מבקשת הדרכה איך לפרוס

רוני ר

New member
מבקשת הדרכה איך לפרוס

את הקלפים ? אני מבקשת לשאול אתכם לפירוש פריסה בענין העסק של בעלי. הצצתי באתר של אורי רז ולא כל כך הבנתי איזו פריסה לבקש ומהו סוג הקלפים שיש להשתמש בהם (צרפתי / איטלקי /ריידר וכו') אשמח אם תוכלו לכוון אותי. תודה

צ ל י ל 8

New member
היי רוני ../images/Emo140.gif

על מנת שנוכל לייעץ לך איזו פריסה לעשות, אנא תני רקע. ספרי לנו מה את רוצה לדעת בענין העסק, מה הבעיה ונוכל להדריך אותך... דרך אגב, אנו מפרשים את קלפי הריידר.. בהצלחה

רוני ר

New member
תודה צליל על קבלת הפנים ../images/Emo39.gif

הייתי מעוניינת לשאול את הקלפים לגבי אופיו העתידי הכלכלי של העסק של בעלי, כלומר לאן נושבת הרוח, מה המגמה הכלכלית שהקלפים מורים עליה. אשמח מאוד אם תוכלי להסביר לי איך לעשות את הפריסה כדי לשמוע את חוות דעתכם . תודה

צ ל י ל 8

New member
את יכולה לעשות פריסה קלטית

ולשאול: מה הפוטנציאל של העסק בשנה הקרובה...

צוף3

New member
או לעשות פריסת פרסה שעמדותיה:

1. עבר 2. הווה 3. עתיד 4. דרך הפעולה 5. הסביבה 6. מכשולים אפשריים 7. תוצאה סופית

רוני ר

New member
אז ככה ...קודם של תודה על ההסברים

והסבלנות. עשיתי פריסת פרסה, כי זה נראה לי כהדיוטית בתחום, יותר פשוט. ויצא כך : 1. עבר - 2 מטבעות 2. הווה - ירח 3. עתיד - 5 חרבות 4. רצונות השואל -8 מטבעות 5. הסביבה - 7 גביעים 6. חששות השואל - 9 מטות 7. סיכום - הכוהנת הגדולה. השאלה ששאלתי היתה , כפי שהציעה צליל, מה הפוטנציאל של העסק בשנה הקרובה. מה אומרים כל המטות, גביעים , כוהנים וכו' ? והאם יש חשיבות לעשיית פריסה קלטית נוספת כפי שהציעה צליל. המון תודה
.

צוף3

New member
בוקר טוב ../images/Emo20.gif

מה הפוטנציאל של העסק בשנה הקרובה? 1. עבר - 2 מטבעות 2. הווה - ירח 3. עתיד - 5 חרבות 4. דרך הפעולה - 8 מטבעות 5. הסביבה - 7 גביעים 6. מכשולים אפשריים - 9 מטות 7. תוצאה סופית - הכוהנת הגדולה בעקרון, כאשר קלף הכוהנת יוצא כקלף האחרון/המסכם, לא נהוג לפרש את הפריסה. למרות זאת, יש נקודות חשובות העולות מהפריסה הזו, ולכן אציינן: ניכר כי לפתיחת העסק/לתקופה האחרונה קדמה התלבטות כלכלית. פתיחתו היתה מלווה בהשקעה כלכלית שהולידה את הלבטים. נכון להיום העסק מצוי במצב של חוסר בהירות כלכלית. ייתכן ואינו רווחי כיום ובעלך מתלט אם יש טעם להמשיך בו או לסגור. ייתכן שחוסר הוודאות הקיימת כיום נובעת מחוסר התמודדות נכונה בעסק: משהו בדרך בה מתנהל העסק אינו "מתקתק" כמו שצריך וזה פוגע בהכנסות. הירח והכוהנת יכולים להצביע על סוד, משהו שאינו ידוע ועליכם לגלותו הקשור ישירות למצבו הכלכלי של העסק כיום. הייתי יכולה לחשוב על כיוונים מסויימים אם הייתי יודעת אם ישנם עובדים בעסק, מהי מהות העסק וכו'. 9 מטות במכשולים אפשריים מסמל עמידה על המשמר. יש צורך לפקוח את העיניים, ייתכן ובעלך פועל בנאיביות מסומיימת או שאינו ער לדברים מסויימים האמורים למשוך את תשומת ליבו וזה עלול להמשיך ולפגוע בעסק שלו מאחר וקלף העתיד מדבר על המשך ה"מאבק", משמע על כך שהעסק אינו עתיד להיות ריווחי כלכלית אלא המצב עלול להדרדר עוד יותר כקו המשך ישיר למצב כיום, בהווה. ייתכן שהעסק נמצא בסביבה דינמית ותחרותית מאוד והדבר דורש מבעלך להיות כל הזמן עם האצבע על הדופק, להתחדש, להיות ער לשינויים שמסביבו. המלצת הקלפים לגבי דרך הפעולה הנדרשת היא התמדה ומאמץ שיכול להביא לתוצאות בסופו של תהליך. גם אם העסק לא רווחי כיום ולא יהיה רווחי בשנה הקרובה, מומלץ לכם לדבוק בו ולבנות את העתיד. להיות שקולים וזהירים, לעבוד קשה ולא להתייאש בתואנה שאתם לא רואים את הסוף אלא להאמין במה שאתם עושים מתוך ידיעה שבסופו של דבר יהיה העסק יציב ומכניס. קלף הסיכום בנקודה זו אמור היה לנתב את פרשנותי לכאן או לכאן, אולם מאחר והכוהנת אינה מוסרת אינפורמציה נוספת, אני מניחה כי אין זה הזמן הנכון להחליט החלטות הרות גורל לגבי העסק ורווחיותו, יש לשים את הדגש על ההמלצות בפריסה ולפקוח עיניים סביב, ולשוב לפרוס בעוד כחודש. מאחלת לכם הרבה הצלחה :)

רוני ר

New member
צוף - המון ../images/Emo51.gif

הדברים שהעלית מאוד מעניינים ומעוררי מחשבה. יש כמה דברים שהעלת שהם יותר מהשערות. אני מאוד מאוד מודה לך על הנכונות והקדשת הזמן. ורק רציתי לשאול , מכיון שאני ממש ממש לא מבינה בתחום, אם יש טעם לפריסה בדרך שהציעה צליל או שכל הפריסות בכל האופנים אמורים לתת אותה אבחנה. תודה רוני

עדי בת 20

New member
אני מסכימה

עם צוף לגבי כל מה שכתבה, ורק רציתי להוסיף שרצוי להזהר מהעובדים או מגניבה...5 חרבות מראה על נסיון אולי לגנוב, אז לפקוח עין..

צ ל י ל 8

New member
הערה לעדי

עם כל הכבוד, הינך בת 20(?). אפשר לדעת כמה "ניסיון" יש לך? 5 חרבות הוא קלף שמראה על בריחה ממציאות, חוסר אמון בעצמך, פחד מכישלון - אבל לא גניבה!!!

עדי בת 20

New member
זה לא חד משמעית גניבה

אבל יכול גם להצביע על זה בעקיפין.. ציטוט מהספר של גידי גלבוע:"השואל נאלץ לחלוק בשללו עם גורמים נוספים. הוא הגיע להישגים, אך לפתע התברר לו, כי יאלץ להתפשר ולהפקיד חלק מרווחיו בידי האחרים."

צ ל י ל 8

New member
שימי לב מה כתבת...

:"השואל נאלץ לחלוק בשללו עם גורמים נוספים. הוא הגיע להישגים, אך לפתע התברר לו, כי יאלץ להתפשר ולהפקיד חלק מרווחיו בידי אחרים." תקראי שוב.... האם גניבה היא "להתפשר" או "להפקיד חלק מרווחיו בידי אחרים"? ממש לא נראה לי. ואני לא רוצה להביע את דעתי על הספר של גידי גלבוע

צוף3

New member
אה... ציטוט מהספר של גידי גלבוע.

עכשיו באמת הכל ברור.

למעלה