מבקר המדינה: הדו"ח שאפרסם על הנובה שונה מהדו"ח הצה"לי וכולל ממצאים חמורים ביותר

ביטניקט

Well-known member
מבקר המדינה: הדו"ח שאפרסם על הנובה שונה מהדו"ח הצה"לי וכולל ממצאים חמורים ביותר

בוועידת האנשים של המדינה של ynet ו"ידיעות אחרונות" סיפר מתניהו אנגלמן על המכתב ששלח לנתניהו בנובמבר 2023, על הליך הביקורת שהוא מקיים ועל השינוי בצה"ל עם חילוף הרמטכ"ל. "אזרחי ישראל ראוי שיקבלו תשובות. הביקורת שלנו לא גורעת מכל בדיקה של כל גורם אחר", אמר​

מבקר המדינה, מתניהו אנגלמן, התייחס היום לביקורת המדינה ביחס ל-7 באוקטובר ואמר כי היה רוצה להציג לציבור כבר עכשיו דוחות ביקורת, אך לטענתו "מנעו מאיתנו כניסה לביקורת לצה"ל ולשב"כ במשך שנה ויותר".

אנגלמן ציין כי לתפיסתו, "ביקורת על ה-7 באוקטובר חייבת להיעשות. ראוי שאזרחי ישראל יקבלו את המענה על ידי גורם אובייקטיבי, עצמאי ובלתי תלוי והוא מחויב, ואני מחויב, אך ורק לאזרחי ישראל". הוא אמר את הדברים במהלך ועידת YNET וידיעות אחרונות.

"אנחנו בביקורת הנוכחית בודקים את כלל הדרגים. כבר בינואר 2024 הוצאתי מכתב לראש הממשלה, שר הביטחון והרמטכ"ל, עם 30 נושאים שונים שכל אחד מהם עתיד להיבדק".

אנגלמן נשאל האם הדוח שיפרסם בנושא מסיבת הנובה ברעים יהיה שונה מהדוח שפרסם צה"ל וענה: "התשובה היא כן. וגם אני אגיד למה. הצבא בדק את עצמו. אמרתי את זה לרמטכ"ל כשישבתי איתו כבר באפריל שנה שעברה. 'אתה מבין שאתה חייב לעשות תחקיר צה"לי, אני מבין שאני חייב לעשות תחקיר מדינתי'.

"כשאנחנו בודקים את אירועי נובה, אנחנו בודקים את הרשויות המקומיות שנתנו רישוי לפני כן, בודקים את המשטרה שפעלה או לא פעלה וגם מגיעים לסוגיה איך הצבא תפקד ומה לא תפקד. רק עכשיו, במסגרת הסכמות עם הרמטכ"ל החדש, אנחנו נכנסים לסוגיית האבטחה של הנובה.

"נשלים את זה בזמן הקרוב. בסופו של דבר המחויבות שלנו היא לציבור. אנחנו נפרסם את הדוח הזה לציבור. הדוח הזה כולל ממצאים חמורים ביותר כולל הגורמים האחראים לכשלים השונים".

למעלה