מבקר המדינה: "הממשלה יצרה מונופול גז מתוך חולשה"

http://www.mako.co.il/news-money/economy-q3_2015/Article-366a404cc7bae41004.htm

מבקר המדינה פרסם דוח נוקב על מונופול הגז, וקבע כי הממשלה גיבשה את המתווה "תחת אילוצים" של חברות הגז. לדברי המבקר, הממשלה תפקדה באופן לקוי, בלי מדיניות מסודרת ובלי החלטה לפקח על מחירי הגז. "אין מי שמוביל את התחום, יש לפקח על המחירים", הוסיף

מבקר המדינה: התנהלות הממשלה תרמה ליצירת מונופול על הגז

מבקר המדינה, יוסף שפירא, פרסם את דו"ח הביקורת על "פיתוח משק הגז הטבעי". הממצאים מלמדים שהתנהלות הממשלה בנושא הייתה לקויה ותרמה להיווצרות המונופול בתחום.

"מבנה ענף הגז הטבעי כפי שהתפתח, יוצר תלות של המדינה במונופול פרטי בכל הנוגע להפקה ולאספקה של משאב חיוני זה. מדו"ח ביקורת זה עולה שמסיבות שונות, שלחלקן תרמה התנהלות הממשלה, נוצר מונופול בתחום", כתב שפירא.

בדו"ח מבקר המדינה בנושא "פיתוח משק הגז הטבעי", נמתחת ביקורת על התנהלות משרד האנרגיה, רשות ההגבלים ומשרד הכלכלה. הוא הדגיש כי הרגולציה הלקויה בין הגופים גרמה לתלות הגדולה של המדינה במונופול על הגז. "יש ספק יחיד שהוא למעשה המונופול. האספקה נעשית ממאגר אחד (תמר), יש רק צינור אחד עם קיבולת מוגבלת, וזהו מצב מסוכן כאשר 50% מייצור החשמל נעשה באמצעות הגז הטבעי".

יו"ר מרצ, ח"כ גלאון בתגובה לדו"ח מבקר המדינה "נתניהו מציג את עצמו בחודשים האחרונים כלוחם בבירוקרטיה ומצדיק את ההתנהלות הבהולה וההיסטרית שלו בנושא הגז בכך ש'חייבים להוציא את הגז מהאדמה' ".
עוד הוסיפה "כבר חודשים שהממשלה מתעלמת מהציבור, לא ניתן לה להתעלם מהדו"ח של המבקר שחושף כשלים חמורים בהתנהלות הממשלה והרגולטורים. ראש הממשלה צריך להסביר את הכישלון המוחלט שלו בניהול הרגולציה על משק הגז, נושא בעל השלכות כלכליות הרות גורל עבור אזרחי ישראל, הכשלים שנחשפו בדו"ח המבקר מחייבים הארכה משמעותית של זמן השימוע הציבורי של המתווה".

ח"כ קארין אלהרר("יש עתיד") אמרה בעקבות קריאת דוח המבקר "התנהלות הממשלה ללא מדיניות מסודרת, ללא תכנית לטווח רחוק, ללא שיתוף פעולה בין הרגולטורים, הם אלו שיצרו את המונופול והובילו למצב כיום שבו כל התהליך נעשה מרחוק, במחשכים, ללא שיתוף של הציבור".
עוד הוסיפה "דיון כל כך מהותי, שנסוב סביב מיליארדי שקלים שקשורים לכל אזרח בישראל, היה צריך להתנהל בדלתיים פתוחות, בשקיפות ובמידה מסוימת של צדק כלפי האזרחים. אך מכאן, על ראש הממשלה לתת את תגובתו לדוח שהוגש ולנקוט בצעדים ברורים".

מעניין מה חושבים על זה אלה שסמכו על הממשלה

שהיא מקבלת החלטות כשטיסת הציבור לנגד עיניה.
&nbsp
מעניין מדוע שותקים כל אלה שנתנו לנתניהו ושטייניץ קרדיט בלתי נגמר. ומה יעשו אלה שנתנו בהם אמון בלתי מסוייג.

shy-1

New member
עדיין לא הבנת ? ביבי והליכוד יכולים לנפץ את ישראל לרסיסים,

אך מאחר ורוב העם מתפעל מהאנגלית ומהליגלוג על כושי, התמיכה בממשלה גדלה מיום ליום,
תוסיף לכך את ההתנחלויות שמתפשטות באין מפריע ותבין שזה המצב, כעת נשאר לחכות ...
מי גיע קודם, המשיח על שטייניץ או שהכלב יתחיל לדבר.

אילו הבנת את העקרונות של הברירה הטבעית היית מבין כי

השיטה הדתית עובדת מצויין ובדיוק לפי עקרון הברירה הטבעית .
מה שמצער אותי זה שהחילוניים/השמאלנים מתלוננים על הדתיים והחרדים אבל לא עושים את מה שצריך..........................
ילודה רבה .
למשל 3 ילדים בממוצע לכל אשה חילונית/שמאלנית .

בוש 101

New member
כי לא אכפת לציבור מגז.

זה ספין של מפלגת העבודה שרוצה לקבוע אנג'נדה זרה.כרגע בראש מעייננו מה שיקרה היום בבלומפילד.אחר כך נשתה בירה פלזן.

לציבור לא אכפת מגז ולא אכפת ממצב הביטחון בעוטף עזה

לציבור לא אכפת שיש גירעון בתקציב ולא אכפצ שהצמיחה נעצרתץ לציבור לא אכפת שהממשלה משקרת לו ועושה על הגב שלו מניפולציות.
&nbsp
אבל ברגע שנתניהו מטיל אימה על ערבים ואוטובוסים - פתאום לאנשים אכפת.
&nbsp
נראה לי שאפשר לסכם ש: הציבור מטומטם.

על מה אתה מדבר?

כל דבר יותר טוב ממה שיש לנו כרגע בממשלה. מספיק עם ההיסטריה, נינה אגדל מוסרת שפחד מערבים לא עושה לה את זה.

הציבור אינו אחיד ולכן לייחס לציבור עמדה אחידה זו שטות .

אזרחים שונים חושבים שונה הן בנושא הערבים והן בנושאים כלכליים .
גם סדרי העדיפות שונים .
היות וההצבעה היא רק בפתק אחד , אי אפשר להגיב בהצבעה מגוונת .

בהיותך דוקטור היית צריך לדעת זאת

אגב, לדעתי, לציבור מאוד אכפת

מהגז ומהצתב בעוטך עזה, נמאס מהשקרים מהמניפולציות וכבר מתחילים להבין שאין בעיה לא עם ערבים ולא עם אוטובוסים.
&nbsp
בינתיים, הממשלה מצליחה לעמעם את ההבנה הזו, אבל לא לאורך זמן.
&nbsp
אילו אני נתניהו, הייתי מחדש את המצגות למסע ההרצאות. הוא לא יישאר ראש ממשלה עוד הרבה זמן.

אין בעיה

ואני מוכן להזמין אותך לארוחה בפעם הבאה שאני בארץ, בלי קשר להתערבות!

למעלה