מבקשת את עזרתכן בעזרה לחברה

מבקשת את עזרתכן בעזרה לחברה

יש לי חברה יקרה וטובה שחלמה במשך שנים על ילדים ועל לידה טבעית. החיים התעללו בה. היא הרתה וילדה את הילד הראשון שלה אחר טיפולים. עקב רעלת מתקדמת ולידה שלא התקדמה, היא הועברה לחדר ניתוח ושם ילדה בהרדמה כללית. היא סיפרה לי על הלחץ של להתעורר מהרדמה ולא לדעת מה קורה, מה מין הילד ואם הוא בכלל בסדר. אבל הבשורה המרה הסתברה מאוחר יותר. מסתבר שבניתוח עיוותו לה את הרחם. באותו בית חולים בו עשו זאת, המשיכו במשך הרבה שנים לטפל בה בטיפולי פוריות (כולל כמה וכמה ניתוחים להסרת הדבקויות) עד שלבסוף הרימו ידיים ושלחו אותה לפונדקאות. היא לא ויתרה והלכה לרופא פרטי בבית חולים אחר והוא הצליח להכניס אותה להריון. ההריון לא עבר בקלות. עקב מצב הרחם שלה, היא סבלה מדימומים קשים בהתחלה ומרחם מאד גבוה שהפריע לה לנשום במשך כל המחצית השניה להריון. במהלך ההריון היא עברה משבר משפחתי קשה והיום היא לבד. הרופא שלה טוען שאין מצב שצוואר הרחם שלה, שאורכו בגלל כל הסיפור קרוב ל8 ס"מ, יוכל להגיע ללידה ואגינלית. היא הולכת איתו במאה אחוזים וקבעה תור לקיסרי בעוד כמה ימים. היא אמרה לי שהתיקון שלה יהיה לשמוע את התינוק בוכה אחרי הלידה. זה משהו שהיא לא זכתה לו בפעם הקודמת. עקב המצב המשפחתי, אני אהיה איתה בניתוח. הייתי שמחה לקבל טיפים איך לתמוך בה בניתוח. נכון זו לא לידה פעילה, אבל אני משוכנעת שאפשר גם בנושא הזה לקבל פה טיפים. הבחורה לא שמחה על הניתוח. היא אמנם ויתרה על חלום הלידה הטבעית אבל זה לא קל לה. מצד שני, היא משוכנעת במאה אחוז שהרופא שלה צודק ושאין מצב ללידה ואגינלית. אני לא יודעת אם היא צודקת, אבל אני הולכת איתה בעניין. אשמח לקרוא מה יש לכן להגיד בנושא.

הי

קודם כל בהצלחה לה וסחתיין עליך על שתלוי אותה ברגע החשוב הזה. תחושתי הראשונה היא שבמהלך הניתוח, שהוא כולו חצי שעה, אז חוץ מלהיות שם בשבילה, להחזיק לה את היד ולחייך ולדבר איתה/אליה, אין לך הרבה מה לעשות. זה חדר ניתוח, יש בו פרוצדורות מאד קפדניות (כמו שצריכות להיות בחדר ניתוח, לטעמי), ואין יותר מדי מקום למשחקים. אבל התפקיד החשוב הוא מייד אחרי הלידה. את צריכה לסכם איתה אילו פרוצדורות היא היתה רוצה שהתינוק יעבור אחרי הלידה, ואת צריכה להיות הפה שלה מול הרופאים וצוות התינוקיה בשלב הזה. את צריכה לודא שהצוות יודע שאת על תקן האבא לענין זה, ושעמדתך לכן מחייבת (אני לא יודעת איך בדיוק זה עובד מבחינה חוקית, וכנראה יהיה די קל לראות שאת לא האבא...). ואת צריכה להיות שם בשבילה בימים שאחרי. אני מציעה לך לקרוא את סיפור הלידה הקיסרית של שרון שיאצו ולשאוב ממנו תובנות.

debby12

New member
מנהל
לדעתי - לעזור לה עם ההנקה

לשנע אליה את התינוקת כמה שיותר אחרי הלידה כדי לסייע לה להניק בשלבים שהיא מרותקת למיטה (אם היא רוצה כמובן...). ככה את יכולה ממש להיות זוג רגליים בשבילה בשעות האלה. אולי בלילה לארגן לה מלווה אישה אחרת שתעשה אותו דבר - כמו ששרון שיאצו סידרה לעצמה.

בלינקה

New member
מנסיוני הדל מאד

בניתוח עצמו יש מעט מאד מה לעשות. לוודא שיאפשרו לך להיות איתה, כמובן, להחזיק לה את היד, להסתכל עליה, לשים לב לבקשות שלה ולהעביר אותן לצוות (אם קר לה, אפשר לבקש שיביאו סדין מחומם, וכאלה). אפשר וכדאי לכתוב תכנית לידה. חברתי הטובה גורבי כתבה תכנית לידה לקיסרי אלקטיבי, שאפשר למצוא אותה בחיפוש מנובמבר 2005 ועד ינואר 2006 בפורום הנקה. היא קיבלה את התינוק לחיבוק והסנפה של דקה בערך, שזה הרבה יותר מבד"כ. היא ביקשה גם לא לקבל טשטוש. אפשר וכדאי ללדת היכן שיש אפשרות לביות מלא, אפשר וכדאי לנסות לוודא מראש שתוכלי להישאר איתה שם גם בלילה, לפחות הראשון. לפעמים תחנונים אצל אחראית משמרת ביולדות עוזרים, גם אם כולם לפני זה אמרו שאסור. ועוד דבר, ששנוי במחלוקת. יש מצב שגם הפעם היא לא תשמע את התינוק בוכה כשהוא יוצא.אולי יכאב לה נורא, אולי היא תתפתל ויטשטשו אותה במהלך הניתוח למרות שזה לא היה בתכנון. אני לא יודעת איך, אבל לנסות לגרום לה לדעת שאפשר לתקן גם בלי לשמוע את התינוק אחרי הלידה. שלא זה מה שישבור אותה. כמה קשה לה, ואיזו אחריות מוטלת עליך

mise

New member
../images/Emo201.gif כל הכבוד לך!

אין לי תובנות, מאחלת לחברתך המון בהצלחה, אושר, נחת ושתמיד יקיפו אותה אנשים מסוגך.

למעלה