מבקשת הכוונה

marryw

New member
מבקשת הכוונה

שלום למנהל וחברי הפורום.. אני מתלבטת עם עצמי מה יכול לעזור לי ולתת לי כלים לצאת מהתסבוכת שנכנסתי אליה. אני ובן זוגי יצאנו בחצי שנה האחרונה ממצב של חוסר עבודה בשל סיבות אשיות למצב טוב של שגשוג.. בעיקר בן זוגי שחזר לתחומו לאחר מס' שנים , כבר הינו בדרך הנכונה למעלה , הן כלכלית והן מבחינה אישית וכבר השגנו מס' מטרות שרצינו להשיג אךלמרות זאת אני , בחורה בת 26 עוד לא ממש מוצאת את עצמי במקום קבוע למרות הרצון העז להתקבע במקום עבודה, להיותמקצועית ולדעת שאני מתקתקת עניינים בצורה הכי טובה שיש.אני מרגישה שאני מסתובבת סביב נקודה ולא מגיעה לסיפוק מעבודותי .התחלתי לעבוד לפני כמה חודשים בחברה שנראתה לי מקום טוב, תפקיד שאתגר אותי והשקעתי מרץ וזמן יקר בעבודתי (התשלום לא משקף זאת ), ביקשתי ללמוד עוד ועוד ולאחר תקופה התפטרתי מסיבה שהמערכת קורסת ויש אדםשעבד בצמוד אלי שמחבל במתכוון בעבודתי ועבודת המחלקות אחרות ובלתי אפשרי לעבוד בצורה כזו.. נתתי לזה כמה צ'אנסים וניסיתי לפתור את הבעיה בדרך יצירתית תוך התיעצות עם גורמים ממונים עלי במערכת אך לשוא. הבחור מקבל גיבוי ממנהל המקום למרות שרבים מתלוננים על הצורה בו הוא עובד ,בינהם גם מנהל המחלקה הממונה עלי וכשכלוםלא עזר והגעתי לבוי סתום התפטרתי, יחד עם הבוס הישיר שלי שנתן לי גיבוי מלא..כמו כן גם היועצת הארגונית בחברה עוזבת עכשיו וגם עוד רבים וטובים..כולם מאותה סיבה. אני מפרטת את כל זה משום שאני מאשימה את עצמי ללא הרף שאולי לא היתי צריכה לקום ולעזוב, העבודה הזו ביחוד אותו בחור נכנסו לי בבטן,סיוטים בלילה ,קמה בוכה ומזיעה ..אבל אני צריכה את הכסף ועכשיו אני לא יודעת למה אני עוברת מס' ראיונות ובסוף משהו נדפק..באתי מתוך מומנטום חיובי מתוך תמיכה שאני מצליחה ומקצועית ושעשיתי את עבודתי בצורה טובה ביותר אבל למה אני נותנת לעבודה הזו כל כך הרבה משקל גם היום,סה"כ 4 חודשים בתפקיד . אני מוצאת את עצמי מפרטת בראיונות למה עזבתי ואני יודעת שלא צריך כל כך הרבה פירוט.. אבל אני מרגישה שחוקרים לי את הנשמה , למה?? איך להתמודד עם זה ??אני יודעת את האמת שלי ומה אני שווה ומה עשיתי וכו' אבל איך להציג זאת בצורה הכי עניינית ושלא יחקרו אותי מכל כיוון? אני יודעת /שיש לי נסיון וקליטה מהירה, אני יודעת מה אני שווה ומה רמת האינטליגנציה שלי אבל אני מנסה להבין איפה אני יכולה להציל את הראיונות עבודה .. למה אחרי מיונים שונים ומשונים בסוף משהו נדפק .. שלחתי את קו'ח למשרות גם הרבה פחות מצפיותי וממה שכבר עשיתי וכלום.. אין תשובה .. אני שואלת את עצמי ללא הרף איפה אני דפוקה , האם אני עד כדי כך לא בסדר?? אני משתדלת כל יום לקחת אוויר ,לחשוב חיובי , לדמיין דברים טובים ולהחזיר לעצמי את התחושה ביום שעזבתי , שיש לי גיבוי מהממונים עלי ושאני אכן טובה ומקצועית אני משתדלת לא להכנס למרה שחורה אבל מוצאת את עצמי חסרת אנרגיות וכאובה בכל הגוף. רוב עיסוקי בשנים האחרונות הוא אדמיניסטרציה ושירות ובמקביל למדתי חינוך מיוחד ולא סימתי את הלמודים לאחר תהליך שהבנתי שאיני מעונינת במקצוע זה למרות אהבתי הגדולה לילדים בעלי צרכים מיוחדים וסבלנותי וכן אני שלמה עם זה. אני מוצאת את עצמי כל הזמן מתנצלת , על למה עזבתי ולמה עשיתי וכל שאני רוצה זה למצות את הפוטנציאל שלי ..אני לא מבינה איפה א ני דופקת את הכל . יש לי בטחון עצמי אבל למרות זאת אני נראית חסרת בטחון אני מניחה בגלל עצם הדיבור המתנצל והרצון לפרט כל דבר .איך אני יכולה להיות עניינית וממוקדת יותר ?? מאיפה להתחיל?? אשמח לקבל כלים והכוונה, מרי נ.ב רציתי לפנות לפסיכולוג לקבל הכוונה אך לצערי את לי את הכסף , כמו כן כמעט נרשמתי ללימודי תעודה (בתחום אגב שאינו קשור כלל לאדמיניסטרציה) ולצערי זה שוב נדחה כי אין לי את היכולת הכלכלית .

marryw

New member
לגבי התלבטות..

אני לא מתלבטת .אני רואה את עצמי בעוד חצי שנה בעבודה שמכבדת ומשקפת את יכולותי ,כמו כן עוסקת בזמני הפרטי בתחום אחר ,שלא לפרנסה. עזבתי מקום עבודה אחרון מתוך מטרה לעבור הלאה..לא להיות מזוכיסטית - אני רוצה לבוא לעבודה בכיף- כמה שזה נשמע פטתי ולהצליח במה שאני עושה : להצליח מבחינת עצמי באופן מקצועי ולתקתק עניינים, לא להתעסק בשטויות של גן ילדים (לדוג' אם שתלו לי עסקאות במגירה ,אם העסקאות איכשהו נעלמו והן נעלמו עוד בתקופה שנים לפני , אם המרקר הצהוב נגמר ומרקרתי את הטופס בצבע צהוב פחות זוהר אזאי העבודה בסוף לא מתבצעת בפועל מצד גורמים במערכת .. האינטרס צריך להיות משותף ואני בהחלט הולכת במסירות כלפי הנהלים המוצבים ויחד עם האינטרס הקולקטיבי).וכן יש לי המלצות וגיבוי .עובדה שבתפקיד לפני עזבו 6 בנות בתקופה של חודשיים שלושה כל אחת. אני אנסה לסכם בתמציתיות : 1. אני רוצה לנצל את הפוטניצאל שלי ולאחד לרוב את נסיוני מתפקידים קודמים+האופי שלי+ללמוד ולהרחיב את האופקים גם בתחומים אחרים ולהשקיע ולעבוד קשה , איני מפחדת מעבודה קשה או שעות נוספות , גם עניין השכר כמעט ולא משחק תפקיד אבל לדעת שאני מועילה והעבודה נושאת פרי ולא תקועה במקום בגלל נהלים הרוסים מהיסוד שגם שמביאים יועץ ארגוני אשר מנסה לשנות את הנהלים ולשפר,שהרי זה מבורך, יש שעושים את הכל על מנת שזה לא יצא לפועל (חלילה שלא לקבל מרות). 2.אני רוצה להתקבע במקום עבודה לאורך זמן , ועם הזמן להתקדם ולקבל מעמד ובו זמנית ללמוד בזמני החופשי ולקבל כלים בתחום אחר שמעניין אותי ולצערי קשה לעסוק בו.. אולי עם קצת ממון והרבה יוזמה מצדי יום אחד אוכל גם להתפרנס . .אין הנחתום מעיד על עיסתו אך אני אדם שמסתדר עם אנשים, פלפלית, יוזמתית שאוהבת לבוא לעבודתי שמחה ולבוא במגע עם עמיתים לעבודה, אני מסודרת, מאורגנת ויודעת לפתור בעיות בדרכים יצירתיות . אני באה לעבוד ולא לעבודה ושעות אצלי לא נספרות אבל כנראה שמשהו חסר לי במיונים אחרונים של ראיונות עבודה ואני רק צריכה להכנס למקום כדי להוכיח את עצמי .. בינתיים אני קצת אובדת עצות. מודה לכם על ההקשבה ואשמח לעצות

marryw

New member
אבל

אבל- אני כן מתלבטת אם עשיתי טוב שעזבתי , שהרי עכשיו אין לי משכורת . אני למעשה משכנעת את עצמי כל יום שאני אשמה במצבי ושאף אחד לא סילק אותי.

השאלה שלך לא ברורה

נסי לומר בצורה תמציתית וממוקדת את המטרה ואת הקושי שמונע ממך מלהגיע עליה אמיר דרור

marryw

New member
מנסה ..

המטרה כרגע - למצוא עבודה שהולמת את כישורי ונסיוני , לתפוס סוג של קביעות ובטחון וכמובן לאהוב את מה שאני עושה . עבודה עם אנשים או אינטראקציה כזו או אחרת עם אנשים, אדמיניסטרציה וכיוצא בזה . שעות נוחות 8-17 ושכר לא פחות ממה שהרווחתי עד כה ' בשאיפה ליותר, ורצוי עם נהלי עבודה תקינים ומקום עבודה בריא , (למרות שזאת אפשר לראות רק אחרי תקופה שעובדים). הקושי- לא מתקבלת לכל המיונים.. עוברת מס' שלבים ובסוף אחרי התרוצצויות רבות והוצאת אנרגיה מקבלת תשובה שלילית דוג' :" אני מתלבט , אני רואה שאת בחורה אינטליגנטית מאד ומשכילה ועשית X'Y'Z ואת יוזמת,פלפלית וחברותית אבל לא יודע כמה תתאימי לתפקיד הספציפי הזה בו לא התעסקת"-זאת למרות שנאמר לו ושמעתי במו אזני שאני עברתי את כל המיונים ונמצאתי מתאימה ואני מוצאת את עצמי משכנעת אותו שאין לי בעיה ללמוד ושאני קולטת מהר ושאין לי בעיה להשקיע מזמני וללמוד .. הכל בשביל שכר זעום ושעות מרובות (ככה זה כשצריכים פרנסה).וזה עוד במקרה הטוב שאומרים לי בפרצוף.. מקרים אחרים אני קולטת את המראיין- לרוב מראיינות עושות פרצופים וחיוכים צבועים (לא נולדתי אתמול ואני גם קצת למדתי פסיכולוגיה ,שפת גוף וכו' ) ולאחר מכן אין תשובה חזרה. נכון, זה היה חודש של חגים ואני מניחה שלמעסיקים אין זמן אבל איך יתכן שכשיצאתי מהצבא ולא ידעתי כלום בניהול משרד לדו'ג התקבלתי על המקום ורדפו אחרי ,המשכורת היתה יותר גבוהה ממה שקיבלתי בתפקידי האחרון ועכשיו כשיש לי יותר נסיון ,בטחון ואופיי מעוצב אני אפילו לא מקבלת טלפונים למשרת פקידה ... ?? ולהבדיל מעכשיו שאני כותבת לך בהרחבה ,אולי יתרה .. קו"ח מתומצתים למשעי ונבדקו אפילו אצל מומחים בעניין -נאמר לי כי אין לי שום בעיה אז איפה בכל זאת אני צריכה לשפר?? להיות ממוקדת ?? איך הופכים ליותר ממוקדים ?? איך אני אסביר בתמציתיות למראיינים למה עזבתי ולא אצטרך להתנצל? ושוב תודה לך על הסבלנות ||

עומס מכביד

שימי לב למשפט הראשון שלך : "למצוא עבודה שהולמת את כישורי ונסיוני , לתפוס סוג של קביעות ובטחון וכמובן לאהוב את מה שאני עושה" האם את יכולה לנסות לפרק ולראות כמה מטרות מופיעות בתוכו ? רק אם תראי את העומס ואולי אפילו את ההתנגשות ביניהן, רק אז תוכלי אולי לזוז. את חייבת ללמוד לנהל את דרך החשיבה שלך היא מעמיסה ומבלבלת אותך. זה נראה כאילו מסך ההכרה שלך לא מסנן ונותן לכל שביב מידע ולכל אסוציאציה להכנס ולהעמיס עליו. עם כל כך הרבה תוכן קשה להיות ממוקד ולהצליח אני מקווה שאת מקבלת את דברי בהבנה ויכולה לעשות עם זה משהו מעשי יום טוב אמיר דרור

marryw

New member
תגובה

אני מאוד שמחה לקבל את מה שאתה רושם לי, קראתי חלק מהמאמרים בקישור שנתת לחלק מהכותבים ואני עדיין מסתכלת על מה שחלק מנוכחים בפורום רשמו ואני מאוד מזזדהה עם מה שחלקם רשמו ומנסה ללמוד מתשובותיך .(אגב, המאמרים מאוד מעניינים ואני מאוד מתחברת לכתוב ואני ממשיכה, לצערי באיזשהו שלב כבר שרפו לי העניים מול המחשב ולא הספקתי הכל) הבעיה היא שאני לא יודעת איך לעשות בראשי את הסוויצ' וגם להכניס לתת מודע שלי את המידע על מנת לשנות . לדוג' -גם בן זוגי אומר שאני לא ממש ממוקדת, שאני תמיד נותנת הרבה דוג' וקשה לי הגיע לעניין (זה משהו שזכור לי עוד מהיותי תלמידה בתיכון - בזמן אמת קשה לי לנסח בעניניות את מה שאני רוצה לומר ולאחר מכן אני נטולת אנרגיה ועצבנית על עצמי על עצם זה שאולי לא הבינו אותי נכון ולמרות זאת יש לי ידע רב בהדרכה ומערכי שיעור ואיך להעביר מסרים אבל אני לא יכולה לרכז לי את המטרות בשניה ללא הכנה וירטואלית של מערך השיעור ועל עצמי אני לא מישמת . בנוגע למטרות שלי בכלל בחיים אני יכולה לומר שהן אחרות ממה שאני רוצה בפועל מבחינה ריאלית: אני מאוד רוצה ללמוד עיצוב אופנה ואמנות ויש לי המון ידע שרכשתי לבד במהלך השנים אך איני יכולה ליישם את הרעיונות ללא כלים נוספים (לדוג' אני לא יודעת לתפור ואני רוצה לדעת לפרטי פרטים) איני יכולה להקדיש עוד מספר שנים לתואר של שנקר (למרות שהתקבלתי)גם לא מבחינת זמנים וגם לא מבחינה כלכלית ולכן אני מנסה לשלב בין לימודי תעודה מקיפים ובין עבודה. הקורס המקיף נפתח אוטוטו אך כיוון שהתפטרתי אני שוב דוחה את הנושא ומאוד רע לי עם זה ולכן זה עוד סיבה ללחץ שלי למצוא עבודה ,בלי קשר לעובדה שאנו צריכים להתקיים גם ממשכורת שלי. הייתי מנסה אפילו לעבוד בסתם עבודה לזמן מוגבל עד שאמצע עבודה רצינית אשר מכבדת אותי , אבל עצוב לי לדעת שאולי אעבוד בסופר, אני מתביישת עד עמקי נשמתי לעבוד בעבודות כאלו ואין לי טיפת רצון להרגיש את הנחיתות הזו. כמובן שכל עבודה מכבדת את בעליה אבל אני מבועתת מהמחשבה לעבוד בכאלו עבודות .

כלים להשקטה ומיקוד

למרות שמה שאני עומד להציע לך לא יראה כתשובה מעשית, אני מאמין שפירותיו יביאו לך ברכה גדולה. נראה לי שמה שיכול להועיל זה למידת כלים ליצירת שקט פנימי. למשל, יוגה. לימודי היוגה שמחברים בין מודעות גופנית לעבודת מודעות יכולים להעניק לך כלים ליצירת שקט פנימי שיצמצם את ההיסחפויות וחוסר המיקוד. בשלב ראשון, והוא יכול להימשך זמן רב, תתרגלי עבודת נשימה, תנוחות גוף ועוד, אבל לאט לאט תלמדי כיצד להשקיט את עצמך, כיצד לא לתת למחשבות מתפרעות לשלוט בהכרה. מתוך האימון הזה תוכלי לפעול מתוך שקט ונחישות ניכרים ולהעצים את עצמך. יוגה נמצאת היום בכל ישוב ואיננה דורשת משאבים כספיים ניכרים אני מאמין שבפרק זמן לא ארוך תוכלי לחוש שיפור ולהתנהל באופן אפקטיבי יותר. בהצלחה אמיר דרור

למעלה