לצערי אין דרך לבדוק זאת בבית
רק בתנאי המעבדה ניתן לתת תשובה באם הוסף לשמן זית שמן אחר, וזאת עפ"י הפרופיל של חומצות השומן. כמובן אם שמן זית מהול בחמישים אחוז עם שמן סויה, לא יהיה קשה לזהות זאת גם עפ"י הריח שלו... גם "בדיקת המקרר/המקפיא" המפורסמת לא בהכרח תעזור- אם מדובר בכמות נמוכה יחסית (10-15%) של שמן זר בתוך שמן זית, אז גם שמן כזה יתקשה ויתמצק במקרר. מאידך, אם השמן שלך לא נקרש במקרר, אזי בוודאות מדובר בזיוף. בהצלחה, רם