מבקשת את עזרתכן- איזו עוגה להכין?

colea

New member
מבקשת את עזרתכן- איזו עוגה להכין?

חמתי לאחר ניתוח והיא חוזרת לביתה ביום ההולדת שלה רציתי להכין לה עוגה כמתנה. איזו עוגה אתן ממליצות לי לעשות? הייתי מעדיפה עוגת שוקולד כי היא מטעימה לכל בני המשפחה. עוגה שתהייה טעימה וקלילה להכנה מודה מאוד על העזרה.
 

מירבלי

New member
בבקשה הינה מתכון לעוגת שוקולד מעולה

עוגת שוקולד חומרים לעוגה בקוטר 26 ס"מ תבנית קפיצית 5 ביצים 3/4 כוס שוקולית 3/4 כוס שמן 1 כוס קמח 1 שקית אבקת אפיה 3/4 כוס סוכר 1 סוכר וניל 1 חב" שוקולד חלב לציפוי: 1 כוס קפה נמס ללא חלב 250 מ"ל שמנת מתוקה 200 גרם שוקולד מריר אופן ההכנה: מחממים תנור ל-180 מעלות בקערה מערבביםאת כל חומרי העוגה בעזרת מטרפה,כ-3-4- דקות ואת השוקולד שוברים לקוביות ומערבבים עם הכל מעבירים לתבנית משומנת אופים במשך 40 דקות לאחר הוצאת העוגה מכינים כוס נס קפה ללא חלב וללא סוכר ומוזגים את הנס על העוגה עוד כשהיא חמה מעל להבה נמוכה ממיסים את השוקולד בשמנת עד שמתקבל רוטב חלק אותו יוצקים על העוגה בעודה חמה יש אפשרות להגיש עוגה זו עם כדור גלידה נא לא להיבהל כשמכניסים את העוגה לתנור היא לא מגיעה אפילו לחצי התבנית בגובה אך בסיום האפיה העוגה תעלה ותתפח מקור המתכון : מירבלי
 

צוצונת

New member
עוגת שוקולד נהדרת ../images/Emo3.gif

200 גר' שוקולד מריר 200 גר' חמאה 1/2 1 כוסות סוכר (300 גר') 1/2 כוס מים 1/2 2 כוסות קמח (210 גר' גרם) 1 שקיק אבקת אפיה (14 גר') 4 ביצים 1 מיכל שמנת מתוקה 2 כפות ליקר שוקולד או ויסקי או ברנדי 1/2 כוס קפה נמס חזק או רצוי אספרסו 1/2 כף מים רותחים+1 כף שוקולית או אבקת קקאו ממותקת לקרם השוקולד: 50 גר' שוקולד מריר 200 גר 'שוקולד חלב 1/2 כוס שמנת מתוקה 1 כף ליקר שוקולד או ויסקי אופו ההכנה: 1. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות) ומשמנים את התבנית (עגולה מס' 26). 2. שמים בסיר קטן את השוקולד השבור לקוביות,החמאה,הסוכר והמים ומבשלים על להבה נמוכה בבן-מארי (למלא עוד סיר במים רותחים ולהשקיע את הסיר הקטן במים). ממיסים את השוקולד עד לקבלת קרם חלק.מצננים. 3. יוצקים את הקרם למערבל ומפעילים במהירות נמוכה . 4. מוסיפים לקערת המערבל את הקרם עם הביצים,תקמח ואבקת האפיה, והשמנת וממשיכים לערבל רק עד שנוצרת עיסה אחידה. מוסיפים את הליקר והקפה ומערבבים עד שהם נבלעים לגמרי. 5. יוצקים לתבנית האפיה ואופים כ- 45 דקות עד שקיסם נעוץ בעוגה יוצא נקי. 6. יוצקים את המים עם הקקאו על העוגה בעודה חמה וממתינים כ- 5 דקות. מעבירים סכין חדה בין העוגה והדפנות ומשחררים את העוגה מהתבנית. מניחים על צלחת הגשה. 7. מכינים את הקרם: שמים את קוביות השוקולד בקערה חסינת חום. מחממים את השמנת המתוקה בסיר קטן על אש נמוכה עד לסף רתיחה יוצקים את השמנת על השוקולד וממיסים . מוסיפים את הליקר ומערבבים יוצקים על העוגה כך שהקרם יצפה גם את הדפנות. מקשטים בפרחי קצפת או בדודבנים מסוכרים או בפרורי שוקולד לבן. שומרים בכלי אטום במקרר. מקור המתכון: קלי מגר
 

מאקי

New member
עוד עוגת שוקולד

כוס וחצי סוכר כוס וחצי קמח תופח כוס מים חצי כוס שמן 3 כפות קקאו 3 ביצים הכל מעורבב תנור 150 מעלות 30 דקות תבנית 26 קרם מעל העוגה כשהיא עדיין חמה לשפוך: חצי שמנת מתוקה 100 גרם שוקולד לחמם 2 דקות במיקרו לערבב היטב לשפוך על העוגה ולקשט אחרי שמתקרר
 
עוגת שוקולד טעימה ומרשימה

מתכון: עוגת שוקולד קרוקנט 'של אמא' רכיבים: 200 גרם חמאה 250 גרם שוקולד מריר 3/4 כוס חלב 1 כוס סוכר 3 כפות קקאו 5 ביצים מופרדות 1 כף תמצית וניל 1 כוס קמח תופח אופן הכנה: ממיסים בסיר בינוני את השוקולד עם החמאה, החלב, הקקאו וחצי מהסוכר. מצננים. מוסיפים את החלמונים ותמצית הווניל ומערבבים מהר וביסודיות. מקציפים את החלבונים עם מחצית הסוכר הנותרת לקצף יציב ומקפלים את הקמח והחלבונים לסרוגין לתוך התערובת. מעבירים לתבנית עגולה מס' 26 משומנת ומקומחת ואופים בחום בינוני (180 מעלות צלזיוס) למשך 40 דקות או עד שסכין יוצאת נקייה ויבשה ממרכז העוגה. העוגה יוצאת עשירה ולחה מבפנים, אפשר להגיש אותה כמו שהיא, לזרות עליה אבקת סוכר או למרוח עליה גנאש שוקולד מ 100 גרם שוקולד מריר ו 250 מ"ל שמנת מתוקה שממיסים ביחד. למפגש הכנתי גנאש שכלל גם 2 כפות דבש, וכשהגנאש התקרר על העוגה, זריתי עליו ברס. הערות: מקור המתכון: bali הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 
טוב,אז ככה: עוגת שוקולד חמה ../images/Emo3.gif

למה רשמתי חמה - העוגה הזו הולכת חמה,ככה שהשוקולד נוזל מהעוגה,כשלצידה תמיד אני מגישה בתוספת כדור גלידה וניל וקצפת של ריץ', היא מעולה וקלה להכנה. אני מכינה בלי אגוזים, אם אני לא מגישה את העוגה לאחר האפיה,אז אני מחממת כל פרוסת עוגה במיקרו, כ - 15 שניות, שווה לנסות !!! חני
 
אה,עוד עוגה : מוס שוקולד ,קלה קלה

סמכי עלי שאני אומרת עוגות קלות,אני מתכוונת לכך, חברות שלי צוחקות עלי תמיד שאני מחפשת מתכון,הוא אף פעם לא עובר את החמש שורות (סתם צוחקת
, בכל מקרה שתי העוגות האלו הן קלות ביותר וממש טעימות,אז לבחירתך, ומה שלא תבחרי שיצליח לך. ביי חני
 
בבקשה קובץ פתוח של עוגת שוקולד

עוגת שוקולד חמה / אילנית תבנית 24-26 200 גר' חמאה 2 חב' שוקולד מריר ½ כוס סוכר ½ כוס קמח רגיל 60 גר' אגוזים קצוצים ( לא חייב ) 6 ביצים ממיסים את השוקולד עם החמאה ½ 2 דק' במיקרו. במערבל: סוכר קמח אגוזים ביצים ולהוסיף את השוקולד והחמאה לקערה למרוח התבנית בחמאה ולפזר סוכר שופכת התערובת לתנור 180 מע' כ – 25-20 דק' לציפוי: 1 חב' שוקולד חלב ( 100 גר' ) ½ כוס שמנת מתוקה לחמם במיקרו ½ 1 דק' ולשפוך על העוגה. מומלץ: להוסיף עם הגשת העוגה – גלידת וניל וקצפת.
 
"העוגה לאמהות עובדות"../images/Emo26.gif

עוגת שוקולד 2 ספלי סוכר 3 ביצים ¼ 1 חבילה חמאה/מחמאה 1 כוס אבקת קקאו 1 כוס חלב ½ 2 כוסות קמח תופח 1 כפית שטוחה סודה לשתיה תמצית רום תמצית וניל כוס מים רותחים מערבבים הכל יחד ואופים בחום 180 בערך חצי שעה (לבדוק עם קיסם).
 

נירהמ1

New member
דרומיתי - הנה העתקתי עבורכן../images/Emo24.gif

עוגת מוס שוקולד / ענת מפרידה 5 ביצים, מקציפה את החלבונים עם 2 כפות סוכר, כשהקצף עולה מוסיפה אינסטנט פודינג שוקולד ואת ה 5 צהובים,מערבלת. שמה בתבנית משומנת (פיירקס עגול) בתנור כ 170 מעלות,אופה העוגה. כשהעוגה מתקררת: בקערה – שמנת מתוקה כוס חלב אינסטנט פודינג שוקולד מקציפה... מורחת על העוגה, מגרדת מעל העוגה שוקולד חלב.
 
למעלה