מבקשת את עצתכן לגבי לקוח סרבן תשלום

marmar1

New member
מבקשת את עצתכן לגבי לקוח סרבן תשלום ../images/Emo4.gif

לקוח הזמין ממני עבודה. לקוח חדש, וחתם על הזמנת עבודה. שקדתי שעות רבות על חבילת באנרים ענקית, הוצאתי לא מעט כסף תוך כדי התהליך, ובסיומו הלקוח נעלם לא עונה להודעות מכל הסוגים, פניתי לאשתו שתיווכה בינינו אבל לשווא. מדובר על סכום גדול ומכובד שחבל לי לוותר עליו רק כי "אין לי כח להתעסק", ומצד שני- להתחיל בתהליכים משפטיים ייקח נצח והרבה אנרגיות מה אתן הייתן עושות??

מכתב מעו"ד

עשוי להבהיל אותו... הוא יבין שאת רצינית מבחינת גביית התשלום לעבודה ואולי ישלם לפני תביעה ממשית

במקביל למכתב מעו"ד- להתייצב אצלו במשרד

ולא לעזוב עד שתצאי משם עם ההמחאה. ממש לפנות את היום., אם הוא במשרד שמקבל לקוחות את עלולה להפריע לו, להכתים את שמו בפניהם ובפני הצוות שלו (מזכירה?) זו דרך נוספת

לקחת מקדמה?

בחיים לא מתחילים עבודה ללא מקדמה!!! נסי לדבר ללב זוגתו שישלמו לך את ההוצאות ולהבא השמרי לך רק אחרי שיש לך סכום בכיס תתחילי ליצור. אני כל כך מבינה אותך הבת שלי מעצבת גראפית.

כמה כיוונים

הנה כמה כיווני חשיבה שאולי יעזרו: - האם יתכן שנפלת על נוכל? כלומר אחד כזה שלא משלם באופן סדרתי? אם כן, אז רוב הסיכויים שזה מאבק אבוד. נסי להריץ את שמו בגוגל ולראות אם הוא עולה בהקשר הזה. יש אנשים שפשוט מתנהלים כך. - אם הוא מתחמק, אני בעד הגישה הישירה. או לגשת אליו פיזית או טלפונית (אם הוא מסנן את המספר שלך התקשרי ממספר בלתי מזוהה) - עוד פתרון, למנות מישהו אסרטיבי בתור הגובה. למנות חברה או בעל שיתקשרו ויציגו את עצמם כאחראים על הגביה אצלך. - להתייחס לזה כאל שכר לימוד. כאל טעות שעושים בדרך. ולחשוב מה למדת מהסיטואציה. (אולי למשל שפעם הבאה עובדים רק עם שיקים מראש). בהצלחה, וכל הכבוד לך שאת לא מוותרת לעצמך.נורא קל להתייאש במצבים כאלו.

Merav Stern

New member
גביית תשלום

היי מירית, long time...
המלצתי לך, מעבר לכל מה שנרשם, לטובת התייעלות בעתיד זה להכניס בחוזה סעיף של תנאי תשלום כאשר את מחלקת את התשלום למקדמה של מינימום 30% בצ'ק, וקביעת נקודת תשלום נוספת טרום סיום העבודה בה ישולמו עוד כ 30% נוספים. לפני שמגיע צ'ק המקדמה, לא להתחיל לעבוד (למרות הלחץ של הלקוח) וכנ"ל לגבי הצ'ק בנקודת הזמן הנוספת. אני יודעת מלקוחות שלי בתחום העיצוב שזה מאוד לא קל, אבל זו הדרך היחידה להתנהל בצורה שלא תיפגע בך, כמו מקרה זה. חיזקי ואימצי, אל תוותרי לפני שתנסי לגשת פיזית ולשלוח מכתב מעו"ד (עדיף מחבר שהינו עו"ד, לא משנה באיזה תחום, העיקר שיהיה לוגו וחותמת של עו"ד וכך זה לא יעלה לך כסף), והמון בהצלחה!

marmar1

New member
עידכון ותודה לכולן

לאחר שבועות מורטי עצבים, הצלחתי לתפוס אותו, הוא התנצל קשות היה מאוד חביב ואמר שמהלחץ בעבודה הוא העביר את הטיפול לאשתו (שאיתה יהיה לי קל יותר) ושהתשלום עבר להנה"ח ושכוונתו לא היתה להתחמק מתשלום והתנצלויות אינסופיות. האמת? נשמע כנה אבל את הלקח שלי למדתי אני אכניס לחוזה שלי את המקדמה... ותודה לכולכן, עזרתן לי מאוד

למעלה