מבקשת את תגובתכם

מבקשת את תגובתכם

המשימה שלי לחבר שאלות למתאמנת שלי .הקשורות לנקיטת פעולה לכיוון המטרה היעד והמטרה שלה לחפש ולמצוא עבודה מאתגרת .{כשלב אחרון באימון העבודה המעשית שלי לאחר שהובהרו הערכים החסמים וכ' } תודה מראש על שיתוף הפעולה .

אוריק3

New member
היי חולית..בכלל בכלל לא פשוט, ואפילו בעייתי

אנו לא יודעים דבר וחצי דבר אודות המתאמנת שלך, אנו לא יודעים מה הכיוונים שלה, היכולת שלה, התשתית שלה. מה הערכים שלה לעצמה וכלפי העולם. מה התובנות הפנימיות שלה. לכן השאלות יכולות להיות מאוד כלליות ואז אפילו מטעות. או מאוד מדוייקות ויעילות במיקוד. וזה הבדל עצום. מה דעתך?

שאלות שיוצרות פעולה

הינן בדרך כלל שאלות של "איך תשיגי את זה?" או "איך תעשי את זה?" כשהיא עונה על "איך" היא בעצם נותנת את השלבים... ככל שתרדי יותר לפרטים בתהליך התשאול, אפילו מתוך ניסיון להבין איך בדיוק היא מתכוונת להשיג את זה, אז יהיו יותר ויותר שלבים לעשיה - וכל שלב יהיה פשוט יותר... איך ממיסים קרחון ענק? חתיכה אחרי חתיכה. אחרי שיש לך תשובות לכל שלב, את יכולה לשאול את שאלת התאריכים.."עד מתי?" עד מתי תעשי את פעולה א, עד מתי את פעולה ב, עד מתי את פעולה ג' וכך הלאה.. והרי לך תכנית עבודה לתפארת מדינת ישראל.. שיהיה בהצלחה
מיקי

יעללשם

New member
../images/Emo8.gif../images/Emo2.gif../images/Emo2.gifרוח מדבר

פשוט מדהים איך שאתה מפשט ומתשאל,כל כך בהיר כל כך פשוט וכל כך מחולל. אתה גורם לקנאת סופרים
ובעיקר לצמיחה.תודה.

על תשובתך

והתיחסותך , מלא הערכה . אכן רציתי להצליב את התשובות בדרך עבודתי . שולחת לך הצעה לקריאה בהתאם לכינוי שבחרת . {לבטח לא לשווא} ובכן שם הספר "כמו רוח במדבר "כתבה רוני גבעתי .ספר מיוחד לקרוא ולהנות .

אני אנסה לעזור -

את יכולה להשתמש במשפחת השאלות של חמשת ה w. what, why, when, where, who (לדוגמא: מה את רוצה להשיג.......מה זה יממש עבורך.... מתי תרצי.... איך... מי יעזור לך בזה....) את יכולה להשתמש בשאלות שמשתמשות בעבר כתובנות למידה : מתי הרגשת במיטבך ? מתי חשת שאת ממצה את עצמך ? משמעותית? יוצרת ? וכו'.... מה היה שם שגרם לך להרגיש כך ?.... אלו עוצמות/משאבים/יכולות שלך באו לידי ביטוי אז...... מי היה לידך באותם מצבים ?.... מה את בוחרת לקחת איתך הלאה מאותם מצבים?.... וכו' יכולה גם להשתמש בשאלות מכוונות עתיד - ככלי למידה - איפה את רואה את עצמך בעוד X שנים ..... מה את עושה שם ?... מי נמצא לידך שם..... מה נמצא בסביבתך... וכו' את יכולה להשתמש בשאלות "רוחב" - מה תוכלי להסיק מ.... על......, איך את יכולה להרחיב את העשיה/הצלחה..... מה את יכולה לקחת איתך גם למקום הפנימי החדש שלך..... וגם שאלות "עומק" - מה גורם לך להרגיש ממומשת..... איך תוכלי להרגיש ממומשת יותר..... ועוד יותר..... אפשר להשתמש בשאלות ישירות וגם במטאפורות, שאלות עקיפות, דמיון וכו'... בקיצור - פלטפורמת השאלות היא אינסופית ומאפשרת שייט לכל מיני כיוונים ובכל מיני מהירויות.... הסיפור הוא לא לנסח שאלה כזו או אחרת (את זה, תלמדי בטח עם הזמן) אלא להבין מה המרחב שעומד מולינו כשאנחנו באים לבחור סוג שאלה . מקווה שעזרתי קצת. בהצלחה ענת

שלום חולית

קיבלת כאן רשימה עניפה של שאלות ואני רק אתן לך כיוון נוסף לשימוש בהן, מה בעצם המטרה של השאלות הללו? המטרה היא לעזור למתאמנת שלך ליצור בתודעה שלה תמונה ראליסטית, פרקטית, נגישה ומעצימה של העולם שלה בדרך אל המטרה וכאשר המטרה כבר הושגה, מה שיניע אותה אל המטרה זה שהיא תוכל לראות ואף תאמין בעצמה ולעצמה שהמטרה נגישה וכל צעד לעבר המטרה כבר מעשיר אותה. החוכמה היא להשתמש בשאלות באופן כזה שכל תשובה מוסיפה נדבך לתמונה הכוללת, רוחב, עומק, צבע, סמלים, צליל, עוגנים מוכרים, אתגרים מעצימים. ארגז כלים של שאלות נאות וחשובות יש לך כאן ויחד עם זה זיכרי שמה שיעשה את ההבדל זה לא השאלות עצמן אלא את, הדרך שבה תשאלי ותשתמשי בשאלות הללו על מנת ליצור את התמונה. בהצלחה

הוספה קטנה לדברים הנפלאים של אבי

אומר טוני רובינס.. אנשים מחברים עונג וכאב לכל דבר.. וכשמשהו מספיק כואב להם מצד אחד ומשהו נותן להם מספיק עונג מצד שני - הם יזיזו את הישבן לכיוון הרצוי.. אז שאלות שמחברות את המחירים שהיא משלמת בזה שהיא לא נעה לכיוון שהיא רוצה לנוע, שמחברות כאב למקום הזה.. ושאלות שמחברות עונג, היינו רווחים שהיא תשיג באם היא תנוע.. הינן שאלות שמעוררות את המוטיבציה ומדליקות אש בישבן
קדימה הצלוח'ס ותעדכני אותנו איך זה התקדם, מה קרה? מה שאלת? איך היא הגיבה? מיקי

למעלה