מבקשת את עיצותיכם

מבקשת את עיצותיכם

רציתי להתייעץ איתכם בבעיה קשה אישית. אני שותה שוקולית ושותה חלב חם עם שוקולית במשך היום והערב. תמיד שהקופסת שוקולית נגמרת ואין בבית שוקולית, אני מתנפלת על כמויות אדירות של שוקולד וכל דבר שיש בו שוקולד מתוק כמו וופלים מצופים שוקולד, ממרח שוקולד, שוקולד מריר עם אגוזים וכו'. הדבר הזה גורם לי לבילבול מאוד גדול. היום קניתי כדי למצות את השוקולד, שוקולית ו 3 שוקולד מריר עם אגוזים ורציתי לדעת איך לאכול אותם בצורה כזאת שאמצה גם את השוקולד ואמצה גם השוקולית אחת ולתמיד כי מבחינה רפואית הרופאים הזהירו אותי להמנע מאכילת יתר של סוכרים ושומנים. אני גם לא יודעת למה דווקא ברגעים שקר לי, יש לי דחף בלתי נשלט למתוק מתוך לחץ כאילו השוקולד יחמם אותי. אני לא יודעת אם מתוק באמת מחמם ואיך נרפאים אחת ולתמיד מהטעות של הדחף הזה ? איך עושים את זה ? מה עושים ואיך ממצים את השוקולד אחת ולתמיד כדי לשבור את מעגל ההתמכרות לשוקולד ? תמיד נדמה לי שאצליח למצות את כל השוקולדים על ידי אכילת כל השוקולדים.

מקווה לעזור.

אני חושבת שפעם גם אני הייתי ככה, לא משנה מה פשוט הייתי אוכלת שוקולד-בכמויות גדולות. אז ככה, אני בכל אופן בגיל ההתבגרות[15 וחצי] מה שכן זה גיל שצריך לדאוג לעצמך, מראה חיצוני, בריאות גוף. זתומרת,תראי א תהחיסרונות בשוקולד,למשל: עושה חצ'קונים. משמין. ואני בטוחה שיש עוד... תחשבי שיהיה לך את כל אלו, אני לא בטוחה שתירצי כ"כ. תארגני לך תפריט מסודרת. 3 ארוחות ביום בלבד, בין ארוחה לארוחה תאכלי פירות. או שתאכלי דברים מלוחים. גם מסטיקים זה עוזר. בכל מקרה יותר מידי שוקולד-לא בריא. בהצלחה לך.

yperelman

New member
תשובה

לדעתי אנו נמשכים בדרך כלל למה שחסר לנו. אני מציע לך לברר עם עצמך האם התחושה היא שהחיים לא מספיק מתוקים בשבילך. מנסיוני, ככל שהחיים מאוזנים יותר ובעיקר מלאים ומספקים, הצורך במתוק פוחת!

CountryJoe

New member
צר לי

אבל אני לא ממש מסכים איתך בקטע של השוקולד. לכל בני האדם יש נטייה להתמכרות במידה זו או אחרת. מי שיש לו נטייה חזקה להתמכרות הוא יתמכר למשהו או שיהיה בנטייה להתמכרות למשהו. אז במקרה שלה זה שוקולד, זה יכל להיות כל דבר אחר. ולגברת השוקולד המטרה היא להגיע לנקודה שבה את לא אוכלת שוקולד נקודה. לפחות בהתחלה. ולכן את צריכה למצוא לך דרך להתרחק מזה כמו מאש ולא כמטאפורה. הייתי שמח לעשות בשבילך את העבודה אבל אני לא אעשה את זה (למרות שיש לי כבר כמה רעיונות בראש) תחשבי בעצמך על איזה טריקים שיעזרו לך לא לאכול את זה בשום מצב. לא, גם לא קוביה קטנה. וכמובן הכי חשוב זה ההחלטה. מצד שני תזכרי שאחרי הכל מדובר בשוקולד וכל מה שאמרתי זה הדרך לחזור לקו האמצע באמצעות הקיצוניות. אחרי שתרגישי שאת שולטת בזה תשמרי על מינון סביר. בהצלחה.

yperelman

New member
../images/Emo13.gif../images/Emo13.gif../images/Emo13.gif../images/Emo13.gif../images/Emo13.gif../images/Emo13.gif../images/Emo13.gif../images/Emo13.gif

nir72

New member
עזרה בהרזיה

מה שלומכם? בימים אלה מכינים תוכנית לערוץ 2 שעוסקת בילדים ובמשפחות שסובלים מעודף משקל. התוכנית מתמקדת בילד/ה/ים אבל יוצאת מתוך נקודת הנחה שמדובר על מאמץ משפחתי. התוכנית מבוססת על כך שלכל משפחה נשלח מומחה לבית ומייעץ לכל המשפחה לגבי תזונה נכונה והרגלי חיים שיכולים לסייע. כמובן שהכל מתבצע מול המצלמות ובסופו של דבר גם מעל גבי המרקע ולכן דרושים פתיחות ואומץ לב. אם זה מתאים לכם אשמח אם תוכלו ליצור קשר נירה 054-2215222 או דרך האתר. תודה

פסקש

New member
נסיון לעזור..

אל תאכלי שוקולד יותר או שוקולית.. -> וואי זה נשמע כזה פשוט.. סתכלי את צריכה פשוט לשכנע את עצמך שאת לא זקוקה לזה.. זה ידוע ששוקולד דבר ממכר אבל מכל דבר אפשר להיגמל וגם משוקולד...

MommyHug

New member
גם אני טיפוס מתמכר...

וכשאני מרגישה שאני מתמכרת למשהו, וזה יותר מידי, וזה פוגע בי באיזה שהוא אופן ואני לא מצליחה להפסיק, אני עושה את זה: אני לאט לאט מורידה מהכמויות, או מהדבר, עד שאני מפסיקה לחלוטין, לפני שזה נהיה חמור מידי. פשוט לא בריא להתמכר לכלום יותר מידי... בהצלחה, אני יודעת שזה לא קל

למעלה