מבקשת המלצה

מבקשת המלצה

שלום, אני רוצה להכין שיפודים קטנים למסיבה, או לחילופין גם רגילים- משהו משביע... אשמח להמלצה מה כדאי לשים- רק עוף ואם בשר אז איזה סוג עדיף. תודה!
 

צלשף

New member
למסיבה את יכולה להכין מבכר גדול של שיפודים

לדוגמא: פרגיות עוף,חזה עוף במרינדה עטוף בביקון, ועם כשר אז חזה אווז, שיפודי בצלצלים ועגבניות שרי, נתחי סינטה, נתחי אנטריקוט, ואם את רוצה לשגע את האורחים אז שיפודים של שקדי עגל.
 
אם רוצים קטנים

אפשר לעשות שיפודי סאטה, פרגיות בחמאת בוטנים, או שיפודים של פרגיות או סלמון בטריאקי, למשל (כמו יקיטורי במסעדות יפניות). מה הכיוון? בעיני פרגיות יהיו הכי נוחות.
 
צודק, צודק, העניין עם פרגיות הוא

שצריך פחות מיומנות בהכנה/בחירת הבשר כדי שיצאו טעימות (לעומת בקר למשל). ודגים עלולים להתפרק. זו היתה המחשבה מאחורי העצה :)
 
תודה

בתור צמחונית אדוקה (שרוצה לארח טוב אבל), אין לי כ"כ כיוון ולכן אני פונה גם אליכם. אין לי מושג אם רק פרגיות יהיו מספקות או שמקובל להכין סוג נוסף של בשר... בכל מקרה מתכוונת להכין מרינדות מראש, אז אפשר באמת שני סוגים שונים של מרינדות לפרגיות.
 

צלשף

New member
הכי חשוב להתמקד בטעמים לא מתוחכמים

בארוח, כאשר חסר לך נסיון הכי מומלץ להכין מתכונים בטוחים, ובעיקר כל המזון צריך להיות מוכן לפני הגעת האורחים, כך שיהיה לך זמן להיות עם האורחים.
 

prizman

New member
בעיה.

מאוד קשה להכין מרינדה למשהו שלא מכיאים את הטעם שלו וכל מתכון שכתוב לא בהכרח יקלע בדיוק. מציע שכן יהיה מגוון, 2-3 סוגי בשרים שאחד מהם יכול להיות פרגיות, שני אפילו כנפיים או לחילופין שיפודי אנטרקוט והשלישי נקניקיות מרגז למשל אבל מאיכות טובה, לא מהסופר. סתם הצעה, יש אינסוף וריאציות. אבל-שיקלי לקנות באיזו קצביה את הבשר כבר עם המרינדה, יש מקומות שמוכרים דברים כאלה, זה יחסוך לך המון דילמות.
 

udical

New member
כשמדובר בשיפודים, אני הכי אוהב מגוון

סלמון פרגיות קבבונים (או קבבים חתוכים) נקניקיות מבשר לבן חתיכות אנטריקוט או קשתית (בשר יותר קשה) לבבות טחולים (מלוחים מלוחים, כמו פיצוחים) פטריות (עם שמן זית ותימין. אפשר גם נגיעה של יין לבן) עגבניות שרי (אפשר עם שמן זית ובזיליקום. לפני או אחרי הצלייה) מבחינת מרינדה (לעוף בלבד!), אם את צמחונית, אין בעיה להכין את המרינדה בצד ולטעום אותה לפני שמורחים על הבשר. הייתי ממליץ על 3 כיוונים ולעשות את כולם, כי זה טעמים אחרים: 1. פלפל שחור, פפריקה מתוקה, פלפל אדום חריף, שום, כמון, בשמן זית לזה אני אוהב לשפד גם חתיכת בצל באמצע ועגבניית שרי בכל צד. זה הולך את השיפוד לחגיגה. 2. רוטב סויה, דבש, רוטב צ'ילי מתוק, שום כתוש. 3. דבש ומעט נענע. לסלמון - רק נגיעה של שמן זית, לימון, פלפל שחור ושום רגע לפני שעולה לאש לזמן קצר מאוד.
 
תודה לכולכם על העצות!

נראה לי שאקנה חלק מוכנות לעוף וזהו. פרגיות- שמים במרינדה יום לפני, מהלילה? ואת כל מה שהמלצתם אפשר על שיפוד קטן או שזה סתם פלצנות?
 
למעלה