מבקשת הסברים על חום השחר בבקשה

LEELEE7

New member
מבקשת הסברים על חום השחר בבקשה

היי לכולן,
קניתי מדחום חום השחר (2 ספרות אחרי הנקודה), על מנת לעקוב אחר חום השחר.
אעשה זאת במקביל למקלוני ביוץ (בעקבות סיטואציה שחודש שעבר היו לי הפרשות פוריות, ללא סממן במקלוני הביוץ, וההמשך החודש הראו עליה בהורמון הביוץ, אך לא הגיעו איתן הפרשות פוריות, כך שאני חשה שייתכן והם לא מדוייקים, לעומת חום השחר שאמור להיות יותר מוסמך פיזיולוגית..).

אשמח להסבר מלא, כי אני לא מסתדרת עם ההסברים באינטרנט).

רוב תודות ובהצלחה לכולן!

Mis Anna

New member
אז ככה בקצרה

אפשר למדוד כבר מתחילת המחזור.
כל בוקר בשעה קבועה שאת מחליטה לפי לו"ז הקימה שלך, בשניה שאת מתעוררת מבלי לזוז ומבלי לקום את מודדת מיד את החום ורושמת אותו בכל בוקר.
התנאי למדידה טובה היא 3 שעות שינה רצופות לפחות לפני המדידה.
דוגמא קמת לפיפי ב4 בבוקר ושוב ב6 למדידה הקבועה, יתכן והמדידה לא תהיה מדויקת. מספיק שקמים והגוף מתחיל טיפה להתחמם ואז המדידה לא מדויקת.
כל מדידה מומלץ לרשות בתוך אפליקציה שתיצור לך גרף, ממליצה מאוד על fertility friend מאוד טובה ומדויקת.
הגרף אמור לנוע בצורה מסוימת במהלך החודש ולפי זה תדעי מתי היה הביוץ.
בתחילת החודש החום יהיה לא יציב ויזוז. ביום הביוץ יתכן והוא ירד משמעותית מהמדידה האחרונה, בגרף תראי ממש נפילה לרוב. או שירד מעט ולאחר הביוץ הוא עולה בצורה גם כן יחסית חדה. בגדול אחרי הביוץ תהיה עליה בחום של כחצי מעלה. באפליקציה אחרי שיהיו 3 מדידות חום גבוהות היא תסמן לך שהיה ביוץ. החום עולה כיוון שהגוף מתחיל להפריש את הורמון הפרוגסטרון.
כל אחת החום שלה שונה ומשתנה מחודש לחודש.אבל באותו חודש של מדידות ישנו קו דומה של מדידות שנקרא coverline שזה בעצם הטווח שמתחתיו תהיה הנפילה בביוץ ומעליו תהיה העליה אחרי הביוץ. בעצם קו האמצע בין שתי המדידות והמדידה הכי גבוהה שנמדדה לך לרוב לפני הביוץ. אחרי הביוץ כל המדידות צפויות להיות מעל לcoverline. לקראת המחזור היא תתחיל לרדת שוב לכיוון ומתחת לcoverline.
&nbsp
עכשיו אם כל זה לא ברור מספיק אז להלן דוגמא.
&nbsp
ימים ראשונים של מחזור נמדד 36.1 36.11 36.15 בביוץ החום יורד אז פתאום נגיד יהיה 35.8 גרפית רואים נפילה. לאחר מכן החום עולה ומגיע לכחצי מעלה יותר. אז לאחר הביוץ תראי לדוגמא 36.3 והcoverline שלך יהיה סביב 36.16.
מצורף גרף דוגמא

נוסעת27

New member
ממליצה

לקרוא את הספר "שיטת המודעות לפוריות" הוא מסביר נהדר את הנושא, נותן טיפים למעקב, וחוסך הוצאות על מקלוני ביוץ ובדיקות הריון ללא צורך. אני הזמנתי אותו אונליין לפני שלוש וחצי שנים. השתמשתי בו כל התקופה כאמצעי מניעה וכעת מתחילה להשתמש במידע שיש לי כאמצעי לנסות להיכנס להריון.
&nbsp
יש לי חברה שגם מעבירה סדנאות בנושא. זה עניין שברגע ששולטים בו (ויש המון מידע- חום השחר, מיקום צוואר הרחם, נוזלים וכו') קל הרבה יותר לכוון את נסיונות ההריון, או לחילופין- כאמצעי מניעה.
&nbsp
הכי חשוב זה למידה של הגוף ואיך הוא מנתהג. לי לקח כשלושה חודשים ללמוד איך הדברים עובדים אצלי (למשל אצלי חום השחר לא קשור לכמה זמן ישנתי לפני אלא לשעת המדידה, וגם אם אקום ואזוז ואפעיל את הגוף ורק אז אמדוד- חום השחר שלי לא משתנה. זה מאוד אינדבדואלי).
&nbsp
בכל מקרה הספר מומלץ לכל אישה, בין אם רוצה להיכנס להריון או לא.
בהצלחה :)

למעלה