום ה´, תסתכל בעצמך) התייחסה ליחידה שביצעה את הפעולה כ"יחידת עילית", מה שמחזק את ההשערות בקשר לסיירת מגלן. עוד נקודות בקשר להודעתך: 1. גבעתי כעת מוצבת ברצועת עזה, ואני בספק אם ישלחו את הפלנ"ט שלה לשכם. בקשר לנח"ל - אני כמעט בטוח שחטיבת הנח"ל אינה מוצבת (כעת) בשכם בכלל, ובהר עיבל בפרט. 2. אין לי מושג מאיפה אתה יודע שהחיסול התבצע ע"י טילי עורב, ואני אשמח אם תשתף אותי במקור המידע שלך. 3. טיל המפץ שבשימוש סיירת מגלן דומה מאוד לטיל ה TOW 2 (או בשמו העיברי - עורב), ולכן הגיוני שהתבלבלת בין השניים. רציתי לצרף לך קישור למהדורת מעריב של יום ה´, אבל הארכיון שלהם מתעדכן רק מחר. מצטער. שבת שלום, Casus

אמיר גל

New member
לקסוס בלי

צודק טילי נ"ט לא עושים עורב אבל יש עוד יחידות שמשתמשות בטילים דומים חוץ ממגלן כמו: יש יחידה מיוחדת בשיריון שיש להם אותם טילים יחידת הנ"ט של צה"ל ועוד מקומות מי שיוכל לתת לנו את התשובה זה רק צה"ל אבל זה מסווג אז אנחנו יכולים רק להתווכח מי יכול לעשות את זה אבל לא נדע מי באמת עשה את זה אמיר.

Casus Belli

New member
בדיוק... ולכן ההשערה שלי היא...

רק בגדר השערה. יום טוב, Casus נ.ב - אם אתה מתעניין בחיסולים תן לי להמליץ לך על כתבה מצויינת בהקשר לחיסולים (וכל מה שמסביב) בעיתון "מעריב" של היום, מוסף "סופשבוע", עמוד 18, "יורים ולא בוכים". מומלץ בחום. במקרה ואין בהישג ידך עיתון "מעריב", הקישור למטה מפנה אותך ישירות לכתבה (קצת ארוך).

קסיוס צודק.

טיל המפץ שמשתמשת בו מגלן הוא גירסה מונחית ליזר של העורב. כך שמי שלא מכיר סביר להניח שיתבלבל בין השניים.

עוד מעט

New member
אמיר- זה נכון שיש יחידה כזאת אך היא

לא נחשבת ל"יחידה עילית"... הבנת? אז זה אומר שזה מגלן כנראה..

information

New member
כל אחד יכול ללחוץ על ההדק...

שכחתם מי עומד מאחורי כל המבצע הזה: מודיעין!

אמיר גל

New member
לעוד מעט

יש הרבה יחידות עילית שאף אחד לא מכיר אותם ואף אחד לא יודע את קיומן שמתמחות בכל מיני סוגים של נשק כולל טילי נ"ט ונמצאות כיום בשטחים אז המגוון הוא רחב ושוב אנחנו יכולים רק לשער מי זה יכול להיות אמיר.

למעלה