מבקר המדינה היפראקטיבי

מולוקו

New member
מבקר המדינה היפראקטיבי

וכל זאת למה: 1. מבקר המדינה מדליף טיוטות של חקירה ולא את החקירה בשלמותה. 2. מבקר המדינה אוהב תקשורת ולה כמובן יש את הנתח שלה, היינו הדלפות. מכאן נובעת מסקנה שהציבור מקבל מידע שאינו אמור לקבל אותו, מיותר ומזיק. על פי החוק אסור לעובדי מבקר המדינה להדליף, זה לא חל על המבקר עצמו. אבל כדאי להבחין בין טיוטא לחקירה בשלמותה. יוצא שהתלונה של אולמרט לא הייתה מיותרת ומבישה כמו שניסו להציג אותה, אלא מבוססת בגלל הדברים שהזכרתי. מה דעתכם שנבטל את מוסד המבקר ? ומי שחושב שכדאי לבטל את המוסד הלז יסביר במטוטא ממנו מה נייסד תחת זאת.

yosi g

New member
מה שמביש זה שאחד כמו אולמרט עדיין ראש ממשלה

זכות הציבור לדעת מה עושים שליחי הציבור שמתיימרים לייצגו 24 שעות ביממה. מי שלא מעוניין, שלא ילך לפוליטיקה, ולגבי ראש הממשלה הנ"ל, יש לו עדיין בושה להסתובב ולחשוב שהוא מנהיג את המדינה כאשר פחות מ3 אחוז תומכים בו. כיצד הוא מאמין שעם אחוזי תמיכה כאלה יש לו את ההצדקה המוסרית להוביל מהלכים כלשהם |הדגש ברוך שפטרנו מעונשו של זה וכמה שמהר יותר כן יטב וטוב עושה המבקר.|

מולוקו

New member
יוסי הנכבד, שאלה.

אולמרט נבחר בקלפי בדרך דמוקרטית, מכאן יוצא שרבים בחרו בו ובמפלגת קדימה. לכן יש לו את הזכות הליגיטימית להוביל את ישראל עד סוף הקדנציה שלו. באמצע אין זה משנה כמה אחוזי תמיכה יש לו, ראייה שהוא עדיין מחזיק בקואליציה רחבה מאוד. אזי מדוע אתה רוצה שיפנה את מקומו? אגב, דרישתך נוגדת את הדמוקרטיה, לידיעתך.

אשרת

New member
ממממ

אז אתה מציע לבטל את האופוזיציה ואת מבקר המדינה ולתת לכל מי שנבחר ברוב דמוקרטי לעשות במדינה כבביתו?

מולוקו

New member
אני מציע שנהיה קשובים

ויותר שקולים לגבי כל ראש ממשלה נבחר, הרי נבחר הוא בדעת רוב בדרך דמוקרטית. איני מציע לבטל את האופוזיציה כי היא קיימת באופן אינטגרלי בכל כנסת, על מוסד מבקר המדינה יש הירהור להחליפו במעין חבר מושבעים ובראשם שופט.

הבעייה היא שבינתיים קרו כמה דברים

היתה מלחמה ואולמרט נחשף באפסותו ובקלונו. זה חוץ מהשחיתויות והלכלוך שהוא שקוע בהם עד צוואר. במדינה דמוקרטית מנהיגים נדרשים לשאת באחריות למעשיהם ולמחדליהם מבלי להמתין לבחירות. הדמוקרטיה פועלת גם בין בחירות לבחירות. צ'מברליין הודח ב-1940 אחרי שמדיניותו פשטה את הרגל והוחלף בצ'רצ'יל. גולדה הודחה מהשלטון כמה חודשים לאחר שזכתה בבחירות. ניקסון התפטר כשעמד להיות מודח מהשלטון. גם אולמרט יעוף לפני סיעום הקדנציה שלו, בצורה חוקית וחוקתית, לא חלילה ע"י הפיכה צבאית. רק מי שעקרונות הדמוקרטיה זרים לו יכול לכתוב דברים כמו שאתה כתבת.

trigotrigo

New member
יש משהו בדבריו, בכל זאת -

אם ביקורת המדינה נמצאת באופן פומבי אצל אדם אחד, זה קצת פסול. אם מוסדות שהוקמו על מנת לבקר את המדינה, דוגמת המבקר ובג"ץ, אך אין מי שמבקר את פעולותיהם הם, גם זה לא המצב הכי דמוקרטי שאמורים לשאוף אליו..

יש מוסדות: הבג"ץ, ועדת הכנסת

אפילו היועץ המשפטי - כולם פוקחים עין על מבקר המדינה ואף אחד מהם לא מצא פסול בפעולותיו, חוץ מהעבריין הנחקר ומשכיריו.

מעניין שזה צץ רק שאולמרט נחקר...

מאוד מעניין, עד עכשיו הם היו בסדר. אני מחכה לכתב אישום נגד אולמרט על רצח של יותר מ-200 חיילים... אבל מי אני בכלל, "אויב המדינה"...

מולוקו

New member
אני שמח שאתה משתמש באופציה הדמוקרטית.

זה אומר שיש הסכמה בנינו שהדרך לכאן או לכאן חייבת להיות דמוקרטית. אם נעיין בדבר נראה מיד שאין ויכוח בנינו, אני אומר שאולמרט נבחר באופן דמוקרטי, ואילו אתה מציע להחליפו גם באופן דמוקרטי, כמו שאתה אומר-לא על ידי הפיכה צבאית. נכון לעכשיו לאולמרט כל הקרדיט להמשיך ולאחוז בכס ראש הממשלה, כיוון שנבחר בדרך דמוקרטית ל-4 שנים.

כל עוד נתניהו הוא "האלטרנטיבה"

אף אחד לא יפיל את אולמרט.וזאת למרות שאם זה היה תלוי בי, הוא האחרון שהייתי חושב עליו. אל האלטרהטיבה בדמות נתניהו והליכוד המושחת, פי אלף יותר גרוע.

מולוקו

New member
100% אמת'

כל עוד נתניהו מוביל בסקרים זה מאחד את הקואליציה וטוב שכך. כמוך, איני חושב שדמותו המבליחה של ביבי המיוסר היא דמות היגון שלה אנו זקוקים עכשיו.

למעלה