מבצע ריינהרד - תמונות

Juramento

New member
מבצע ריינהרד - תמונות

מבצע ריינהרד הוא בעצם מבצע ההכחדה של יהודי הגנרל-גוברנאמן בפולין הכבושה במסגרת "הפתרון הסופי". במסגרתו הוקמו שלושה מחנות השמדה: בלז'ץ, סוביבור וטרבלינקה. המחנות הוקמו ליד מסילות ברזל, באזורים מבודדים ובקרבת גבול פולין המזרחי. המבצע התנהל בין מרס 1942 לנובמבר 1943, ונרצחו בו יותר משני מיליון מיהודי הגנרל-גוברנאמן.

Juramento

New member
בז'לץ

אשה ממתינה למותה הקרב. חשוב לזכור כי המחנות במסגרת מבצע ריינהרד שונים ממחנות ההשמדה "המודרניים" יותר בשני תכונות מרכזיות: שיטת הרצח ושיטת אכלוס המחנה. במחנות ריינהרד כמעט ולא היו מגורים - מי שבא נרצח במיידי.

Juramento

New member
בז'לץ

הזונגרקומנדו מחנה בז'לץ. זונדר(מיוחד) קומנדו(קבוצת עבודה) - קבוצת עבודה מיוחדת של אנשים שהיו אחראיים להכניס את הנרצחים לתאי הגאזים, ולאחר הרצח להוציא את הגופות ולשורפן.

Juramento

New member
סוביבור

חברי תנועת ההתנגדות בסוביבור. אני מניח שמי שהיה בפולין ראה בדרך לטרבלינקה את הסרט "הבריחה מסוביבור".

Juramento

New member
טרבלינקה

תמונה נדירה מאוד - קבוצת עבודה שמכינה פיר לשריפת גופות(כמו שיש במוזיאון המחנה כיום).

Juramento

New member
עלוה

אף פעם לא ידעתי איך אומרים את זה נכון...אז מדריך - תקן אותנו בבקשה חח

איזה נוסטלגיה עשית לי../images/Emo77.gif

למרות שזה מזכיר לי כיתה י"א
כשרשמת: בלזץ, סוביבור וטרבלינקה נזכרתי באיך שלמדתי תשמות של השמות בעל פה בדיוק באותו סדר.... ואז, זה מה שזה היה, סה"כ שמות, ועכשיו חשבתי על זה שבעצם הייתי בטרבלינקה.... גא"ד, זה ממש קשה לעכל!!

Juramento

New member
את התמונותהספציפיות הללו צילמו

הנאצים. הנאצים התפארו במעשי הזוועה שביצעו ולכן למרות שאנו חושבים כי הפן של השמדת היהודים הוא הפן הכי פחות מתועד זה לא ממש נכון...

אה, עכשיו הבנתי../images/Emo77.gif

כי חשבתי שהם לא רצו שאנשים יידעו מה הם עושים, בגלל זה הם גם מחקו כל זכר לטרבלינקה
חארות

lihi r

New member
מחזיר אחורה

לראות את כל התמונות האלה מחזיר אותי אחורה למסע שלי שהיה כמעט לפני שנה התמונה שהכי ריגשה אותי היא התמונה של פסי הרכבת לסוביבור לא יודעת למה אבל התונות של פסי הרכבת תמיד מרגשות אותי

mayamoreno2001

New member
תמונות מזויעות

קשה לקלוט שהם צילמה כי הם נהנו מזה לראות תאנשים סובלים.. זה נוראי...

למעלה