מבקשים לגדל כלב

מבקשים לגדל כלב

עינת שלום, הילדים מבקשים לגדל כלב. איך נוכל להבטיח שהם ייקחו אחריות לדאוג לו ? להוריד אותו?

שאלות מנחות ...

שלום רב לך , להביא כלב הביתה זו משימה והתחייבות משפחתית. בני כמה הילדים שלך? האם לדעתך הם יכולים לדאוג לכלב? איזה עוד תחומי אחריות יש להם בבית? אני מתכוונת לתפקיד קבוע שהם מבצעים בלי שתזכירו להם? כגון: הכנת שיעורים, מסירים כלים מהשולחן לאחר הארוחה? משקים עציצים? מורידים זבל? הכרות עם הילדים ורמת המחייבות שלהם היא אינדיקציה לעתיד. תוכלו להתחיל לאמן אותם סביב תפקיד אחר. מה דעתך? עינת גבע יועצת משפחתית ,מכון אדלר.

קצת מורכב:)

יש לילדיי מספר תפקידים בבית כגון הוצאת כלים נקיים מהמדיח, סידור החדר וכדומה אולם תמיד אני צריכה להזכיר להם שוב ושוב לבסוף הם תמיד מבצעים את המטלה ללא רצון רב-אבל מבצעים מה דעתך?האם זו תהייה ההתנהלות גם עם הכלב? בילדותי גידלתי כלבים ואני נוטה להסכים לאימוץ כלב מכיון שאני יודעת כמה אושר ואהבה יכול הכלב להעניק

האם לאמץ כלב?

שלום אומנית בנשמה וברוכה השבה, ראשית, את עושה בחוכמה שאת חושבת רחוק. ובודקת את מורכבות הרעיון. שיקול דעת הלוקח בחשבון את המכשולים הצפויים מאפשר לנו להחליט באופן מפוכח. החלטה כזו עשויה למנוע בעתיד אכזבות, עוגמת נפש, הטלת אשמה. ולשמור על יחסים טובים שהם המפתח להצלחת פרויקט משותף ברוח טובה של שיתוף פעולה ועזרה הדדית. לשאלתך, יש סיכוי סביר להניח שההתנהלות עם הכלב תשחזר את התבנית השגרתית שלכם. אני ממליצה על שיחה פתוחה ובניית הסכם. נדמה לי שאת מאוד רוצה להביא כלב הביתה. אני מסכימה איתך, יש ערך רב לגידול בעל חיים ילדים לומדים לתת, להתחשב, לדאוג, לגלות חמלה ועוד. ערכים שלא יסולאו בפז. האם גם את מוכנה לשנס מותניים ולקחת חלק בגידול וטיפול בכלב או שאת מצפה מילדייך לדאוג לכך בעצמם? עינת גבע יועצת משפחתית ומדריכה במכון אדלר.

מוכנה להשתתף בגידול

בהחלט מוכנה להשתתף בגידול הכלב ואפילו להיות אחראית עיקרית בגידולו אך לא להנטש לבד במערכה האם יש לך הצעה איך נוכל להבטיח שהילדים יעזרו?

גיבוש הסכם משפחתי

שלום אומנית בנשמה, אין לנו תעודת ביטוח המבטיחה לנו מה האחר/ים יעשו בעתיד. נבואה ניתנה לשוטים. נסיבות החיים משתנות (למשל, יום אחד הילדים מתגייסים לצבא) ואנו נדרשים ליטול את המשימה על כתפינו. לכן חשובה כפי שציינתי החשיבה המקיפה שלך והחלטה מפוקחת. מדברייך עולה שגם את רוצה בכלב ומוכנה לקחת חלק בגידולו. אם כך, תוכלו לכנס "ישיבה משפחתית" לעלות את הנושא על כל היבטיו ולגבש הסכם משפחתי בקשר לדאגה ולטיפול בכלב לפני בואו הביתה. הסכמים במשפחה הם רעיון טוב במצבי חיים שונים כגון: קונפליקטים בנושאים שונים או מניעתם. אני מאחלת לכם הצלחה, ומזמינה אותך לשתף אותנו בתהליך ובהחלטות. עינת גבע יועצת משפחתית ומדריכה במכון אדלר.

למעלה