כשמדובר בשיפודים, אני הכי אוהב מגוון
סלמון פרגיות קבבונים (או קבבים חתוכים) נקניקיות מבשר לבן חתיכות אנטריקוט או קשתית (בשר יותר קשה) לבבות טחולים (מלוחים מלוחים, כמו פיצוחים) פטריות (עם שמן זית ותימין. אפשר גם נגיעה של יין לבן) עגבניות שרי (אפשר עם שמן זית ובזיליקום. לפני או אחרי הצלייה) מבחינת מרינדה (לעוף בלבד!), אם את צמחונית, אין בעיה להכין את המרינדה בצד ולטעום אותה לפני שמורחים על הבשר. הייתי ממליץ על 3 כיוונים ולעשות את כולם, כי זה טעמים אחרים: 1. פלפל שחור, פפריקה מתוקה, פלפל אדום חריף, שום, כמון, בשמן זית לזה אני אוהב לשפד גם חתיכת בצל באמצע ועגבניית שרי בכל צד. זה הולך את השיפוד לחגיגה. 2. רוטב סויה, דבש, רוטב צ'ילי מתוק, שום כתוש. 3. דבש ומעט נענע. לסלמון - רק נגיעה של שמן זית, לימון, פלפל שחור ושום רגע לפני שעולה לאש לזמן קצר מאוד.