מבקרת לבקש מידע

מבקרת לבקש מידע

אני שוקלת לדחות את חיסון mmrv ואולי גם לא לחסן נגד אבעבועות רוח. הנחתי שכאן אמצא מבינים בנושא,

1. האם אפשר להתחסן ל- mmr בטיפת חלב או שהם לא עושים את זה? אם לא בטיפת חלב, אז איך?
2. מבחינת הסיכונים, האם יש הבדל משמעותי בדחייה לגיל שנתיים או שאם דוחים רק בשנה אז אין לזה משמעות? אני לא מצפה לתשובה מדעית רפואית, רק מה שידוע לכם.
3. ידוע לי שהתפרצויות חצבת אינן נדירות, מה לגבי חזרת?
4. האם למישהו ידוע עד כמה נפוצה פגיעה בפוריות עקב הידבקות בחזרת אצל בנים?

תודה מראש...
 

nightriders

New member
לגבי סעיף 4

אני מקווה שאני זוכר את האחוזים נכון, אבל גם אם לא, אני יכול להבטיח שהסטייה שלי קטנה.

קודם כל עד כמה שידוע לי הסיבוך של אורכיטיס (דלקת אשכים) מתרחש אופייני למתבגרים ולא לתינוקות /ילדים.

כדי לגרום לעקרות יש צורך באורכיטיס דו צדדי (יש לנו שתי ביצים) שיגרום גם לאטרופיה.

האחוזים הם כדלקמן:

בכ 30% במהמקרים יש אורכיטיס
בכ 15% ממקרי האורכיטיס הוא דו צדדי.
ב 50% מהמקרים יש אטרופיה.

כיוון שיש צורך בכל אחד מהתנאים ועד כמה שידוע לי אין תלות בין המשתנים - הדרך להעריך את הסיכון היא מכפלה שלהם :

0.3*0.15*0.5

במאמר מוסגר בנוסף לאורכיטיס ישנם סיבוכים נוספים (מנינגיטיס, פנקראטיטיס).
 
חיסון MMR

שלום לחיפאית המצויה וברוכה הבאה לפורום.

1. את יכולה לדרוש את חיסון ה MMR ואם לא יהיה להם, את יכולה לפנות ללשכת הבריאות של משרד הבריאות באזור מגורייך ולבקש את חיסון ה MMR (ללא מרכבי האבעבועות רוח). זה לא שהם יברכו אותך על זה, אבל אני מניח שאם תאמרי להם שאין מצב שאת מחסנת נגד אבעבועות רוח, והסיכוי היחידי שתחסני ב MMR זה אם יהיה את ה MMR בנפרד - אולי ייתרצו. שמעתי על כוונות להפסיק לשווק את חיסון ה MMR בנפרד בישראל, לא יודע היכן זה עומד כרגע. נתון נוסף, זכרי שבארה"ב החליטו להפריד את הת MMRV לשני חיסונים, בשל ריבוי תופעות לוואי בחיסון המשולב בהשוואה לשני החיסונים באופן נפרד (MMR + V).

2. יש לשאלה זו שתי פנים: מצד אחד, בהנחה שהחיסון בגיל שנה אכן היה יעיל במניעת אחת המחלות אצל הילד הספציפי שלך, ובהנחה שהוא היה אכן נחשף למחלה, ובהנחה שהוא היה עובר אותה בצורה קשה או נתון לסיבוכים, כי אז אפשר להעריך שהחיסון המוקדם יותר (בגיל שנה) תרם לו, כי הגן עליו מפני סיבוכי המחלה. מצד שני, בגיל שנה הגוף פחות חזק ופחות עמיד להתמודד עם החיסון והחומרים המתלווים לחיסון, וכך הסיכון לתופעות לוואי גדול יותר, בהשוואה לחיסון בגיל שנתיים. על מנת לקבל תמונה מלאה יותר, אני מציע לך לקרוא שני מסמכים: בתחתית העמוד הזה, תמצאי את "תשובת המדינה לצו על תנאי: ינואר 2012" ומיד אחרי זה את "בקשת מידע נוסף מהמדינה..." - שני מסמכים אלה מדברים באופן ספציפי ומורחב על MMRV, הן מנקודת מבט של משרד הבריאות (המסמך הראשון) והן מנקודת מבט ביקורתית יותר של העמותה למתן מידע על חיסונים (המסמך השני).

3. זה לא בהכרח נכון שחצבת יותר שכיחה, היא רק זוכה ליחסי ציבור טובים יותר. בכל מקרה, כדאי לשים דברים בפרופורציות: בתקופה של 15 שנים, בין 1997 ל 2011, חלו בישראל בממוצע 125 בחצבת בכל שנה. יש לזכור שמדי שנה נולדים כ 160,000 תינוקות בישראל. בתקופה זו, בשנת 2008 נרשמו קרוב ל 1,000 חולים, השנה עם מספר החולים הגבוה ביותר. בשנת 2005 נרשם חולה אחד, בשנת 2002 שני חולים. בתקופה זו של 15 שנה, נרשם מקרה אחד של מוות מחצבת בישראל, בשנת 2006. כלומר, הסיכוי לחלות בחצבת בישראל נמוך ביותר והסיכוי למות ממנה - זניח עד לא קיים. כמו כן, תזונה נאותה הכוללת ויטמין A תפחית את הסיכוי לחלות בחצבת, כך שיש לך מה לעשות לטובת העניין גם כן :) קראי כאן בהרחבה על חיסון החצבת.
בחזרת התמונה די דומה: ב 15 שנים אלו (לא כולל את שנת 2010, בה התפרצות חריגה גדולה עם 5,080 חולים), חלו בממוצע 92 מדי שנה.
ההתפרצות הגדולה בשנת 2010 לא היתה ניתנת למניעה באמצעות חיסונים, הואיל והיא היתה בגנוטיפ שאינו כלול בחיסון במילא (אולי זו הסיבה ליחסי הציבור המוצנעים להתפרצות החזרת הזו). (זה מעלה אולי שאלה אחרת - מה היה תפקיד החיסון בעוררות התפרצות זו, אבל לא ננתח זאת וגם קשה יהיה להגיע למסקנה טובה עם המידע הקיים). גם מקרי התמותה זניחים במספרם יחסית - 3 מקרים בתקופה זו. (אנו בעמותה עובדים עכשיו על דף מידע מקיף על חזרת, אז בקרוב אני מקווה יהיה גם את זה בדף הנ"ל). אציין גם שביפן חיסון החזרת אינו בתכנית החיסונים המומלצת, וישנה תחלואה קבועה בחזרת ברמה גבוה יותר מאשר בישראל. הם הגיעו כנראה למסקנה שעדיפה תחלואה ברמה מסויימת במחלה שאינה קשה בד"כ, על פני חיסון שנוי במחלקות עם סיכונים ורתיעה ציבורית ממנו.

4. מאחר ורוכב הלילה הציע כאן נתונים, לא אחפש את הנתונים פעם נוספת. בהנחה שאלו אכן הנתונים, אזי מדובר בסיכוי של 2.25% (שתיים ורבע אחוז) מתוך אלו שחלו בחזרת. מאחר ונרשמו 92 חולים מדי שנה בחזרת בישראל בממוצע, מדובר בכ 2.3 מקרים מדי שנה בממוצע. במילים אחרות, אם בישראל נולדים 160,000 תינוקות מדי שנה, הסיכוי של תינוק בישראל לסיבוך הזה הוא 0.0014%.

רק בריאות ובהצלחה עם כל החלטה.
 

nightriders

New member
למעשה 1:71400

אבל הנתונים מ 15 שנים האחרונות הם לאחר הכנסת ה MMR ב 1994, כך שלא מדובר באוכלוסיה נאיבית.
 
סליחה, טעות שלי


 

nightriders

New member
קורה, למעשה כל החישוב הזה לא לגמרי מדויק

צריך להתייחס לתחלואה מתוך העלילים . הרי זה לא שהתחלואה מתרחשת דוקא בקרב 160,000 התינוקות שנולדים בשנתם הראשונה. (למעשה תחלואה לרב לא מתרחשת בגילאים כאלה צעירים, בין השאר גם בגלל נוגדנים מהאמא). כשרב האוכלוסיה מחוסנת (גם אם יעילות החיסון לא מקסימלית) לא כולם עלילים.

חוץ מזה שלגבי עקרות צריך להתייחס לבנים בלבד (שהם חצי מהילדים).
 
נכון

צודק, החשבון צריך להיות רק על בנים.
המספר של 160,000 רלוונטי, כי הוא מייצג למעשה ילדים חדשים בכל שנתון (קוהורט, אם תרצה).
בגיל שנתיים, יש לנו 160,000 ילדים חדשים שנולדו לפני שנתיים,
בגיל שלוש, 160,000 ילדים חדשים שנולדו לפני שלוש שנים, וכך הלאה.

לפי התיקון שלך צריך למעשה להוריד לכ 80,000, והדיון רלוונטי רק לבנים (כלומר, בהינתן שנולד לך בן, הסיכוי שלו....).
 

cומcו

New member
קוהורט שמוהורט

אתם שוב נופלים לאותה טעות שהסברתי לכם שעשיתם בשרשור הקודם לפי כמות האוכלוסין שהינה כ-8 מליון בקירוב ולא לפי מס' התינוקות שנולדים ולכן המס' יהיה בהרבה יותר מזערי.

עוד דבר, הוא שמור עיגל לטובתכם, כי גם לפי החישוב שלו זה צריך להיות 0.0013% ולא 0.0014%, כי מדובר בכ 2.07 מקרים ולא בכ 2.3 מקרים (זה נזרק לי לעיין, כי איך ייתכן שיצא לו גדול מ-2.25 כאשר זה ביחס למאה ואילו שלו זה ביחס ל-92 חולים.
 

פולספגן

New member
זה פשוט משקף את הסקת המסקנות החובבנית שלו

ראה למשל את השרשור על מס' מנות הדחף של ה-DTaP.
 
הסקת המסקנות שלו הגיונית, שקולה ומבוססת היטב

ואם קרה שטעה, הרי שהודה בכך. אני באמת לא רוצה להתחיל להעביר ביקורת לגבי הסקת המסקנות שלך, כי בניגוד אלייך, אני לא הופך את הפורום לזירת התנגחויות אישית לגופו של אדם ומנצל כל הזדמנות כדי לעקוץ את הזולת.
 

פולספגן

New member
לא, הסקת המסקנות שלו היא בלי חשיבה מרובה

נכון שהגיוני להאמין למערכת הבריאות והלוואי שהיינו יכולים לעשות את זה, אך בעולם שלנו שה-
הוא המניע את האנשים, אי אפשר להאמין לאף אחד וצריך לבחון כל דבר לעומק בעצמך ולא לטמון את הראש בחול כי הרצל אמר.

אם הוא היה מקדיש יותר משתי שניות לחשוב, הוא לא היה טועה בטעות שתלמידי בי"ס יסודי כבר לא עושים.
 

פולספגן

New member
הדבר היחידי שאני דורסת זה את האמינות שלכם

ומדגישה את החובבנות שלכם בניתוח תוצאות וראיית המציאות.

אגב, זאת לא הפעם הראשונה שאתם עושים טעות כזאת, כי חובבן אחר לא ידע שיש קילו צריך להכפיל באלף ולא במאה כפי שעשה.
 

cומcו

New member


לפעמים, הם צריכים להסתכל במראה ולראות את הגיבנת שלהם.
 
למעלה