מבקרת לרגע - שאלה על חוק הנוער

• פותח הנושא apk
  • פורסם בתאריך

apk

New member
מבקרת לרגע - שאלה על חוק הנוער

שלום לכם! יש לי מספר שאלות קטנות. 1) המכון להתפתחות הילד - האם בכל מקרה של סגירת תיק מיוזמת ההורים המכון מחיוב לדווח על כך לפקידת הסעד? ואם לא באילו מקרים מחויב ובאילו מקרים אינו מחויב? 2) מדובר בילדה בת 3 ורבע - אין ספק שאין הרעבה או התעללות פיסית, חילוקי הדעות הם בנושא של טפול בבעיות התפתחות שלדעת ההורים אינן קיימות. האם ההורים מחויבים ללכת לפגישה עם פקידת הסעד? אם כן ולא ילכו, מה יכולה פקידת הסעד לעשות הלאה? אם לא וההורים לא ילכו האם אפשר להמשיך "להציק" להם? 3) אם נראה שבהתפתחות הילד יצרו דו"ח שמבוסס רק חלקית על האמת ועל סמך הדו"ח המסולף הזה נכתב המכתב לרווחה, ולהורים אין כסף לפנות לאבחון נוסף, מה ניתן לעשות? תודה מראש

yoyo191

New member
לא הכל ברור

מי הפנה את הילד להתפתחות הילד? גננת? מגשרת? עו"ס?. האם פקידת הסעד היתה מעורבת בהפנייה? פקידת הסעד יכולה לפנות לבית המשפט בטענה שההורים לא משתפים פעולה עם התפתחות הילד והדבר מהווה הזנחה של הילד. נראה לי שכדאי ללכת לפקידת הסעד ולנסות להסביר לה את המצב. בחלק גדול מהמכונים להתפתחות הילד ישנה עו"ס. אולי כדי להתיעץ איתה.

apk

New member
תשובות

מראש אבהיר שכמובן ההורים הם אנחנו. אז: 1) הפניה להתפתחות הילד הייתה מיוזמתנו בהמלצת טיפת חלב, טעות חמורה בדיעבד 2) פקידת הסעד לא הייתה מעורבת עד שסגרנו את התיק ונשלח אליה המכתב 3) העו"ס בהתפתחות הילד הייתה מעורבת והיא שאיימה עלינו שאם נעזוב אותם ישלחו מכתב לרווחה

הירוקה

New member
האבחון בהתפתחות הילד הוא בתשלום?

(אני גם רוצה לקחת את הבן שלי) נראה לי שאם לא תמשיכו ללכת אכן ימשיכו "להציק" לכן. אולי כדאי לכם לדבר ישירות עם פקידת הסעד, אולי לפנות אליה ביוזמתכם. שלא תהיה תחושה של התחמקות (הזנחה?) מצידכם, אלא איכפתיות ודאגה. אגב, אולי באמת יש לילדה בעיה, וכדאי לאבחן כמה שיותר מוקדם? בגילאים הללו, ככל שמתחילים לטפל מוקדם יותר כך מקלים על הילדה וגם עליכם יותר. אם הבעיה כלכלית, אולי ניתן לפרוס הבעיה ולהציגה כפי שהיא, לבקש הקלה בתשלום וכד'. בהצלחה לכם.

yoyo191

New member
אבחון

אבחון בהתפתחות הילד נעשה דרך הפניה של רופא משפחה. לכל קופ"ח יש סל שרותים משלה. וזה תלוי אם יש משלים או אין. עד גיל 3 בד"כ הטיפול הוא בחינם ומגיל 3 - 6 זכאי הילד לסל שרותים של 52 טיפולים. אם הענין הוא כלכלי, ניתן לבדוק קבלת עזרה דרך הרווחה. יש מקומות שעוזרים בהם כספית במקרים כאלה.

apk

New member
העזרה הכספית היא בדיחה

קבעו שבכל מקרה כל חודש נצטרך לשלם את מלוא ההוצאות שכרוכות בטיפול מכסנו (מגיע למאות שקלים), נצבור את הקבלות ונקבל החזר על כל סכום שמעל 180 ש"ח. אז קודם כל גם 180 ש"ח זה כבד מאוד עבורנו, ועוד שבעצם יהיה עלינו קודם להוציא מאות שקלים כל חודש רק כדי להטריד את בתנו ...

reuthal

New member
לא מדויק- תלוי בקופ"ח

מה שכתבת לדוג' לא תופס בכללית שם יש השתתפות עצמית של 20 שח לכל טיפול, וסל השירותים לגילאי 3 עד 6- 9 הוא 9 טיפולים לכל שנת גיל של הילד. כמובן שמעבר לזה יש הנחה של המושלם

apk

New member
אז ככה ...

האבחון אינו בתשלום, אבל החל מגיל 3 כל פגישה טיפולית עולה 24 ש"ח (ודרשו מאתנו מספר פגישות בשבוע כשאנחנו חיים מאבטחת הכנסה בלבד). הבעיה של הילדה היא ש - מאז שעזבנו את התפתחות הילד הילדה מתפתחת טוב בהרבה וממש פורחת לגבי פקידת הסעד. אני חוששת שאין לנו ברירה אלא ללכת, השאלה רק אם היא תסכים לראות את הילדה שתמצא מול עיניה או רק את הילדה שמתוארת במכתב שקבלה מהתפתחות הילד ו... תודה על האיחולים

הירוקה

New member
את הילדונת כפי שהיא

סביר להניח, ואני בטוחה שזו ילדה שמקבלת המון אהבה משניכם. אל תהיי ככ' מודאגת, פקידות הסעד שהכרתי היו מאוד נחמדות, נעימות ואדיבות.

apk

New member
מתפללת שאת צודקת

ובעיקר מקווה שלילדה תהייה כימיה איתה. כי מדובר בילדה שעם רוב האנשים יוצרת קשר מצוין בקלות, עם חלקם אפילו "מתחילה" בעדינות, אבל עם מיעוטם (וכך היה עם הפסיכולוגית) אין לה כימיה (טבעי. לא?) ואז הא כמעט בכלל לא משתפת איתם פעולה ובאמת יוצרת רושם לא כל כך מוצלח. יחד עם זה, עדיין באבחון היא עשתה הרבה דברים שהפסיכולוגית כותבת שהיא לא עשתה (לקח להם זמן להעביר לנו את הדוחו"ת, למרות שהבטיחו לשלוח מיד כשעזבנו, ואני משערת שזה בגלל שאני נכחתי באבחון ויכולתי לראות את השקרים שבדו"ח)

SuperGirl 25

New member
כדאי מאוד ללכת לפקידת הסעד

אם לא תלכו, זה עשוי להתפרש כהתנגדות מסויימת ופקידת הסעד לא אמורה לשקוט עד שתפגוש אתכם ותיווכח שהכל בסדר. פקידי הסעד הם בני-אדם בסה"כ ויש בינהם אנשים מקסימים, אל לך לחשוש, בעיקר כשאת איתנה בדעתך. תדברי עימה ותסבירי לה הכל והיא תשקול מה לעשות עם הדברים. סביר שהיא תשאל אותך לפשר המכתב מהתפתחות הילד. ע"פ החוק היא חייבת לבחון את המקרה שלכם ולוודא שאין הזנחה, אך זה לא אומר שאנשים לא יוצאים "חפים מפשע" מפגישה עימה. בינתיים (עד לפגישה) אין צורך באבחון נוסף.
ואת מוזמנת לעדכן אותנו בהתפתחויות.

apk

New member
החשש שלי הוא מזה שזה

מילה שלנו "הבורים", "ההורים הרעים" אל מול המילה של "המומחים", ובמכתב בהחלט מציירים אותנו כהורים רעים. היום, כשגבלנו סוף כל סוף את הדוחו"ת עליהם מתבסס המכתב גילינו שחלק, קטן אמנם, אבל חלק מהם שקרי לחלוטין. אז ברור לנו שאסור לנו לטעון בפני פקידת הסעד שהפסיכולוגית משקרת, כי זה יצייר אותנו כלעומתיים ויוציא אותה יותר נגדנו, אבל אני חוששת שגם אם לא נאמר שיש שקרים אז נסייע להתנקלות שלהם לנו. כי ... אם כל מה שהם כותבים אמת, אז להודות על האמת, גם לדעתי הילדה אותה הם מתארים (וזו במפורש ילדה דמיונית ולא הבת שלנו) בהחלט זקוקה לטיפול שהם מציעים ואם ההורים מסרבים הם באמת לא ראויים להיות הוריה. אבל במפורש מה שהם כותבים לא מתאים לתאר את בתנו, ואני פשוט לא יודעת איך לגרום שפקידת הסעד תראה את האמת מבלי שנגיד שיש שקרים בדו"ח של הפסיכולוגית שהוא הבסיס העיקרי למכתב. חוץ מזה שגם הרופא טוען לבעיות פיסיולוגיות שמתבטאות במראה של הילדה. חלק מזה מדובר במושגים לטיניים שאינם מובנים לנו ואחרים בעברית, את אלה חפשתי והם כאלה שאם הם קיימים לא ניתן שלא לראות אותם, ומצטערת הפגמים הללו לא נמצאים (למשל כתמים על העורף שלה) ועל סמך הדברים הללו הוא טוען שהיא כנראה מפגרת. מפגרת? ילדה שכבר אז קידכה קריאה והקלדה במחשב וקצת חשבון והיום יודעת הרבה יותר ובחשבון עושה תרגילי חיבור וחיסור בגבול המליון וכפל וחילוק בגבול האלף לפחות, ולכל מה שחיובי אצלה הם סרבו בתוקף להתיחס (ומי מבטיח לי שפקידת הסעד כן תסכים להתיחס), והם דרשו מאתנו גם להכניס אותה לגן טיפולי

SuperGirl 25

New member
לדעתי תהיי אמיתית, תהיי את

ואפילו תציעי אבחון מחודש. מה עם להביא חוות דעת מרופא ילדים? או מכל גורם אחר? טיפת חלב? אני חושבת שאם הפסיכולוגית רשמה דברים שלדעתך אינם קיימים-זכותך המלאה לומר אותם ולהראות/לספר על הדברים האמיתיים. אל תודי במה שאינו נכון! את יכולה לומר בעדינות שאינך מסכימה עם הפסיכולוגית ועם כל הכבוד, את האמא ואת חייה עימה ורואה שהתפתחה יפה מאוד מאז. אומנם את לא רופאה, אך כן אמא ועובדה שעם כל הדאגה שלך, הלכת להתפתחות הילד ולו-כדי לסייע לבתך.

apk

New member
תודה על העידוד

לרופאת הילדים קבענו תור למחר, היא מקסימה ואני מקווה להפיק ממנה תועלת, אבל אני חוששת שלא ממש תעזור (ולא אכעס עליה על כך) כי הרי היא והמכון להתפתחות הילד שייכים לאותה הקופה לגבי טיפת חלב. חשבתי על זה. הבעיה שהיא שעל רוב האחיות שם אני לא ממש סומכת, עובדת כרובוטיות לפי הספר, אבל יש אחת שם שבהחלט מבינה אותנו, אז אולי אבדוק אם באפשרותי לתפוס אותה בוודאות, ורק אם כן אנסה להעזר גם בה לגבי דעה נוספת, אין לנו אפשרות לממן, אם הייתה לנו אפשרות היינו רצים לעשות זאת נשארה השאלה איך לאמר שהם משקרים בלי להשתמש במילים שקר או לא אמת שבהן ודאי לא רצוי שנשתמש. האם ניתן לאמר לגבי ענין הגן שכנראה רק מדובר באי הבנה, כשאנחנו יודעים בוודאות שכל הזמן אמרנו להם גיל 4 ולפחות פעם הם אמרו שאם ככה הם לא מתלהבים מזה אבל זה גם לא ממש נורא? לגבי האבחון של הפסיכולוגית שכותבת שהיא דרשה מהילדה לעשות דברים והיא לא בצעה בעוד שהילדה כן בצעה, מה כאן אנחנו יכולים לאמר בלי לכנות אותה שקרנית? ואיך ניתן לא לכנותה שקרנית מבלי לאמר שמה שהיא כתבה באמת היה?

SuperGirl 25

New member
תראי,

כמו שאת רושמת כאן, את די משכנעת. שוב-תגידי את האמת, שהיית באיבחון וראית דברים שהפסיכולוגית לא רשמה וכן שאמרת שתכניסי את הילדה לגן בגיל 4. כך את יכולה לומר את האמת שלך מבלי להזכיר את המילה "שקרנית". עדיף שתאמרי את האמת מאשר שתסלפי את הדברים ואז אם תתחרטי על כך, אף אחד כבר לא יאמין לך...

נכון, פשוט תציגי את העמדה שלך

בצורה שקולה ועניינית. פקידת הסעד לא מכירה אותך, ואל תניחי מראש שהיא שותפה לקונספירציה להשאיר את בתך במסגרת טיפולית. אם תצרי אווירה של עימות היא תתעמת איתך, ויהיה לה קל יותר לקבל עמדה של איש מקצוע על פני העמדה שלך. תציגי את העמדה שלך ותני לה לקבל את ההחלטה. אני מתאר לעצמי שגם היא מעדיפה דיונים רגועים על פני מאבקים. בכל מקרה אני מניח שתוכלי לערער על החלטה שלא תהיה מקובלת עלייך.

apk

New member
אגב, עוד שקר של התפתחות הילד

עליו מבוסס המכתב. ודאי שמעתם על אנשים שנוקטים בחינוך ביתי. אז לאטחרונה הגעתי למסקנה שזה מה שעדיף לבתי. בעלי פחות מתלהב מהרעיון, אז הגענו לפשרה והחלטנו שהילדה תכנס לגן בגיל 4. בהתפתחות הילד טענו במפורש שלדעתם עדיף גיל שנתיים או 3 אבל גם גיל 4 לא אסון, אבל העיקר לא יאוחר מזה. אבל בכל הדוחו"ת שלהם הם כותבים שאמרנו להם שבכוונתנו להכניס את הילדה לגן רק בגיל 5, למרות שכל הזמן הדגשנו בפניהם שנכניס אותה בגיל 4. בינתיים התברר לי פעם, שאנשי התפתחות הילד הכריזו מלחמה כנגד מי שבגיל 3 עדיין לא מכניס את ילדו לגן, אבל מה לעשות שהם דורשים גם חוות דעת של גננת ואם אין מבקשים הסבר? אז לא יכולנו שלא לאמר להם שבינתיים החלטנו להשאירה בבית ולהכניסה לגן רק בגיל 4, אבל הדגשנו שמדובר בגיל 4. אבל כנראה כדי להצדיק את הפניה לפקידת הסעד הם שינו וטוענים שאמרנו שנכניס אותה רק בגיל 5.

dardara

New member
למה יש לכם התנגדות כל כך חזקה

ולמה אינכם מנסים לשתף פעולה ואם הנכם מרגישים צודקים למה אנכם מוכיחים זאת עלידי שיחות שתקימו עם העו"סים במכון להיתפתחות הילד ועם פקידת הסעד הרי כולם ,כולל אותכם רוצאים את טובת הילדה

apk

New member
מסיבה פשוטה

כי לא כולם רוצים באמת בטובת הילדה. לפני טובת הילדה חשוב להתפתחות הילד להלחם בהורים שנוקטים בחינוך ביתי (גם אם לא רשמי, כי אין חינוך ביתי רשמי לפני חינוך חובה). פעם חשבתי שזו רק תחושה שלי, עד ששוחחתי עם מישהי שעקרונית מאוד מתלהבת מהתפתחות הילד, אבל גם היא טוענת שאם הם נתקלים בהורים שבוחרים בחינוך ביתי הם ינהלו בהם מלחמת חורמה, ומי מבטיח לי שפקידת הסעד לא אותו הדבר בדיוק? ולמי שרק רוצה להלחם בחינוך הביתי ממש לא איכפת על הדרך לפגוע בילדה. אחרת למה הם נזקקים לשקרים?

apk

New member
וסיבה חשובה יותר

כי עד שעזבנו אותם בהחלט שתפנו איתם פעולה ונהלנו איתם שיחות וזאת התוצאה

למעלה