מבקשת המלצה על ספרים חדשים לנוער

ToryMaster

New member
יש עוד קריטריונים?

גיל? (מה שילדה בת 13 תשמח לקרוא לאו דווקא יעניין מישהו בת 17), סגנון? ילד? ילדה? (כן, זה חשוב
)

בעיקרון, לבני 15-18

מבחינת הסגנון, קהל היעד (בנים ובנות) פתוח לחלוטין. אולי משהו כמו "מישהו לרוץ איתו" (אבל לא חובה). אפשר גם להמליץ על ספרי קומיקס ואפילו שירה.

ToryMaster

New member
אם כך

הרשי לי נא להמליץ לך על ספרות לאו דווקא עברית, מכיוון שאני לא נוטה לקרוא ספרות עברית. יש את "הקסם השחור" של אנה סואל, שאני קוראת באנגלית כרגע, מומלץ מאוד מאוד. "שלושה בסירה אחת (מלבד הכלב)" של ג'רום ק. ג'רום, קלאסיקה בריטית מצחיקה להפליא (אני ממליצה על התרגום המוער של דני קרמן) "אורי" של אסתר שטרייט וורצל, ישראל בתקופה שלפני קום המדינה ובמלחמת השחרור. למעשה, אני לא מוצלחת כל כך בהמלצות על ספרים, בעיקר לא חדשים (תראי על איזה ספרים המלצתי לך, השני נכתב בכלל בסוף המאה הקודמת קודמת), אבל אלו כמה קלאסיקות שאי אפשר בלעדיהן.

sagiberg

New member
אומנם לא חדש אבל יפה

יש ילדים זיגזג גם אני בעד שלושה בסירה אחת

ToryMaster

New member
ת'אמת?

יש לי וידוי בנוגע ל"יש ילדים זיג זג". התחלתי אותו לפני כשבוע וחצי, ונתקעתי קרוב לאמצע, פשוט לא עניין אותי מספיק

RainDrop

New member
תמשיכי.../images/Emo80.gif

זה נעשה מעניין יותר ככל שהספר מתקדם.

Moondust

New member
שלושה בסירה אחת!../images/Emo45.gif../images/Emo41.gif

ספר נהדר, מקסים, מצחיק בטירוף ומלא בכל כך הרבה אמיתות קטנות. מצאתי את עצמי מהנהנת בכובד ראש ומכריזה "בדיוק!" לאורך הספר. ולדעתי דווקא התרגום הישן מוצלח יותר.

וגם... ../images/Emo57.gif

"שני ירחים" של שרון קריץ'-סלמנקה יוצאת לטיול עם סבא וסבתא שלה ומספרת להם סיפור שקרה לה בשנה שעברה על פיבי ואימא שלה ומרגרט קדבר המשוגעת... ספר מקסים מקסים

sigalit33

New member
ספרים חדשים לנוער

האמת היא שאין הרבה ספרים חדשים לנוער, אבל בכל זאת - ספר לא מאד חדש, אבל די - "נעמת לי מאד" של עמי גדליה, סיפור מאד יפה ורגיש על התלבטויות של גיבוש זהות מינית אצל נערה. לאותה סופרת יש ספר יחסית חדש נוסף "ידידות ארוגה ברשת", לא קראתי אותו, אבל הסופרת נחשבת בסדר גמור. יש את הקומיקס החדש שמבוסס על סיפור של אתגר קרת, אני לא זוכרת איך קוראים לזה אבל יש לזה הרבה פרסום. זה מה שעולה לי כרגע, אם אזכר בעוד משהו - אכתוב שוב. קריאה מהנה, סיגלית

Britush

New member
הספרים של עמי גדליה מקסימים ../images/Emo13.gif

אני ממליצה במיוחד על "העד האחרון" ו"נעורים במסתור". שניהם קשורים לשואה, אבל לא "כבדים" כמו רוב הספרים בנושא הזה - הראשון מתאר נער (שוודי, אם אינני טועה) שהמורה שלו להיסטוריה מתגלה כמכחישת-שואה, והוא מנסה להיאבק בזה; והשני מתאר נערה נוצריה שמגלה שהוריה מסתירים בביתם נער יהודי (בספר משתמשים במושגים שונים - "בני העם" ו"הזרים", אבל הכוונה ברורה). בהתחלה היא נבהלת - איך אפשר להסתיר מישהו מפני המדינה, זו בגידה וכו' - אבל בהמשך היא מבינה הכל, ו - איך לא - מתאהבת בו.

moirer

New member
מותר גם לאורחת להמליץ?

ספרים קלילים (הרפתקאות ופנטסיה) לבני הנעורים לחופשת הקיץ הקרבה: סדרת "ארטמיס פאול"/ אואן קולפר סדרת "עלילות ספיידרוויק"/ טוני דיטרליצי והולי בלק פרטים ניתן לצוא בשני הקישורים הללו: http://www.mitos.co.il/Book/BookFocus.asp?ID=138558&PopupID=0 http://www.mitos.co.il/Book/BookFocus.asp?ID=143834&PopupID=0 קריאה כיפית ומהנה לכולנו!!!

למעלה